X
Eλληνικοί αγώνες

ΕΚΟ-Dirt Games: Όαση σε θολό τοπίο

Πρεμιέρα την Κυριακή για το Πρωτάθλημα Cross Kart, τα δικά μας Dirt Games, θεσμός που δείχνει ευρύτερα το δρόμο τον σωστό στο σύγχρονο GR Motorsport, το οποίο εξελίσσεται με εμπόδια που δημιουργούν η Ομοσπονδία και τα δεκανίκια της, σε επίπεδο σωματείων και συνδέσμων.

Πρωτάθλημα με κοινό παρονομαστή τα μονοθέσια, διαφορετικών κατασκευαστών με μικρές διαφορές μεταξύ τους και πολλά κοινά, όπως τα λάστιχα, ό,τι επιτρέπει στους συμμετέχοντες να επικοινωνούν, να συνεννοούνται και να αποφασίζουν στα του οίκου τους. Από τους κανονισμούς, το πρόγραμμα και ιδιαιτερότητες που αφορούν την εκτέλεση με γνώμονα και την εξέλιξη.

Στρατηγική

Οι δημιουργοί του θεσμού έχουν την ευθύνη του γενικού συντονισμού, των συνεννοήσεων με τους οργανωτές και τους διαχειριστές των χώρων και, βέβαια, δικό τους έργο η προβολή.

Διδάσκει επικοινωνία ο θεσμός, με χορηγό ονομασίας την ΕΚΟ, όπως και το Ράλλυ Ακρόπολις. Τους αγώνες καλύπτει τηλεοπτικά με συνέπεια η COSMOTE με σπικάζ και πλάνα WRC, ενώ οι δημιουργοί έχουν και την ευθύνη της εξέλιξης του έργου τους.

Με αγωνία, με το πάθος που τους χαρακτηρίζει σε κάθε τους δραστηριότητα, οι «4» αντιμετώπισαν έντιμα και με ψυχραιμία τις δυσκολίες μέσα και από ανθρώπινες σχέσεις. Στη φάση της εξέλιξης από παιχνίδι σε πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών και σε άλλες κατηγορίες. Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα τα Dirt Games από ξεπερασμένους, σε ανόητα παιχνίδια εξουσίας σε σχέση με τη διοίκηση των ελληνικών αγώνων, και κάπου εδώ προέκυψε η απόδειξη για την ποιότητα της ομάδας των δημιουργών, των κατασκευαστών που ήρθαν για να μείνουν και αγωνιζομένων που ανδρώθηκαν μέσα σε αυτό το απαιτητικό μονοθέσιο.

Σε αντιπαράθεση με τον εαυτό σου, τύπου «time attack», και σε σκληρά μαρκαρίσματα της κατηγορίας Rallycross, όπου ο καθένας δίνει τη μάχη εναντίον όλων, οπότε και απογειώνεται το θέαμα με συναγωνισμό που προκύπτει μόνο σε πίστες κάρτινγκ, σε ασφάλτινο τερέν.

Εδώ όμως είναι χώμα, που γοητεύει, με τους διαφορετικούς χρωματισμούς και τα απρόοπτα σε πρόσφυση να προδίδουν αλήθειες και να αποκαλύπτουν το ταλέντο του καθενός. Δεν αποδίδει το «by the book», δεν αρκεί το «καλά προπονημένοι», και είναι ο θεσμός όπου τα παιδιά συναγωνίζονται με τους γονείς τους, ενώ οι ώριμοι αλλού διδάσκουν και αλλού μαθαίνουν από τους νεότερους.

Η εμπειρία συνδυάζεται με τον ενθουσιασμό και προκύπτει το κοκτέιλ με την τέλεια γεύση, που επιβάλλει την επαναληψιμότητα με αρχές και το μέτρο που χαρακτηρίζει όλη αυτή την άψογα δομημένη κοινότητα…

Χώρος που λειτουργεί και ως τροφοδότης μηχανισμός γενικότερα των ελληνικών αγώνων, κρίνοντας από τη συνολική ποιότητα και τις παντός καιρού επιδόσεις του πολυπρωταθλητή Γιώργη Ζυμαρίδη. Τεράστιος και στη διαχείριση διαφορετικών ρόλων, όντας και το κερί αναμμένο δίπλα στον Κωνσταντίνο Σταύρου, που καταθέτει και ψυχή, στον Λάμπρο Αθανασούλα, που δημιουργεί όπως οδηγεί, και βέβαια στον Παύλο Αθανασούλα, στον Mr Acropolis Rally άλλοτε και τώρα. Οι «4», σύνολο-ομάδα που δεν έχεις σε πανελλήνιο επίπεδο ώστε να μετατρέψεις το κουρασμένο, το σάπιο καράβι των ελληνικών αγώνων σε F1…

Πάμε Διαδρόμιο

Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος, για μια σφιχτή χειραψία με τον Τακιδέλλη Jr και τον Αχιλλέα Χριστοδούλου, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Rally Star, αλλά και για να ζήσουμε τη στιγμή του RC.

Είναι ο θόρυβος από τους κινητήρες, είναι το πάθος όλων και η αγωνία των οργανωτών, των στελεχών και των κριτών για το τέλειο, στην πρώτη στροφή, αλλά και για τη συνέχεια… Είναι ό,τι εκφράζει τα EKO Dirt Games, που σε επίπεδο Rally Cross δημιουργούν προϋποθέσεις με προοπτική που ξεπερνάει ακόμα και το Rally Star, το οποίο θα πρέπει επειγόντως να περάσει στα έντιμα χέρια της Motorsport Greece.

Τα εισιτήρια-προσκλήσεις για το διήμερο 12-13 Μαρτίου από την ΑΛΑΚ, που διδάσκει σε σχέση με το καρτ στο χώμα, και όχι μόνο, και όλα αυτά στο Σπαθοβούνι, στο Διαδρόμιο του ΗΡΑ, με τη Χριστίνα στην κουζίνα, και θα πρέπει να επικοινωνήσει ο Γαστρονόμος μαζί τους. Η χωμάτινη πίστα σχεδιασμένη από τον Λάμπρο Αθανασούλα, που αρνείται να ησυχάσει.

Όχημα μετακίνησης της συντακτικής ομάδας του 4Τ το Subaru Forester, όταν στους φακούς ο Γιάννης Κουσκούτης επιβεβαιώνει το σοφό, «έκαστος στο είδος του»._ Σ. Χ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!