X
Blog

Έλεος…

Το κακό έγινε και σκόρπισε δυστυχία σε αθώους, επειδή οι αρμόδιοι δεν λειτούργησαν και ο θάνατος ξεπερνάει το ότι εκτέθηκε η χώρα μας. Η ευχή, ρουτίνα άλλωστε, αφορά στο να μη ξανασυμβεί και το ερώτημα έχει να κάνει για το πως θα μείνουμε ξύπνιοι και θα «διαβάσουμε» ότι έρχεται η καταιγίδα ώστε να τη διαχειριστούμε…

Έλλειψη εμπιστοσύνης…

Ο καλύτερος για να λειτουργήσει, τον 21ο αιώνα με το τέλος των one man show, θέλει άψογα συντονισμένη ομάδα και έμπνευση ώστε να τον κρατάει σε επιφυλακή και βέβαια το σχόλιο αφορά ανθρώπους σωστά εκπαιδευμένους και ανήσυχους όπως αποδεδειγμένα είναι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Δουλειά του αρμόδιου εκπροσώπου της πολιτείας να λειτουργούν υποδειγματικά και ευθύνη του ώστε σοφά συντονισμένοι, να βγάζουν τον αποδεδειγμένα καλό τους εαυτό για το όφελος της πολιτείας, υπηρετώντας τον πολίτη, υπεράνω του ποιος έχει εκλεγεί για να κυβερνήσει.

Ο στρατιωτικός, όπως και ο αστυνομικός, ο λιμενικός και ο πυροσβέστης που πλαισιώνεται από εθελοντές ψυχάρες ώστε να μην καεί η Ομόνοια, δεν κάνει πολιτική και αποδεδειγμένα στον τόπο μας από το 1974 και μετά, ακολουθεί και υποστηρίζει με πίστη την ελληνική δημοκρατία.

Οφείλει όμως η πολιτεία να τον προστατεύει και τυχεροί, στη συντριπτική τους πλειοψηφικά οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης δεν αστόχησαν στις τοποθετήσεις πολιτικών στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και άλλα πιο σύγχρονα που αφορούν στην προστασία μας. Λάθη έγιναν και θα γίνονται, αλλά πάντα οι πολιτικοί έβγαιναν μπροστά και προστάτευαν με θάρρος και κάποιοι με προσωπικό κόστος τα στελέχη των δυνάμεων της προστασίας μας. Όπως άλλωστε ένας μάνατζερ με φιλότιμο και τσίπα στηρίζει τους συνεργάτες του, όντας σε διάσταση, με το φτηνό, ότι φταίει ο άλλος, ο συνεργάτης μου.

Επιλογές στήριξης, που δημιουργούν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αρμόδιων αλλά και με τον πολίτη. Στη σύγχρονη εποχή, κάθε ήμερα που περνάει εξελίσσεται και βελτιώνεται και έφηβοι τη δεκαετία του ‘60 και μέχρι το ‘74 που επέστρεψε η δημοκρατία χάρη στον Εθνάρχη, ακούγαμε για μπάτσους. Σήμερα, όλο αυτό έχει αλλάξει κυρίως μέσα από τη συμπεριφορά τους στο δρόμο ή στα αστυνομικά τμήματα. Όπου πλέον συνεννοείσαι με ανθρώπους υψηλού επιπέδου με μόρφωση που ενίοτε σε ξεπερνάει…

Η απογοήτευση…

Σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες στην κορυφή και στη βάση της ΕΛ.ΑΣ. για την τραγωδία στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όμως, σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε και αν είναι το μέγεθος της αστοχίας, υπεύθυνος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος.

Το σημείο αναφοράς, ο εκπρόσωπος της πολιτείας, και ξεπερνάει ήθη και αρχές η αντίδραση του Υπουργού Οικονόμου στη δράση του Κροάτη που ήρθε μέσα στο σπίτι μου και με σκότωσε, προσβάλλοντας βάναυσα το Έθνος. Χρέωσε την ανύπαρκτη διαχείριση στους συνεργάτες του, απέλυσε κάποιους για το θεαθήναι, ενώ χαρακτήρισε την παραίτηση εύκολη λύση.

Αναρωτιέμαι, πως μπορεί ο πολίτης να εμπιστευθεί έναν εκπρόσωπο του στα κοινά που αδυνατεί στα δύσκολα, ενώ φυγομαχεί και δεν καταθέτει θάρρος στα εύκολα. Πως λοιπόν θα τον εμπιστεύονται οι ένστολοι συνεργάτες του όταν τους εκθέτει εύκολα και χωρίς ίχνος ντροπής, αποφεύγοντας την ευθύνη και λειτουργώντας ως αμφιλεγόμενος διεκπεραιωτής όπως ο ρόλος του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Συμφωνούμε ότι τον κρίνει ο Πρωθυπουργός που εμπιστευόμαστε και άλλωστε Μητσοτάκη ψηφίσαμε αρνούμενοι τη δοκιμασμένη ασάφεια Τσίπρα, όντας και θυμωμένοι από τις ύβρεις του προς τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, χωρίς ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης.

Προκύπτει πλέον η αίσθηση ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο εκτός Μητσοτάκη, σε αυτή την κυβέρνηση των πανηγυριτζήδων του 40 % με διαφορά 20 μονάδες από τους τελειωμένους.

Με εξαίρεση τον Δένδια, τον Αυγενάκη, τον Σταϊκούρα την κ. Κεραμέως και τη λαμπερή ομάδα στο Παιδείας που κάνουν αθόρυβα τη δουλειά τους, ποιον να εμπιστευθείς; Τον Γεραπετρίτη; Ακόμα να μας πει ποιος σκότωσε τους αθώους στα Τεμπη.

Ψυχραιμία και δεν προκύπτει Βρούτσης στο κάδρο με τον θυμό εδώ να συνδέεται με απογοήτευση. Χθες ανέλαβε ο δικός μας και κρίνοντας από τη θέση του για την τραγωδία τουλάχιστον φαίνεται σεμνός. Οι σίγουροι και οι εμβόλιμοι έχουν ξεφύγει και έχουν τσαλακώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και όλοι περιμένουν στη γωνία τον Κικίλια κ.α. Όπως αποδέχθηκε από τις πρόσφατες αλλαγές είναι αρκετοί υπό αμφισβήτηση στην κρατική μηχανή και είναι αδιάφορο για τον πολίτη που δίνει τη μάχη της καθημερινότητας, το αν τους αμφισβητούν οι ημίθεοι στου Μαξίμου…

Τους αμφισβητεί ανοικτά πλέον ο λαός παρά την πρόσφατη εντολή που τους έδωσε το 40% γιατί κάποιοι που ευτυχώς δεν είναι η πλειοψηφία, λειτουργούν όπως οι τυχεροί αθλητές αλλά loοser που υπογράφουν νέο συμβόλαιο εξασφαλίζουν την παραμονή με γεμάτη τσέπη και αντί να μοχθούν κρύβονται και αδιαφορούν.

Μιλώντας αθλητικά…

Αντιγράφω από το φίλο μου Δημήτρη Κωνσταντινίδη, έναν gentleman του αθλητικού ρεπορτάζ.

«Αυτό που κάνει η UEFA στην ΑΕΚ είναι ώμος εκβιασμός με τόνους νταβαντζιλίκι»…

Αναρωτιέμαι ως ειδικός του αυτοκινήτου με το Motorsport σε σχέση με τη FIA και εντελώς άσχετος με τα διεθνή του ποδοσφαίρου.

Αυτοί της UEFA, δεν έχουν μια στάλα αίσθηση για το τι συνέβη. Η ΑΕΚ έχει σοβαρούς παράγοντες, ειδικοί και στη διεθνή επικοινωνία και έχει τοποθετηθεί, εξηγήσει περίφημα την κατάσταση όπως διαβάζουμε στα λίγα αντικειμενικά site όπως το Sport24 και το Gazzetta.gr. Μονόδρομος να μηδενιστούν οι Κροάτες, αδιανόητο να γίνει παιχνίδι και είναι σαφές πως θα πρέπει ο κ. Βρούτσης να πάρει το όπλο του, αγνοώντας τα περί αυτοδιοίκητου και άλλες ανοησίες που αφορούν την ποδοσφαιρική διαδικασία εντός των τοιχών. Εδώ έχουμε πόλεμο και είναι σαφές πως σε αυτόν τον αγώνα της η ΑΕΚ, σήμερα ως Εθνική ομάδα στην ψυχή μας, επί του προκειμένου, θα πρέπει να έχει δίπλα της ισχυρούς σωματοφύλακες. Όπως ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ. Να αγριέψουμε, με αποφάσεις αποχής υπεράνω εισπράξεων, πριν μου κουνήσει δάχτυλο .π.χ. απόψε ο Γάλλος, που ίσως μας θεωρήσει χωράφι χωρίς φράχτη.

Αγαπητοί, ήταν τραγωδία του Έθνους αυτό χθες. Δεν ήταν αθλητικό περιστατικό και κάτω τα χέρια από τον Έλληνα φίλαθλο, που δεν χαρακτηρίζεται από μια χούφτα χούλιγκανς. Ακούει κανείς;_Σ.Χ.

Φωτογραφίες: eurokinissi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!