top icon
Blog

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Ζήσε τη στιγμή!

Θα τα εκατοστήσει ο αγώνας, υπόθεση σε Παγκόσμιο επίπεδο, θεσμός-καρδιά του Μηχανοκίνητου αθλητισμού, που άλλωστε λατρεύει ο Έλληνας …

ΚΑΘΕ χρόνο Παγκόσμιοι, κάθε χρόνο από το 1950, επικοινωνείται η Ελλάδα υποδειγματικά, με γεγονός συνήθεια όταν για άλλες δραστηριότητες συναγωνίζεσαι για μια φορά κάθε τρεις τετραετίες και αν. Αυτή την ώρα εξελίσσεται το Shakedown για τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής. Η αφετηρία αργότερα, τα σπουδαία την επόμενη ήμερα, την Παρασκευή με ευφυέστατο «πάμε και επιστρέφουμε». Στο μενού, τρεις Χ2 ειδικές διαδρομές και θα μπορούσε να είναι και ένας αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Θα πείτε, τα μπερδεύεις πάλι ΣΧ και απλά όσο και αν ακούγεται υποκριτικό με προσβάλλει το παρελθόν να ξεπερνάει το σήμερα και να μη διακρίνεται προοπτική για το αύριο… Το ταλέντο είναι γεγονός και απαιτείται συναγωνισμός σε Εθνικό επίπεδο ώστε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια σε παγκόσμιο, μήπως και ξεπεράσουμε και τη μεταξύ μας, άτυπη κατάταξη που κρύβει αλήθειες…

Car-Center-EKO-Rally-Acropolis

LAMIA, IN!

 Θυμίζει paddocks F1 o χώρος, όπου και οι εκθέσεις στη Λαμία. Στην είσοδο της πόλης ο εμβληματικός χώρος. Το κτίριο, τότε την εποχή μου, «κρεμάστε τσαντίρια να περιορίσουμε τον ήλιο», έχει εξελιχθεί σε αρχηγείο που ψάξε και αλλού δύσκολα θα βρεις. Σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς χώρους, όπου ο Κωνσταντίνος Σταύρου διδάσκει το πως κάθε χρόνο εξελίσσεις με πινελιές το τέλειο, με πλεονέκτημα και τη μικρή απόσταση απο το κέντρο της πόλης.

Delaportas-EKO-Rally-

Δεν θα φλυαρήσουμε υπενθυμίζοντας περί δημιουργών και πως φτάσαμε εδώ. Δεν είναι της παρούσης και άλλωστε θα επανέλθω μετά τον αγώνα, συζητώντας με τον Νικόλα Μανώλη και τον Χρυσόστομο Καρέλη που αποδεδειγμένα στηρίζουν το ΡΑ. Ο ΝικΜαν, ο ΑΛΑΛ, με εξαιρετικούς συνεργάτες, βασικό στέλεχος της ομάδας ευθύνης. Η πόλη τους, η ζωή τους όλη. Με συνέπεια και πάθος για τη Λαμία, που εκφράζεται με έργο και εντυπωσιάζει το πως ο ΧΚ, υποστηρίζει τον τόπο του και πως με όραμα πιστεύει στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων, συμπατριώτες του. Συνήθως χαρισματικοί όπως ο Καρέλης που λείπει απο το Ράλλυ, το βάζουν στα πόδια για άλλες πολιτείες, η μένουν τόσο όσο και με μπλαζέ τρόπο, όπως όταν κάνουν χάρη. Καμία σχέση αυτή η συμπεριφορά με τον Χρυσόστομο, που μένει, παλεύει και δημιουργεί …

Athanasoulas-EKO-Rally-Acropolis

Στο Service Park

Εξαιρετικό το κλίμα. Κυρίως μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων. Ωραίες εικόνες. Χαλαροί και σοβαροί οι Έλληνες αγωνιζόμενοι, απολαμβάνουν το WRC. Αλλιώς, εντελώς διαφορετικά απο την εποχή μας. Ο καθένας με τον τρόπο του, το στιλ του, τον χαρακτήρα του. On Sale Χ6, η dream team, σύνθεση-επένδυση χωρίς προηγούμενο, σε συναγωνισμό ως παρουσία με τους VE2 Rally Team. Αφοσιωμένος ο Λάμπρος, με το καθαρό βλέμμα του 2009, σοβαρός ο ώριμος Νικόλας, gentleman o ένας Γιώργος έχει κάτι χρήσιμο να πει, έτοιμος για Όσκαρ ο άλλος Γιώργος, George ο Αμούτζας, με τον πολύπειρο Πετρόπουλο να μην αποσυντονίζεται και τον Γιώργο Β. Ηλιόπουλο να διαχειρίζεται με τακτ την ευθύνη του. Έρχονται με πατίνια, είπαμε με στιλ οι Β. Βελάνης- Η. Παναγιωτούνης και με τους ΟS γίνονται μια παρέα υψηλού επιπέδου. Έχουν κλάση τα Ελληνικά πληρώματα και το διαπιστώνεις παρακολουθώντας ακριβώς απέναντι από την «τέντα των πλοηγών», την κόκκινη της Κyrkos Racing, την ομάδα Χαλκιά, που τους χωρίζει ένα «κάγκελο» από τους Colin. O Χρίστος και οι συνεργάτες του, με ευθύνη και για την Clio και για τη Fabia, καθρέπτης εμπιστοσύνης.

Roustemis-EKO-Rally-Acropolis

Περνάει ο Άλεξ Ρουστέμης, είναι ευγενής αλλά βαρύς, κουβαλάει την ευθύνη μιας συγκλονιστικής προσπάθειας. Η ερμηνεία της υπέρβασης, ώστε να μη λείψει τίποτα στον Παναγιώτη και στον Χρίστο που φέτος οφείλουν να ολοκληρώσουν, με σεβασμό και στον καπετάνιο, που στηρίζει χωρίς ναι μεν αλλά. Με συνέπεια ο SeaJet Mario δίπλα στον «Παναγιωτάκη». Ο Ηλιόπουλος; Aπλά, ξέρει …

Plagos-EKO-Rally-Acropolis

Safety First

Το ίδιο, σε επίπεδο αγωνιστικής γνώσης, ισχύει και για τον Χρίστο Χριστακίδη, που συντονίζει μια δύσκολη άσκηση, ευθύνη του Γιάννη Πλάγου που έχει δίπλα του τον Χρίστο Κουζιώνη στο «βαρύ» Peugeot 208 Rally4, τα μέγιστα φορτωμένο με την ευθύνη του project Safety First. Η συμμετοχή της ΕΛΑΣ, άμεσα συνδεδεμένη με την ασφάλεια στους δρόμους, υπόθεση που αφορά την Προστασία του Πολίτη και εδώ η πολιτεία με πρέσβη policeman συνεργάζεταιμε τον σημαντικό, ειδικού βάρους ιδιώτη όπως είναι η κ. Ναταλία Συγγελίδη, σύζυγος του Άρχοντα, Γιάννη Γ. Συγγελίδη.

Velanis-EKO-Rally-Acropolis

Οι 4Τροχοί στο ΡΑ

Για νιοστή φορά από το 1970 και τα σήματα του περιοδικού, for ever στην καρδιά του Αθανασούλα, βγάζουν μάτι στη Skoda του Ρουστέμη και στη Fiesta του Δελαπόρτα. Όπως και στη Rally 4 του Καλαμάρα στην ίδια τέντα, στου SV, με Δελαπό, με κοινό μενού πρωινού, μεσημεριανού, αλλά και δείπνο και το αν με κεριά, ερευνάται. Οι 4T στη Skoda του Βελάνη, με έξτρα απεικόνιση στο χώρο υποδοχής της ομάδας του, όπως στο Gallo-208 R4 του Λευκαδίτη. Μακάρι και στην Clio του Πέτρου Παντελή…

Chatzimarkos EKO Rally Acropolis

Ήδη στο βουνό οι Μανώλης Σαλούρος-Θάνος Ηλιόπουλος με το νέο Dacia Duster 4Χ4. Ο Μανώλης άλλωστε, ως πεντάστερος roadrunner σωστά μας καθοδήγησε Τετάρτη βράδυ στο Μερακλίδικο που δεν διεκδικεί αστέρι της Michelin σε περιβάλλον Pirelli, αλλά του απονέμεται το βραβείο του value for money. Σημαντικό, με γεγονός ότι το 2024 μόνο στη Λαμία επτά απαιτητικοί ενήλικες, τα θηρία στο 0 και στο εφεδρικό 0 και οι άνθρωποι του 4T, θα χορτάσουν με λιγότερα απο είκοσι ευρώ ο καθένας.

Αριστούχοι στο τεστ του έτσι ξαφνικά επισκέπτη για προληπτικούς λόγους και το νοσοκομείο της πόλης, με αντανακλαστικά που ξεπερνούν τις κρατικές μονάδες και συγκρίνονται με τα πανάκριβα ιδιωτικά της πρωτεύουσας. Προστιθέμενη αξία, από το χαμόγελο και την προθυμία του προσωπικού και είναι σημαντικό να είναι ο αγώνας ιατρικά ασφαλής, με πλεονέκτημα το νοσοκομείο της πόλης-επίκεντρο.

EKO-Rally-Acropolis-Ploigos

My Toyota

Καμία αμφιβολία ότι θα είναι Fantastic οι Τοyota σε πλήρη σύνθεση, απο αύριο στο shake down και κυρίως στη συνέχεια. Τα RAV, με Ζήβα, Αμαξόπουλο, Ριζικάρη και τα Hilux όπως των Σκαλτσά και Γρηγορόπουλου, αλλά και τα S και ο ουραγός, με σπουδαίους στο πιλοτήριο.

Το δικό μας, το GR-Yaris, με υψηλή κατανάλωση αλλά ευχάριστο στο δρόμο απο το Περιστέρι στη Λαμία και η εμπιστοσύνη μας συνδέεται με τον νόμο Τοyota, αλλά και με το moto μας οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά, οπότε και θα αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας με σημαντικούς.

Με τους Θοδωρή Χατζηθεοδωρίδη και Λάμπρο Ζωγράφο παραπλεύρως και τον Σωτήρη Σκαλτσά έτοιμο για όλα. Στην τεχνική υποστήριξη κ.α λεπτομέρειες η Kirkos Racing, οι Πρωταθλητές. Στην παρέα μας, ο Κώστας Συνετός στο 00, από τους τελευταίους gentlemen του χώρου και βέβαια η Αγία Τριάδα των Κύπριων κουμπάρων με τον Δώρο σε διαρκή ανησυχία και τους Ανδρέα και Χριστόφορο συχνά στην αναζήτησή του. Είπαμε, μια ωραία παρέα, με συνήθεια τους το θετικό αποτέλεσμα και στην κρίση.

EKO Ράλλυ Ακρόπολις

Στο απρόβλεπτο, τρόπος ζωής, για τα στελέχη στο αρχηγείο, μέχρι τους κριτές, τους ενδιάμεσους και τους εθελοντές σε απόλυτο κρεσέντο με τον θεατή, ο κρυφός άσσος για την ισόβια τέλεση του αγώνα, υπεράνω συμβολαίων με τον promoter, τηλεθέασης κ.α που προβλέπονται, καταγράφονται και διαχειρίζονται. Ό,τι δεν προκύπτει στο βουνό και είναι αυτό που γοητεύει και σφραγίζει το σημαντικό ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ, by Motorsport Greece. Καλό δρόμο._ Στρατισίνο

To EKO Ράλλυ Ακρόπολις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Athanasoulas - EKO Rally Acropolis-01
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ