X
Blog

Σιένα-Μονταλτσίνο IN-Out

Όλα έτοιμα για το Roman Roads που καθιερώνεται ως θεσμός και ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου που συμπτωματικά προηγήθηκε, μεταφέρει μια πρώτη εικόνα από την καρδιά της Τοσκάνης.

By Triskelion η εκδήλωση και είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές συμμετοχές σε ποιότητα ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Οι εκλεκτοί της Touring έκφρασης ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και μετά το περσινό τεστ με αφετηρία τη Ρώμη, η ιστορία καθιερώνεται.

Με προσεγμένες πινελιές του creator Γιάννη Καράμπελα που αφορούν στην Τοσκάνη, το όνειρο-Τέλεια Διαδρομή, του παγκόσμιου Petrolhead. Οικοδεσπότης στο TdP που γιορτάζει φέτος τα δέκα του χρόνια ο Αργείτης, ξεπερνάει τα σύνορα και δημιουργεί άμεσα στην Ιταλία και μεθαύριο στη Ρουμανία, έχοντας και βλέμμα στο εξαιρετικό Arcadia Tour, συνέργια της Scuderia Triskelion, με το ΕΛΙΑ, που όπως και ο ΑΡΣΟΕ, λειτουργούν με ζητούμενο την απόλυτη φιλοξενία. Ικανοποιώντας τα θέλω και τα πρέπει, του οικογενειάρχη λάτρη του ΙΑ.

Ο Καράμπελας, ο μόνος εξπέρ, αν θέλουμε να έχει διεθνή διάσταση με ξένες συμμετοχές υψηλού επιπέδου το ΙΡΑ στη regularity εκδοχή του. Με γεγονός πως δεν είναι ζητούμενο το προσβλητικό της σύγκρισης με εκδηλώσεις που αναζητούν ταυτότητα, διεκδικώντας χαρακτήρα με σχετικά υψηλή μ.ω.τ. και αλλεπάλληλες μετρήσεις.

Ότι ζουν στην πραγματική έκφραση της sporting εκδοχής οι συμμετέχοντες στο χωμάτινο, Ευρωπαϊκό πλέον ΙΡΑ, που χάρη στην OMAE εξελίσσεται υποδειγματικά.

Μέχρι τότε

Η Τοσκάνη, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα των Ιταλών και λίγες ώρες πριν υποδεχτεί Έλληνες και άλλους που συμμετέχουν στην εκδήλωση «Roman Roads», είναι όπως την ξέρουμε.

Μαγική και είμαστε σίγουροι ότι εδώ θα δέσουν περίφημα πολιτισμένοι Έλληνες, γοητευτικές κυρίες με συζύγους και συντρόφους εξαιρετικούς οδηγούς, με κουλτούρα συνδεδεμένη με το ΙΑ. Έχει δουλευτεί η διαδρομή που άλλωστε προσφέρεται για περιήγηση με προδιαγραφές που αγγίζουν το τέλειο και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει προβλεφθεί χρόνος για την απεικόνιση τοπίων με χρώματα και σχηματισμούς που ψάξε αλλού και δεν θα βρεις.

Θα σχολιάσετε: στη Σκωτία. Εκ πείρας καμία σχέση. Στην Τοσκάνη, οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και εδώ λατρεύεις το μικρό χωριό με την ανώνυμη τρατορία που σε παροχή υπηρεσιών και γεύσης διεκδικεί αστέρι της Michelin.

Όπως πχ στο αγαπημένο μας St Giovanni d Asso, στο κομψό Locanta del Castello, όπου o masterchef Massimo Ravanelli απορρίπτει τους τίτλους. O Massimo, ένας 50άρης από το Bergamo, εμπνευσμένος άνθρωπος, στην κυριολεξία «professore di Hospitalita», θεωρεί τα Γαλλικά αστέρια, περιοριστή της δημιουργικής του έκφρασης, στην κουζίνα του.

Στην Τοσκάνη…

…στα απόκρυφα της, με άτυπη πρωτεύουσα το Montalcino, δικαιολογείς τη μη διάθεση καυσίμου με υψηλά οκτάνια, που θα βρεις μόνο στα περίχωρα της Σιένα. Νωρίτερα, μπορείς να επισκεφτείς το έντιμα εκπτωτικό χωριό στο Bettolle όπου η ιταλική βιομηχανία ένδυσης στη γήινη έκφραση της, δείχνει το βάθος της.

Με την ευκαιρία, δυσάρεστη εμπειρία, ότι μόνο από τύχη και σπάνια θα βρεις ενεργό φορτιστή για το ηλεκτρικό σου.

Βέβαια πρόκειται για την κακοτυχία της κακοτεχνίας, αν από σύμπτωση βρεθείς πχ με Tesla εκεί.

Τότε, αφού αστοχήσεις με τους «ιδιωτικούς» φορτιστές, που αδυνατείς να συνδεθείς, θα πρέπει να πας στο Αρέτσο, όπου σταθμός Tesla, οπότε με επάρκεια ρεύματος, να επιστρέψεις στη Φλωρεντία. Όπου θα εκφράσεις τουλάχιστον δυσαρέσκεια στον πάροχο, για την αστοχία να μην σου διαθέσει αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα που είχες ζητήσει και τυπικά είχες εξασφαλίσει, ότι ταλαιπώρησε μια ωραία οικογένεια φίλων. Από την Sixt -Μιλάνο, με κόστος 100 ευρώ την ημέρα, παρακαλώ.

Αντίστοιχα, εδώ στην Τοσκάνη, αποφεύγεις την καθίζηση του δρόμου που την δικαιολογείς.

Είναι η μοναδική ατμόσφαιρα, που σκοτώνει τις ατέλειες της φύσης ή την αστοχία του Ρωμιού, με γεγονός πως δεν προκύπτει κακή ανθρώπινη συμπεριφορά, ούτε βέβαια έπαρση, ούτε αισχροκέρδεια. Στο πετσί τους η φιλοξενία.

Lady’s first…

Θα αστράψουν τα κινητά τηλέφωνα της Τέτης, της Δήμητρας, της Ελένης, της Ισμήνης, της Ιωάννας, της Μαρίας, της Βάσως, ενώ θα ευαισθητοποιηθούν και οι σκληροπυρηνικοί της συντροφιάς, αφήνοντας στους ειδικούς, την επαγγελματική φωτογραφία που αναμένουμε.

Οδηγώντας

Σε παρασύρει καταρχήν η άσφαλτος που όσο πιο βρεγμένη ακόμα πιο καλή σε πρόσφυση. Στη συνέχεια, οι εναλλαγές, οι υψομετρικές διαφορές και το παιχνίδι με την ορατότητα σε «χασίματα» που αφού αντιληφθείς το πως επαναλαμβάνονται, δεν κρύβουν εκπλήξεις. Περιορισμένη ορατότητα αλλά είναι γεγονός, η συνήθως μειωμένη κίνηση και ο σεβασμός του τοπικού οδηγού στον επισκέπτη και ειδικά στους χρήστες του ξεχωριστού αυτοκινήτου.

Είμαστε στην Ιταλία και ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους της Τοσκάνης και εδώ ακόμα ανατριχιάζουν ακούγοντας, ενώ θαυμάζουν την καλλονή σταθμευμένη, όταν θα χαμογελάσουν και στην υπερβολή. Άλλωστε, ακόμα και οι αυστηροί Carabinieri δεν θα «υποκλιθούν» μόνο στο πέρασμα μιας Ferrari ή μιας «911», αλλά έχουν γνώση και μάτια για το προσεγμένο.

Όπως οι Alfa της παρέας των Ελλήνων, η «2002» του Αριστοτέλη που παρουσιάσαμε σε 4Τ, η Mercedes του χωμάτινου πλέον Πέτρου, το σιέλ Mini, ήδη σήμα κατατεθέν και άλλα αυτοκίνητα.

Σε συνδυασμό με αυτά των ξένων, κατασκευές που διδάσκουν την ποιοτική συντήρηση και διατήρηση, με προοπτική την ισόβια χρήση. Το ζητούμενο.

Για τους πραγματικούς gentleman, Classic Car fan, όπως ο Άρης, o Aris, ο Στέλιος, ο Παύλος, ο Πέτρος, ο Χρήστος, ο Αντώνης και άλλοι προκύπτουν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις με παρανομαστή το ενδιαφέρον για ότι πρεσβεύει το ΙΑ, μέσα σε μια ιδιαίτερη κοινότητα.

Roman Roads

Συμμετέχουν συνολικά 37 πηρώματα από 12 χώρες μεταξύ των οποίων 16 ελληνικά, που θα διανύσουν 600 χλμ. διαδρομής με 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας. Στο μενού 36 μετρήσεις και προκύπτει ένα μοναδικό πενθήμερο, γεμάτο ιστορία, γεύσεις και μοναδικές τοποθεσίες.

Highlight, η μοναδική νυχτερινή ειδική στην Ρώμη από όπου και η αφετηρία μεθαύριο Τρίτη, με τον τερματισμό στη Φλωρεντία να σφραγίζει την αναβάθμιση της εκδήλωσης σε εξάστερη, ενώ έπεται και συνέχεια._Σ.Χ.

Διαβάσε επίσης – Triskelion: Με 37 πληρώμματα εκκινεί το Roman Roads στην «αιώνια πόλη»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!