X
Blog

Οδηγώντας…

Τέτοιες ημέρες τέτοια λόγια και Παρασκευή απόγευμα στην έξοδο του, ο άνθρωπος κάνει τη διαφορά. Ο Σ.Χ. σχολιάζει…

Είναι γεγονός. Οι δρόμοι βελτιώνονται, τα πανάκριβα διόδια ακόμα και έτσι με το σημερινό τιμοκατάλογο και με το μαρτύριο του ξανά και ξανά, τα κερδίζεις μέχρι κάποιο σημείο. Με το e-pass και από τη στιγμή που έχεις επιλέξει σωστά τους χρόνους αναχώρησης και επιστροφής, λογικά κινείσαι σβέλτα. 

Με συντροφιά ραδιοφωνικούς σταθμούς που αντέχουν και μετά τα 100 χιλιόμετρα από την πόλη και με τα διαφορά navi, οπότε ειδικά κάποια car play σε ενημερώνουν με βροχή από πληροφορίες. 

Από τα ραντάρ και είναι καλή ιδέα το +10% σε ταχύτητα σε σχέση με τα όρια, αλλά και για τα πρατήρια. Ακόμα ακριβά τα καύσιμα μας ειδικά στην εθνική… 

Από εκεί και πέρα…

Σωστό ότι ψαχνόμαστε με το ωράριο σε κρυφτό με την κίνηση, αλλά ίσως θα πρέπει να επιλέγουμε και τη διαδρομή. Μια χαρά διασχίσαμε σήμερα την πάντα γοητευτική Kακιά Σκάλα στο δρόμο για τους αγωνιστικούς Άγιους Θεοδώρους. Το DS 3 μας θύμισε και τις αρετές του πλαισίου του, με το αμάξωμα να αρνείται τις κλίσεις όταν πιέσαμε. 

Αραιή λοιπόν η κίνηση σήμερα το μεσημέρι περίπου στις 15.30 προς Κόρινθο, αλλά συνολικά αρνούμαστε να προσαρμοστούμε στον σύγχρονο τρόπο ακόμα και σε δρόμους με τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση. Τη λατρεύει ο Έλληνας την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και ας σέρνεται, οπότε ο ανυπόμονος και βιαστικός θα ανεβάσει ρυθμό προσπερνώντας από τέρμα δεξιά ή από τη μεσαία λωρίδα, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία. Το 2023 γίνονται σφήνες, στο εθνικό μας δίκτυο των διεθνών προδιαγραφών.

Γίνονται και δεν είναι ζήτημα ανάγκης, αλλά ενίοτε τιμής, αφού οδηγώντας φουντώνουν τα συμπλέγματα μας και σίγουρα λαθεμένης νοοτροπίας και κακής συμπεριφοράς που δεν μας ταιριάζει. Είμαστε οι καλύτεροι, διδάσκουμε φιλοξενία, οικογένειες ζουν και πολλοί ονειρεύονται με κοινό παρανομαστή τον τουρισμό.

Η οδήγηση, το πως κυκλοφορούμε, είναι καθρέπτης μας σε αυτή τη διαδικασία που εκφράζει τη χώρα μας και δεν συνδέεται πλέον αποκλειστικά με τον ήλιο, τη θάλασσα και με την κορμοστασιά του Έλληνα και των δυο φύλων.

Έχουμε αλλάξει ταχύτητα, είμαστε πλέον μια ακριβή χώρα και για να καταλήξει σε όλους αυτή η αναβάθμιση που άλλωστε κρίθηκε στις πρόσφατες εκλογές, οφείλουμε στον εαυτό μας και στην πατρίδα να σουλουπωθούμε και κυκλοφοριακά.

Δεν πρόκειται για ευχή αλλά για αγωνία. Υποχρέωση μας η ασφαλής και η υγιής μετακίνηση ώστε να απολαύσουμε Ελλάδα σε οποιοδήποτε προορισμό εντός των τοίχων. Καλό Σάββατο-Κυριακή, αγαπητοί και τη Δευτέρα στη δουλειά με χαμόγελο. Φάρμακο και στην τοξικότητα που δεν λείπει. _Σ.Χ.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!