X
Blog

Ελληνικοί αγώνες: Περήφανοι

Ζουν οι ελληνικοί αγώνες, και το αποδεικνύουν οι πρωταγωνιστές τους. Οι οδηγοί αγώνων, οι συνοδηγοί τους και οι άνθρωποι που τους υποστηρίζουν. Μια έντιμη κοινότητα με χαρακτήρα που απαιτεί σεβασμό, αναζητώντας το αυτονόητο. Το διάλογο με τους διοικούντες, όπου πυρήνας πρώην συναδέλφων τους, για πάντα συναθλητές μας.

Πολλά τα προβλήματα του χώρου, που οικονομικά παιδεύεται περισσότερο από μία δεκαετία, και οι αγωνιζόμενοι, που νιώθουν άβολα και προσβεβλημένοι, το πήραν επάνω τους. Από τις κουβέρτες στους τροχούς και από το ανακάτεμα των κατηγοριών με αποφάσεις «σήμερα για χθες», η άνευ διαλόγου σχέση εξελίχθηκε σε χιονοστιβάδα. Βαριά, όσο το βάρος του αθλητή που διεκδικεί και την τελευταία θέση, με την αύξηση των παραβόλων να βάζει την τελεία, και αναμένεται η παύλα, που μακάρι να σημάνει το πέρας της συζήτησης με θετικό πρόσημο, και όχι την παύση των εργασιών, που συνεπάγεται το τέλος της δραστηριότητας της Ομοσπονδίας.

Περί αυξήσεων

Φαίνονται ήπιες οι προσαυξήσεις σε μια πρώτη αφήγηση, αλλά αθροίζοντας αποδεικνύονται σοβαρές όταν δε συμψηφίζονται ούτε θεωρητικά, ενώ σαφέστατα επιβαρύνουν καθ’ ολοκληρίαν τους αγωνιζόμενους, που μόνο πληρώνουν. Φτηνή, επιπόλαιη η ερμηνεία, το πόσο στοιχίζει κάθε συμμετοχή σε εξοπλισμό και προετοιμασία, μεταφράζοντας σε ψίχουλα την αύξηση των παραβόλων. Ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός, που άλλωστε απογειώνει την εικόνα που οφείλουν Ομοσπονδία και Σωματεία να υποστηρίξουν, προβάλλοντας και προστατεύοντας.

Μέχρι τότε

Εξαιρετικά σοβαρή επιτροπή αγωνιζομένων επισκέφθηκε τον ΣΟΑΑ, που έχασε την ευκαιρία του και σε διάφορα επίπεδα. Η κωλυσιεργία ορθά μεταφράστηκε σε προσβολή και προδοσία, και οι αγωνιζόμενοι σε πλήρη σύνθεση έστειλαν αίτημα επικοινωνίας στην ΟΜΑΕ με κοινοποίηση στην ΕΠΑ, μπορεί και αντίστροφα (Σ.Χ.: αγνοηθήκαμε, δεν έχουμε γνώση). H απάντηση από τους θεσμούς προς όλους που υπέγραφαν την πρόταση ήρθε γρήγορα, ζητώντας συγκεκριμένη ατζέντα, όπως διαβάσαμε στο site της Ομοσπονδίας.

Το θηρίο

Λειτούργησαν υποδειγματικά, όπως άλλοτε, όπως τότε που ενωμένοι γκρεμίζαμε τοίχους στην ΕΛΠΑ, που τότε είχαν και ατσάλι στο μπετόν. Ο ΣΟΑΑ όμως τότε, μόνο ατσάλι… Όπως οι πέντε ενεργοί-πρωταθλητές που απάντησαν σήμερα το πρωί, με την αποφασιστική ευγένεια που τους διακρίνει στη διεκδίκηση του αυτονόητου.

Τα θέματα:

1. Ασφάλεια Αγώνων

2. Επιτροπή Ιστορικών

3. Τεχνικοί Κανονισμοί

4. Αύξηση Παραβόλων

5. Προβολή Αγώνων

Και συμπληρώνουν:

«Θέματα που μας απασχολούν και θα αναπτύξουμε λεπτομερώς και τεκμηριωμένα κατά τη συνάντησή μας, η οποία ζητάμε να πραγματοποιηθεί εντός εβδομάδας, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας».

Επισυνάπτεται μάλιστα η ανανεωμένη λίστα των αθλητών που εκπροσωπούνται από τους πέντε. Λίστα των 250 και πλέον, από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου τα ονόματα αφορούν συμμετέχοντες, και μάλιστα με σημαντικό ρόλο!

Όπως και να έχει, θα πρέπει όλοι να θυμηθούμε τις ρίζες μας και γιατί και πώς κάποιοι βρέθηκαν από το μπάκετ στην καρέκλα. Οι ίδιοι που οφείλουν να υπηρετούν τον Έλληνα αθλητή με συνέπεια και σεβασμό. Αξιοποιώντας το μεγαλείο του, όντας ένας εραστής που χρηματοδοτεί ένα σπορ με θεαματικότητα και ρίσκο.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός από μόνο του και η σοβαρότητα που εκφράζεται από ανθρώπων έργα σημαίνουν το τέλος του ΣΟΑΑ ως μοντέλου Μάριου Ηλιόπουλου με ετικέτα «κλειστό κλαμπ φίλων». Ο ΣΟΑΑ, αδύναμος και στην αξιοποίηση του Φωτεινέλη σε διάφορες κατευθύνσεις.

Αντίστοιχα, εγκαινιάζει την επιστροφή της διαβούλευσης που είχε θεσπίσει ο Μανόλης -ΡΟΝ-Χαλιβελάκης, προσπερνώντας με μαεστρία τη συνολική δήθεν θεσμική εκπροσώπηση. Ό,τι χρησιμοποιούσε κατά περίπτωση μια παρέα, κάποιοι σήμερα στην ΟΜΑΕ.

Στο δρόμο τους οι πέντε θα συναντηθούν άμεσα με θεωρητικά δικούς τους, δικούς μας ανθρώπους. Με Μιχελακάκη, Μεσημέρη, Ζήβα, Λ. Μανιατόπουλο, και εδώ αφήσαμε για το τέλος τις κ. Ψαρράκου και Χαλιβελάκη, που αισιοδοξούμε ότι θα κάνουν τη διαφορά. Είναι το ένστικτο της Φωτεινής που βλέπει μακριά και η ποιότητα της καλά σπουδασμένης Κατερίνας. Δάσκαλός της ο καλυτερότερος.

Κακά τα ψέματα

Η γενιά μας έχει βρεθεί στις ειδικές διαδρομές με τον πατέρα του Χρίστου, ενώ όσοι με τα κοινά έχουμε συζητήσει σε δύσκολες περιόδους με τον Λυμπέρη, που έχει όραμα μέσα από μια γενναιοδωρία συναισθημάτων και όχι μόνο, που δεν συναντάς.

Αν είχα παιδί, στον Σάκη θα τον έστελνα να μάθει για να πάρει δίπλωμα, αποκομίζοντας στοιχεία και από την πολυπραγμοσύνη του, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ευφυΐας.

Αντίστοιχα, οι συνεργάτες μου υποστηρίζουν ότι «πρέπει να δείτε Μπάτζανο, κ. Στράτη, για να καταλάβετε» ότι πλέον στρίβουν η αλλιώς.

Για τον Τάκη, τι να πω; Ονειρεύομαι ακόμη το Golf, ενώ σε όλα του τα αυτοκίνητα θα βρείτε τα σήματά μας.

Καλή επιτυχία,

Ο σοβαρός τρόπος προσέγγισης με σύγχρονη στρατηγική διδάσκει και εμάς, που μας χαρακτηρίζουν οι εκρήξεις. Είναι ακριβώς αυτό που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ο «θείος» όλων μας. Ο Μήτσος, που λιώνει για τα πιτσιρίκια. Ο Πρόεδρος, διαχειριζόμενος μια κρίση με τη βροχή να δυναμώνει, και οφείλει να πράξει ώστε να μην εξελιχθεί σε καταιγίδα. Σε κανέναν δεν αξίζει η λάσπη, που άλλωστε ως τερέν μόνο ο Άγγελος μπορεί να διαχειριστεί με μαεστρία.

Οι πέντε δεν εκπροσωπούν έτσι απλά, είναι οι ίδιοι. Μαζί με όσους ακολουθούν, είναι οι κυρίαρχοι, οι πρωταγωνιστές, αυτοί που επιτρέπουν στο χώρο να αναπνέει. Respect._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!