X
Blog

Σάββατο στη Ζήρια: Η μαγεία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ό,τι μας ενώνει, ό,τι σφραγίζει εξωστρέφεια, έργο Λευτέρη Αυγενάκη, με dream team που συνεχίζουν να δημιουργούν έντιμα και να εξελίσσουν διδάσκοντας, ενώ φορτίζουν τα συναισθήματα μας στη μέγιστη τιμή.

Το Σάββατο, μπορείς!

Ο «Στρατισίνο», από το αεροδρόμιο, κατευθείαν στη Ζήρια, στη Βόρειο Κορινθία, που διδάσκει Ελλάδα, όπου και χωμάτινη ειδική διαδρομή του ΡΑ στο ERC.

Η παρέα μας, που αθροίζει εβδομήντα Ακρόπολις έφτασε ακριβώς στην ώρα της στο σημείο συνάντησης. Για τη γνωριμία μας με το Toyota GR Yaris που θα χρησιμοποιηθεί μεθαύριο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το «0» ψηλά στην πόρτα, όπως και μετ’ εμποδίων στην οροφή του.

Στο λευκό μπιζού ταιριάζει η σκόνη που του δίνει μια άλλη, περισσότερο πολεμική και ιδιαίτερα γοητευτική διάσταση και πρόκειται για ένα σοβαρό δείγμα γραφής της Toyota Ελλάς, σε σχέση με το ΡΑ στο WRC.

Ιερή σχέση με αντοχή στο χρόνο, ό,τι κάνει περήφανους τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες «Τογιοταίους». Τίποτα τυχαίο και εδώ, στην εξέλιξη του σύγχρονου EVO, έχει γίνει σοβαρή δουλειά που εκπλήσσει πολύπειρους. Όπως ο Λεωνίδας και ο Λάμπρος Κύρκος που μαζί με τον Σωτήρη Σκαλτσά στο Hi Lux, στο εφεδρικό «μηδέν», είναι η ομάδα υποστήριξης του πλοηγού.

Με το GR Yaris που βελτιώθηκε, κτίστηκε στην Ιταλία και ρυθμίστηκε στην Ελλάδα. Με λύσεις δοκιμασμένες στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Το αυτοκίνητο που θα μοιραστούμε με το Δημήτρη Βαζάκα και την κ. Μαρίνα Α. Γεμενή που επιστρέφει, όπως μαζί μας και το 2021, ενώ το 2022 ήταν μαζί μας ο κ. Θοδωρής Χατζηθεοδωρίδης που παραμένει ως αναπόσπαστο μέλος του συνδυασμού. Τίποτα στον τύχη από την οργάνωση, επιλογές Τάκη Πουρναράκη και πρόκειται για dream team που απογειώνει τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ όλων μας, με γεγονός ότι η ευθύνη δεν είναι μετρήσιμη.

Ιερογλυφικά…

Όπως σοφά σχολιάζει ο Λώρης Μελετόπουλος, ο ΕΛΕΜ, επίσης «παρών» σήμερα το πρωί στο βουνό, «όταν γράφεις για την πολεμική μηχανή του Λάμπρου και του Νικόλα, κάντο σωστά». Μαζί μας λοιπόν σε περιβάλλον με συνθήκες ιδανικές, δύο Hyundai i20 N R2, το κίτρινο για δοκιμές εξέλιξης και το δικό «μας», το αγωνιστικό επίσης της Red Gray, για τη Hyundai Hellas. Αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ώστε να απολαύσουν υψηλή τέχνη, οδήγησης και τεχνολογίας, ως τυχεροί-συνοδηγοί, από τον σχετικό διαγωνισμό της Ηyundai Ηellas. Χώρος υποδοχής σε επίπεδα WRC, από τον Άρη Στιβαχταρη, με ευγενέστατη οικοδέσποινα στέλεχος της ΗΗ και προέκυψε η τέλεια ατμόσφαιρα, έργο του πληρώματος και των προσκεκλημένων. Σημαντικό ότι το πλήρωμα άγγιξε τα 50 χλμ. δοκιμές εξέλιξης, ενώ με τους συνοδηγούς ευκαιρίας δοθείσης, ο Λάμπρος οδήγησε για άλλα 30 χλμ. Εννοείται, τέρμα γκάζι … Με ρυθμίσεις σε κάθε πέρασμα ώστε να προσδιοριστεί το τέλειο στήσιμο με το απόλυτο δέσιμο των ανθρώπων με την απαιτητική τους μηχανή, Πρωταθλήτρια.

Ο Λάμπρος και ο Νίκος!

Τους παρακολουθείς από απόσταση ώστε να αντιληφθείς το πάτημα του 45άρη με είκοσι και πλέον χρόνια στους αγώνες, με τη θετική του διάθεση ανέπαφη. Είναι πολιτισμένοι, είναι ώριμοι, έχουν σκοτώσει συμπλέγματα, δεν έχουν να αποδείξουν κάτι παραπάνω και ζουν τη στιγμή, με τον σεβασμό μεταξύ τους, να διδάσκει την ιερή σχέση οδηγού-συνοδηγού.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, συστήνει τη μηχανή του στον Λάμπρο Κύρκο που επικεντρώνεται στην ανάρτηση του Κορεάτη, ενώ αναζητάει τον Παναγιώτη Κύρκο του Λεωνίδα. Ο Λάμπρος που ποζάρει με στιλ χωρίς ύφος στον αγαπημένο του «Θανάρα» που διδάσκει τακτ, απάντηση στην αχαριστία οποιουδήποτε. Την ώρα που ο Νικόλας σκαρφαλώνει στο Yaris και αντικαθιστά τον Λάμπρο Κύρκο, για μια βόλτα με τον Σ.Χ. Βόλτα πάνω-κάτω μετά το νεύμα «οκ» του κ. Ηλία Καραίσκου της Toyota Ελλάς.

Ηλίας Καραίσκος!

O δικός μας άνθρωπος, ευθύνη του, δημιουργία του, το εξελιγμένο σχεδόν αγωνιστικό Toyota GR Yaris. Σοβαρό στέλεχος, μηχανικός υψηλού επιπέδου, αναγνώστης και 4T, με αγωνιστική γνώση και μεράκι για ό,τι καταπιάνεται…

Απλά, ο κατάλληλος για την υποστήριξη της  υπέρβασης, τη σωστή στιγμή, καθρέπτης της έντιμης και αξιόπιστης φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει την Toyota Ελλάς.

Το αυτοκίνητο; Το εξελιγμένο για την ειδική περίσταση Toyota GR Yaris;

Μείνετε συντονισμένοι!_ Στρατισίνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!