top icon
Blog

Motorsport Stories #7: Grassroot motorsport!

Αυτός είναι ο Brixton Wirt. Είναι 6 ετών! Γεννήθηκε δηλαδή το 2015. Χθες!

Τέλος πάντων, ο Brixton δεν είναι τίποτα ξεχωριστό. Καλά να είναι το παιδί δηλαδή, μπορεί να είναι ο νέος Hamilton, αλλά εννοώ πως δεν σας τον αναφέρω λόγω του ότι έκανε κάτι ξεχωριστό. Απλώς τον πέτυχα σε μια αμερικανική μετάδοση ενός περίεργου αγώνα, που φαινόταν κάπως ερασιτεχνικός, με όχι τίποτα ιδιαίτερα αυτοκίνητα και όχι και πολλές συμμετοχές. Ε, αυτός ο αγώνας μου έφαγε δύο ώρες από τον ύπνο μου, γιατί απλά ήταν φανταστικός!

Διεξήχθη στην χωμάτινη πίστα του Victorville στην επαρχία του San Bernardino στην Καλιφόρνια. Ήταν η πρεμιέρα του φετινού Great American Shortcourse. Κάτι σας είπα τώρα ε; Λοιπόν το GAS είναι ένας από τους αμέτρητους ιδιωτικούς θεσμούς στις Η.Π.Α.. Είναι αυτό που λένε οι γραμματιζούμενοι grassroot motorsport. Έχει τις ρίζες του στην παλαιά εποχή των αμερικανικών αγώνων, στις χωμάτινες πίστες, με ιδιοκατασκευές που προετοιμάζονταν έναν ολόκληρο χρόνο στο γκαράζ της οικογένειας, εν αναμονή του τοπικού αγώνα.

Το Victorville δε, μην φανταστείτε πως είναι καμία πρωτεύουσα. Ένα χωριό 110.000 κατοίκων είναι στην έρημο, που στις ζέστες του καλοκαιριού φλέγεται από τους 40+ βαθμούς Κελσίου. Και έχει την πίστα του! Μικρή, χωμάτινη, χωρίς πολλές πολλές εγκαταστάσεις και παρελκόμενα, αλλά είναι η πίστα της περιοχής και είναι τόσο φυσιολογικό αυτό, όσο το ότι έχει δημαρχείο, σχολείο, υδραγωγείο κ.α..

Ο Brixton κέρδισε την πρώτη κούρσα από τις δύο που συμμετείχε το Σαββατοκύριακο. Αγωνίζεται στην κατηγορία AM Ortega J1 Kart, μια κατηγορία με δέκα παιδάκια 5-7 ετών τα οποία οδηγούν κάτι custom κατασκευές που μοιάζουν με τα NASCAR Trucks προηγούμενων δεκαετιών. Κινούνται από 4χρονους κινητήρες της Honda με απόδοση 9.5 ίππων. Ο Brixton άντεξε την πίεση του Chuck Berry και κέρδισε έναν αγώνα που περιλάμβανε εξόδους, τρακαρίσματα, αυτοκίνητο ασφαλείας και τελικά πανηγυρισμούς, βάθρο και συνέντευξη των τριών νικητών.

Ήταν ένα όνειρο, ειλικρινά σας μιλάω! Κανένα άγχος ασφαλείας, πολλά οδηγικά λάθη, μικρές ταχύτητες, όμορφες προσπεράσεις, αστείες προσπεράσεις. Τα πάντα, όλα. Από τα εξάχρονα! Και στο τέλος καρό σημαία με την χαρά του μικρού να σου αφήνει τόσο όμορφη γεύση τελικά, που όταν κοίταξα το ρολόι ξανά, είχε πάει 3 το πρωί.

Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο σκέφτηκα το mail της ΟΜΑΕ που είχε έρθει εκείνη την Παρασκευή, με την προκήρυξη των εκλογών. Νόμιζα πως από τον αναστεναγμό που έβγαλα, είχα ξυπνήσει κάποιον! Ιδέα μου ήταν…

ΥΓ. Το video είναι έξι ώρες. Οι πρώτες δύο είναι με τους αγώνες των παιδιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ