top icon
Blog

Ελληνικοί αγώνες: Ολέθρια σχέση

Ακολουθεί κείμενο του Σ.Χ. όπως έχει δημοσιευθεί στην ενότητα Εν Ριπή του τεύχους Απριλίου 2022 των 4ΤΡΟΧΩΝ.

Σε ολέθρια σχέση εξελίσσονται οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου. Η πλειοψηφία των αγωνιζομένων τοποθετείται απέναντι από την Ομοσπονδία (ΟΜΑΕ) και τα Σωματεία τους, που σε μεγάλο ποσοστό εγκρίνουν τις επιλογές της. Εκτεθειμένοι μένουν οι αθλητές-αγωνιζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν τη στήριξη των Συνδέσμων τους, παρά τον θεσμικό τους ρόλο.

Η Ομοσπονδία έλαβε καθυστερημένα αποφάσεις που αφορούν τη διαδικασία των αγώνων, τα Σωματεία στη ΓΣ υπερψήφισαν, οι αγωνιζόμενοι που αγνοήθηκαν αντέδρασαν και αποφάσισαν να απέχουν των αγώνων. Αίτημά τους η επιστροφή στους κανονισμούς του 2021, αφήνοντας για το μέλλον αλλαγές που πρέπει να συναποφασίζονται.

Η ΟΜΑΕ αδυνατεί να λειτουργεί με εξωστρέφεια, προβάλλοντας το σπορ που υπηρετεί ώστε να εξασφαλιστούν χορηγοί για τη στήριξη όσων εμπλέκονται. Προβολή δεν προκύπτει, παρά τη λάμψη από το Ράλλυ Ακρόπολις και, ενώ η οικονομική κατάσταση της κοινωνίας μας παραμένει υπό πίεση, ζητήθηκαν αυξήσεις σε παράβολα και αλλαγές σε τεχνικά θέματα, που κοστίζουν. Λεπτομέρεια το ποσοστό της αύξησης, θεωρώντας προσβολή ακόμα και ως σκέψη μια τέτοια πρακτική, και αναζητείται η ουσιαστική έναρξη των αγώνων.

Εξειδικευμένο θέμα, που αφορά μια ευαίσθητη κοινότητα όπου εμπλέκονται άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι αγωνιζόμενοι, οι συνεργάτες τους τεχνικοί, τα στελέχη που οργανώνουν-εποπτεύουν και οι κριτές, σε σημαντικό ρόλο.

Κομμάτι της κοινωνίας μας, που ενώ έχουν την ευκαιρία για την αναβάθμισή τους λόγω WRC, έργο της κυβερνητικής επιτροπής Motorsport Greece, συμμετέχουν σε παιχνίδι εξουσίας. Ό,τι καλλιεργείται από τον κ. Δημήτρη Μιχελακάκη, τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ, που, ενώ δέχτηκε την επιτροπή των πέντε αθλητών που διαχειρίζονται τα αιτήματα πεντακοσίων αγωνιζομένων, στη συνέχεια εμφανίζεται ανυποχώρητος, με πρακτική που δεν ταιριάζει σε χώρο όπου οι πρωταγωνιστές χορηγούν τη συμμετοχή τους.

Εκτίμησή μας είναι ότι ήρθε η ώρα του Γ.Γ. Αθλητισμού, καθηγητή Γιώργου Μαυρωτά, ώστε να τοποθετηθεί, υπενθυμίζοντας τους ρόλους όσων εμπλέκονται. Ελέγχοντας και οικονομικά στοιχεία που δημιουργούν αμφιβολίες για τη χρηστή λειτουργία της Ομοσπονδίας, η οποία αντιμετωπίζεται γενναιόδωρα από το Υπουργείο, χάρη στο όραμα Αυγενάκη.

Σημαντικό είναι να επιστρέψει επιτέλους η χαμένη αξιοπρέπεια του οδηγού αγώνων και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Σύνολο όπου το συναίσθημα, το ταλέντο και η τεχνογνωσία δημιουργούν ένα δυνατό κοκτέιλ, που αφορά όλες τις ηλικίες, προσαρμοσμένο στα οικονομικά μεγέθη του καθενός. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ Σ. Χ.

«Εξειδικευμένο θέμα, που αφορά μια ευαίσθητη κοινότητα όπου εμπλέκονται άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι αγωνιζόμενοι, οι συνεργάτες τους τεχνικοί, τα στελέχη που οργανώνουν-εποπτεύουν και οι κριτές, σε σημαντικό ρόλο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ΟΜΑΕ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ