top icon
Blog

Περί Αναγνωρίσεων…

Πρόταση – παρέμβαση του ΑΣΜΑ σχετικά με τις δυσάρεστες διενέξεις, που αφορούν την απόδοση ποινών σε παραβάτες του ορίου ταχύτητας κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων,

Ανησυχούν στο Σωματείο μου. Στο ΑΣΜΑ, δεν το κρύβουν, με γεγονός πως το «Αγωνιστικό», το Σωματείο των Πρωταθλητών, διδάσκει το πως προστατεύεις τα μέλη σου, υποστηρίζεις τους αγώνες που διοργανώνεις και προσθέτεις υπεραξία στο χώρο των Ελληνικών αγώνων. Παρέμβαση-πρόταση, με ποιότητα και τακτ, αποτέλεσμα εμπειρίας. Διαβάστε με προσοχή._ Στρατισίνο

Προς: Δ.Σ. ΟΜΑΕ
Την Πρόεδρο και τα Μέλη της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ
Θέμα: Διαδικασία αναγνωρίσεων, άρθρο 21 Γενικού Κανονισμού Ράλλυ

Κυρίες, Κύριοι
Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχοντας την εμπειρία από τις μέχρι τώρα αναγνωρίσεις αγώνων Ράλλυ και Σπριντ για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα Χώματος και Ασφάλτου, σχετικά με τις δυσάρεστες διενέξεις που αφορούν την απόδοση ποινών σε παραβάτες του ορίου ταχύτητας κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, επιθυμεί να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Το ΑΣΜΑ προτείνει τα εξής:
1 O υπεύθυνος για την καταγραφή των ταχυτήτων κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων με το πέρας του χρονικού ορίου αναγνωρίσεων να εκδίδει άμεσα και να κοινοποιεί στον Αλυτάρχη του αγώνα, πριν από την έναρξη του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου, πλήρη κατάσταση που να εμφανίζει για όλους ανεξαιρέτως τους αγωνιζόμενους.
Α. Τον αριθμό του sensor
B. Την καταγραφή της ώρας που πραγματοποιήθηκαν οι αναγνωρίσεις
Γ. Την ταχύτητα κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων ανεξάρτητα αν υπάρχει υπέρβαση του ορίου ή όχι
Δ. Επισήμανση στην κατάσταση όλων των υπερβάσεων ταχύτητας από αυτό που ορίζει ο κανονισμός για όλους τους αγωνιζόμενους
2 Ο Αλυτάρχης να παραδίδει στους αγωνοδίκες την παραπάνω κατάσταση των αναγνωρίσεων που συμπεριλαμβάνει το σύνολο των αγωνιζομένων (σημείο Γ ανωτέρω) με επισήμανση αυτών που έχουν υπερβεί το όριο (σημείο Δ ανωτέρω)
3 Η Οργάνωση να αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων του Αγώνα, πριν τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο την παραπάνω κατάσταση έτσι ώστε όλοι οι αγωνιζόμενοι να λάβουν γνώση.
4 Οι Αγωνοδίκες κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά το πέρας του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου να επιλαμβάνονται και να εξετάζουν τα δεδομένα και να γνωστοποιούν στους αγωνιζόμενους την απόφασή τους με ικανό χρόνο ΠΡΙΝ από την Πανηγυρική ή όχι εκκίνηση του αγώνα.

ΤΟ ΑΣΜΑ θεωρεί ότι με την παραπάνω διαφανή διαδικασία και έγκαιρη ενημέρωση των αγωνιζομένων δεν θα συντρέχουν λόγοι διενέξεων και παρεξηγήσεων. Ζητά από την ΕΠΑ-ΟΜΑΕ να εξετάσει τα προτεινόμενα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Σε περίπτωση απόρριψης ή μερικής υιοθέτησης της πρότασης το ΑΣΜΑ αναμένει από την ΕΠΑ-ΟΜΑΕ έγγραφη αιτιολόγηση και σε δεύτερο χρόνο να επανεξεταστεί όλο το άρθρο 21 του Γενικού Κανονισμού Ράλλυ.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΑΣΜΑ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ