top icon
Blog

Στους 4Τροχούς 44 χρόνια: Γράφεις, σβήνεις, γράφεις και ξανά…

Από τον Οκτώβριο του 1980 στην Τέλεια Διαδρομή, και ένας κύκλος ζωής συμπληρώνεται σήμερα, Οκτώβριο του 2024. Με σεβασμό στον Θάνο Ηλιόπουλο, που παιδεύεται, και με αφορμή τη συνταξιοδότησή μου…

Ο Θ.Η., που λύγισε στο χωματόδρομο του ΡΑ, αναρρώνει με την υποστήριξη και την αγάπη της αδελφής του, των φίλων του και των συναδέλφων του.

Όπως και στο Ωνάσειο, που αφού τον έσωσε ο Μανώλης Σαλούρος και τον υποστήριξαν υποδειγματικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας, του έδωσαν πίσω τη ζωή του, στο κορυφαίο καρδιοχειρουργικό κέντρο στην Ευρώπη. Στην «υποδοχή» του η κ. Άννα Μανάτου-Χατζηπαναγιώτου…

Ο Θάνος, μαζί μας από το 1985, τότε στα Βράσταμα, κατεβαίνοντας προς τον Πολύγυρο με τον Ευθύμη στο Nissan 240 RS, βγήκε στη μέση του δρόμου και με το ένα χέρι φωτογράφιζε και με το άλλο χαιρετούσε! Εικόνα ζωής, με αντοχή σαράντα ετών. Ο Θ.Η., πρωταθλητής όταν λειτουργεί όπως φωτογραφίζει. Ο Θανάρας, που απαντάει με ψυχή και ταλέντο στο photoshop και της ζωής, professor της ειλικρίνειας, αποτέλεσμα της αγωγής του, την εποχή της υποκρισίας. Τυπάρα, εκνευριστικά αυθόρμητος, επικίνδυνα αυτόνομος και ζηλευτά αξιοπρεπής.

SX

Ταξιδεύοντας…

Τέλεια Διαδρομή από τη Γοργίου στην Ηλιουπόλεως, που σε κάνει περήφανο, ό,τι εξελίχθηκε σε «σπαστήρι» από το Κορωπί στο Κορωπί, με control Μαρούσι 1-2, οπότε περήφανος για τους συνεργάτες-οικογένεια…

Σχέσεις 44 ετών που δεν επαναλαμβάνονται, με τον πρύτανη και «πατέρα», Κώστα Καββαθά, με τον ευεργέτη των ελληνικών αγώνων -Big Boss- Αλέξανδρο Μανιατόπουλο και με ιερή σχέση-φιλία με τον Τάκη Θεοχαράκη και τον Γιώργο Βασιλάκη.

SX

Οι 4ΤΡΟΧΟΙ με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Συνάντηση κορυφής και άψογη επικοινωνία με συνεργάτες-gentlemen. Συνέργεια με έντιμο εκσυγχρονισμό, που διατηρεί τις αρχές και το χαρακτήρα των Μέσων, όπου ο χρόνος δεν τα ξεπερνάει, αλλά τα απογειώνει.

Oι 4TΡΟΧΟΙ, Porsche 911-Dakar, εκδίδονται από την εταιρεία Alpha Editions των Αδελφών Σμυρνιωτάκη. Στο «μπάκετ» σημαντικοί, δουλευταράδες, τέρατα εντιμότητας ως αποτέλεσμα αγωγής, πολύ σκληροί ώστε να λυγίσει αυτή η ομάδα-τάξη του 2000. Σε σπουδές άγριας ομορφιάς από το 2012, που χωρίς Κ.Κ. λειτουργούμε υπό πίεση, ενίοτε και σε θολό τοπίο, ευθύνη μου…

SX

Η Ελένη Ξενάκη και τα «κομάντο»…

Ευθύνη τους η έκδοση του 4ΤΡΟΧΟΙ. Η Ελένη άλλαξε ταχύτητα στο άναρχο με ίσια δόντια «κιβώτιο Σ.Χ.», στο ΡΑ και στο COTY, ενώ με ξεπερνάει με γνώση και στυλ και στην έκδοση του περιοδικού, καταθέτοντας και υπομονή.

Η ομάδα σε πτήση. Roadrunner ο πασπαρτού και social media specialist Μανώλης Σαλούρος, ο Μ.Σαλ., master chef, πολεμιστής με ήρεμη δύναμη και αξία ο κ. Σωτήρης Τσαντίλης. Θεματοφύλακας η πατριδογνωσία-ψυχή του site, o κ. Σπύρος Χατήρας. Mr 4troxoi.gr o X.A. Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, δώδεκα ώρες και παραπάνω στα πλήκτρα, επτά ημέρες στις επτά.

Οικογένεια με την κ. Εύη Παλαπάνογλου, με μόρφωση και ήθος που ξεπερνούν το ρόλο της, όπως και με τον J.Kal., που επέστρεψε για να μείνει.

SX

Κορυφαίοι

Συνάδελφοι-συνεργάτες από το 1980. Ο Sir Panos Φιλιπακόπουλος, οι δημοσιογράφοι Σπύρος Κάγκας, Θοδωρής Τσίκας – ο Θ.Τ., professor αξιοπρέπειας. Συγγενής μου ο Mr Driven, ο μηχανικός Nίκος Τσάδαρης. Σοφός ο πολυτάλαντος Μιχάλης Σταυρόπουλος· ο τελευταίος gentleman του Ειδικού Τύπου. Αντίστοιχα, άντεξαν στην πίεση, από την Πραξιτέλους στην Αιγιαλείας, οι κυρίες της υποστήριξης.

Μαζί μας οι Παύλος Λάσκαρης και Εμμανουήλ. Σε δική του κλάση ο εντιμότατος κ. Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Φωτογράφοι, οι καλύτεροι. Από τον Βασίλη Γιαννακόπουλο μέχρι τον Νίκο Μαρκομπότσαρη και, σήμερα, τον Γιάννη Κουσκούτη. Στις επάλξεις ο Θάνος Ηλιόπουλος με τον Γιάννη Αλμπανέλλη, αριστούχο της σχολής του.

SX

«Μέσα» στους 4Τ… 

Σημαντική η συνεργασία με καλλιτέχνες όπως είναι η Σοφία Τσιατσιάνη και ο πλανητάρχης Γιώργος Παναγιώτου, με αριστούχο την Κατερίνα Φυτίλη. Πλέον στο design είναι η εξαιρετική Ρεβέκκα Καλιμτζάκη, ex-AUTO ΒILD.

Τεράστιοι οι υπεύθυνοι του Eμπορικού τμήματος, από τον professor Γιάννη Βρόντο στην Πηνελόπη Μουλά. «Βουνό» η Σύρμω Παπαδοπούλου. Ο Γιάννης δίδαξε, η Σύρμω πολέμησε.

SX

Διαχρονική αξία…

… η συνεργασία με τους PR specialists κ.ά. στο Automotive Golden Hall, με τη μαγεία της επικοινωνίας να περιορίζεται όταν προκύπτει κοκτέιλ με την εμπορική συνεργασία. Ό,τι δεν ισχύει για την αεικίνητη κ. Βίκυ Καραδήμου της Κοσμοκάρ…

Αριστούχοι PR οι κυρίες Κλαίρη Χατζηγιάννη και Κορίνα Βαλυράκη, ο Sir Thanassis Aggelis, ο μετρ John -Μεθενίτης-, ο ex-Auto Τρίτη Χρήστος Σκιρδής και ο κ. Γιάννης Καραβάς, που αξιοποιεί το περιβάλλον στο Μέγαρο MG με ωριμότητα, συνδεδεμένη με την αγωγή του. Στο μεταξύ, η nouvelle vague εκπροσωπείται από εξαιρετικούς, μέχρι χθες στο σινάφι μας. Welcome guys…

Υγιής αυτή η σχέση όσο την αγορά διαχειρίζονται πρωταθλητές όπως ο Πέτρος Πιπερίδης, και gentlemen όπως ο Δημήτρης Καβούρης. Γεγονός ότι πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια η διαχείριση του Ανδρέα Χριστοφορίδη την επομένη της «κρίσης Δάβαρη». Ο Α.Χ. παραμένει σεμνός, παρά το βαρύ ποσοστό ευθύνης του στην αγορά. Για τους 4T, σημαντική η παλικαρίσια στάση του Στήβεν Σύρτη στα capital control. Tότε η Σύρμω Παπαδόπουλου και η ομάδα της διαχειρίστηκαν την κρίση, με θετική απάντηση στις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως και στην εποχή του Covid.

SX

Εμπειρίες

Στο COTY από το 2005 μέχρι το 2020, στο Τάνις από το 1990 με Κ.Κ., και αυτή η «ειδική διαδρομή» ακολουθεί… τη βόλτα με την μπλε 911-993 της SportsCar στο Σούνιο και το ανέβασμα στο San Giovanni dAsso, με τη Maserati Cambiocorsa.

Ανατριχίλα σε Φιοράνο με όλες τις Ferrari, στο Μπαλόκο με όλες τις Alfa, στο Pikes Peak με τον Άρι Βάτανεν, στο Ασκάρι με τις «Μ», στο Ντόνιγκτον με Κ.Κ., στο Σίλβερστοουν με τη McLaren F1, στο Βάισαχ με την «959», με κοσμήματα στο Χόκενχαϊμ, στο Νίρμπουργκρινγκ και αλλού. Mε ευαισθησία στο Μέγαρο, ενώ είναι απολαυστική η πίστα στις Σέρρες.

SX

Στιγμές

Με τα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα πλήκτρα και να εκφράζονται από συναισθήματα και εικόνες. Η πεμπτουσία της Τέλειας και της Ειδικής Διαδρομής, αλλά είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Στον έβδομο ουρανό με τον Θάνο, τη Scuderia και την «599» στην Τοσκάνη.

Ανατριχίλα με τη Zakspeed F1 και τον Κ.Κ. στο Πολ Ρικάρ, μαζί του με την «959», την F40 κ.ά., όπως με τις «Μ» -όπως Μotorsport- στο Μόναχο…

SX

«Φοβάσαι, Βoss

«Mόνο όταν γράφεις και δε σε διορθώνω, Στράπα», το σχόλιό του με αγάπη, συγκλονιστικά γενναιόδωρος, πατέρας μου μέχρι το 2010. Στιχομυθία μας σε Carrera 4 με χειμερινά λάστιχα με όριο τα 180, κι εμείς με 230 χλμ… και ποιος να συγκριθεί με τον Κώστα Καββαθά, τον πρύτανη του ειδικού Τύπου, εμβληματικού ιδρυτή του δόγματος «4ΤΡΟΧΟΙ».

Μαγεία το ντριφτ με την F50, με τους Ιταλούς να ενθαρρύνουν και τον Μ.Σ. να πυροβολεί με την Canon, ενώ νιώθεις όπως σε Ε.Δ. με τον φωτογράφο στο χώρο αποσκευών για μια εικόνα τύπου τράκινγκ που ξεπερνάει τι οδηγείς… Ακριβώς όπως όταν μετράς τις επιδόσεις της ΖΧ-1.4 στην Κερατέα, πάνω κάτω με τον Κώστα Δημητρέλη για τον μ.ό. του Π.Φ. Όπως και όταν εκπαιδεύεις επιβράδυνση στο 4TSafeTrack με τον Στρατή Σκλαβάκη. Συντονιστής ο αείμνηστος Νίκος Γενεράλης.

SX

Επίλογος κύκλου ζωής…

Με την Μ2 στον Χολομώντα και τα 800 χλμ. με την 992 GΤ3 σε Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Με ευγνωμοσύνη στα στελέχη της Motorsport Greece, που μας έδωσαν τετράκις την ευκαιρία στην αγωνιστική ζωή, οπότε ξεπερνάς ό,τι σε πλήγωσε…

SX

Η επόμενη ήμερα…

… είναι συνδεδεμένη με τo «ουδείς αναντικατάστατος»… Ειδικά σε 4Τ, όπου ο Καββαθάς δημιούργησε με τρόπο που το αποτέλεσμα μας ξεπέρασε. Όνειρο σε πλήρες TdP, με τη μαύρη 911-996 και την κ. Ειρήνη.

Την «παραμονή» στο «Marley» για ένα ποτήρι Idylle ροζέ με τους Τρισκέλιον, που σέβονται. Όπως και οι Σύντροχοι, στο Classic Garage. Η παρέα του καφέ στην Πολιτεία, στο BF, με «ΕΛ-ΕΜ», Βαζάκα, Τσάδαρη, Sir Takis κ.ά., που θα τους ήξερες εκτός αγώνα._ Σ. Χ.

ΥΓ.: «Last page», με σεβασμό στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κορλέτη και του Λάκη Μαστραντώνη.

SX

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • SX
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ