X
Blog

Εμπειρία!

Περί ασφαλούς οδήγησης ο λόγος, αλλά το ερώτημα παραμένει. Τι δουλειά έχει ο βετεράνος οδηγός αγώνων σε Ιατρικό Συνέδριο, πρωτοβουλία-θεσμό ομάδας γιατρών που σεβόμαστε…

Συγγενής μας πρώτου βαθμού στο χειρουργείο, και ο γιατρός που επανέφερε τον πυροβολάρχη σε θέση μάχης δεν άφησε περιθώρια συζήτησης. «Έχουμε συνέδριο για τα άκρα, και θέλουμε να μας μιλήσετε για την ασφαλή οδήγηση». Ψιθύρισα, «υπάρχουν περισσότερο ειδικοί, νεότεροι και συνομήλικοι», συμπλήρωσα «έχω βαρύνει», αλλά, αν γνωρίζεις τον Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ξέρεις και καταλαβαίνεις πώς βρεθήκαμε στο κομψό αμφιθέατρο του Ιατρικού Κέντρου στο Κεφαλάρι.

Δεν είναι του διαλόγου ο γιατρός, τύπος που δεν αναρωτιέται ούτε υποθέτει, αλλά αποφασίζει. Είναι η χειραψία και η ματιά του που σκοτώνουν κάθε αμφιβολία. Εύκολο στην περίπτωσή μας, σημαντικό στον ιερό του ρόλο, και άλλωστε δεν τον εμπιστεύθηκε τυχαία ο φημισμένος ασθενής του, και μάλιστα με τη μία, χωρίς δεύτερη γνώμη κ.ά., που δεν ταιριάζουν σε πρωταθλητές. Αποφασίζεις και εκτελείς, όπως άλλωστε και οι Έλληνες γιατροί που διδάσκουν προς κάθε κατεύθυνση, με όπλα τη γνώση, την εμπειρία και βέβαια το χαρακτήρα τους, με τα στοιχεία αυτοπεποίθησης, σημαντικά την ώρα της μάχης, στη διάγνωση και στο χειρουργείο.

Με καπέλο-καθυστέρηση, αλλά προλαβαίνω και ακούω με ενδιαφέρον τον απλό και ουσιαστικό λόγο του CEO του Ιατρικού Ομίλου, κ. Βασίλη Αποστολόπουλου. «Δικός μας». Από τους βασικούς υποστηρικτές του Ράλλυ Ακρόπολις το Ιατρικό, επειδή ένας σύγχρονος οργανισμός-θεσμός με αντικείμενο τη ζωή μας οφείλει να είναι δίπλα σε ένα γεγονός-εθνική υπόθεση. Δείγμα για το πού μπορεί να φτάσει η πολιτεία σε συνεργασία με τον ικανό και έντιμο ιδιώτη, όπως και η επιτροπή Motorsport, κόσμημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια ανεβαίνουν στη θέση του ομιλητή καθηγητές της Ιατρικής κ.ά. γιατροί με δυνατά παλμαρέ, εξειδικευμένοι στα περί ορθοπεδικής, αλλά και όχι μόνο. Στο ακροατήριο νέοι συνάδελφοί τους. Ο σεβασμός στη μέγιστη τιμή. Εξαφανίζεις το κινητό, προσηλώνεσαι και ακούς, και ας καταλαβαίνεις ελάχιστα…

Πρόκειται για διαδικασία πολύ υψηλού επιπέδου και είναι σημαντικό ότι οργανωτές είναι οι ίδιοι. «Οργανώνουμε και εμείς συνέδρια», περνάει από το μυαλό η φράση ώστε να συστηθείς αργότερα. Το ξεχνάς, εδώ είναι ιεροτελεστία, μια «οικογενειακή» υπόθεση με κοινωνικές προεκτάσεις, συνδεδεμένες με την άψογη λειτουργία και τη ζωή του ανθρώπου.

Στο podium

Η «υπουργός Υγείας» του Έλληνα της διπλανής πόρτας που μας κράτησε αισιόδοξους την άγρια εποχή του lockdown. Με συμπάθεια στον προϊστάμενό της, όποιον γνωρίζεις, όποιος σε αγγίζει και σου μιλάει στην ψυχή, αυτόν εμπιστεύεσαι, και εδώ μιλάμε για Ιατρική, όπως είναι η κ. Μίνα Γκάγκα.

Τη γιατρό την είχαμε χαρακτηρίσει κομψή από τις φωτογραφίες και την TV, με το μικρόφωνο και χωρίς σημειώσεις αποδεικνύεται γοητευτική μέσα και από το λόγο της. Σε συνδυασμό με το πόσο εγκάρδια αλλά και με σεβασμό την αγκάλιασαν οι συνάδελφοί της.

Όλοι στη θέση τους, με τον Βoss να παρακολουθεί με υπομονή και ενδιαφέρον τη διαδικασία που εξελίσσεται υποδειγματικά… Την ώρα που επιστρέφει στη θέση της, ταξιδεύεις στις επικείμενες εκλογές. Κακά τα ψέματα, με τύπους όπως την κ. Γκάγκα, τον «δικό μας» τον Αυγενάκη και τον Πιερρακάκη, δε χάνεται η ειδική διαδρομή…

Σε αμηχανία

Έχεις προσπαθήσει να προετοιμαστείς, αλλά εδώ πρόκειται για πολύ βαρύ, πολύ σημαντικό ακροατήριο. Είναι σοφοί απέναντι. Χαμογελούν, σε κάνουν και νιώθεις όμορφα. Τους διαβάζεις, σε ξέρουν και, ενώ το κατέχουν το θέμα σου από την καθημερινότητά τους, δείχνουν έκπληκτοι από τα τετριμμένα που αναφέρεις, και είναι σαφές πως αγγίζουν τους νεότερους…

Διάβασε ο κ. Γιαννακόπουλος το βιογραφικό μου, το είχα ξεχάσει και σίγουρα δεν το γνωρίζουν οι συνεργάτες μου, της σύγχρονης εποχής. Ίσως μάλιστα εξηγεί κάποιες συμπεριφορές, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αναφέρθηκε η λέξη «Safetrack» (σήμερα Driven), ανατρίχιασα, πήρα νοερά δίπλα μου τον Τσάδαρη και τον Μιχελακάκη, σκέφτηκα τον Λάμπρο και επιβίωσα «χρησιμοποιώντας» τους ως σημείο αναφοράς. Από τραυλός εξελίσσεσαι πολυλογάς, και ήταν αυτό το ακροατήριο που σε παρασύρει ώστε να φτάσεις να ρωτήσεις, «Έχουμε άλλο χρόνο, γιατρέ;».

Στη συνέχεια χάθηκε, τον εξαφάνισα στην αγκαλιά μου, ώστε να μου εξηγεί πώς πήγε η επέμβαση στο παιδί «μας». Μαζί ακούσαμε τον γιατρό κ. Διαμαντή στην ομιλία του για τον δάσκαλο γιατρό Γιώργο Παπανικολάου, εφευρέτη του Τεστ Παπ, που απασχολεί όλες τις οικογένειες. Έληξε η διαδικασία της έναρξης και φεύγοντας σκέφτηκες για το πώς θα εξελιχθεί σήμερα και αύριο το συνέδριό τους.

Σας ευχαριστώ, Γιατρέ Παναγιώτη Γιαννακόπουλε, με κάνατε και ένιωσα σημαντικός, όπως το κάνουν άλλωστε περισσότερα από είκοσι χρόνια και με κάθε ευκαιρία και αφορμή οι δύο κοινοί μας φίλοι.

Τα σέβη μου και με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, «Στρατισίνο», όπως με συστήσατε._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!