top icon
Blog

Τα αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2023: Ακονίζοντας μαχαίρια

Αφίξεις νέων αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο του 2023, και ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου δεν κρύβει τις προτιμήσεις του.

Κάποια ήρθαν, άλλα έρχονται, ενώ το ενδιαφέρον δεν είναι το ίδιο για όλα, με τη λαχτάρα να προκύπτει σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Πρώτο εξάμηνο του 2023

Περίπου Γάλλοι πλέον στη Stellantis, αλλά γνήσιο Peugeot το 408, που αρέσει, όπως και η ανανεωμένη, η πλήρης γκάμα της DS 7 στη luxury κατηγορία. Εδώ αναμένεται η C4 Χ εναντίον όλων, και κυρίως της νέας Corolla.

Στην κρατική Renault, ο Ντε Μέο έχοντας χάσει το ατού που λέγεται «Nissan» τουλάχιστον σε αξιοπιστία, πρέπει να προσαρμοστεί σε κλασικές προτάσεις τύπου Austral, με το DNA της Renault στη μέγιστη τιμή.

Κακά τα ψέματα, αγοράζεις άμεσα την «Κλειώ», ενώ χρεώνεσαι για το εξαιρετικό Captur, όταν δεν αποκλείεται μεθαύριο να αγοράσεις ηλεκτρικό Megane. Αντίστοιχα, λογικά συμπαθείς το Arkana, που αδικείται, και μέχρις εκεί. Γεγονός πως, αν «βλέπεις» Austral, θα πρέπει να το αφομοιώσεις συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2023

Στην αναμονή

Φουλ της μπαταρίας με την εξαιρετική σειρά της Audi υπό τη σκέπη της etron φιλοσοφίας που σέβεσαι, και αναμένονται οι προτάσεις σε μεγέθη 6 και 8. Η συνέχεια από την Ανατολή για τα Lexus RZ και RX, που αναμένονται, όπως και το ηλεκτρικό Κia Niro, που κερδίζει το ενδιαφέρον μας. Το Niro είναι πρωταθλητής σε αυτονομία, οπότε εξασφαλίζεις τις εντυπωσιακές τιμές του κατασκευαστή οδηγώντας φυσιολογικά, χωρίς την αγωνία του ανεφοδιασμού.

Το Κia Niro, η premium κορεάτικη πρόταση στην κατηγορία, θα έχει αντίπαλο το νέο Κona, και εδώ οι αποστάσεις διατηρούνται και οι συγκρούσεις αποφεύγονται χάρη στην εμπορική πολιτική του εισαγωγέα, έργο Ανδρέα Χριστοφορίδη. Η εξαιρετική πορεία της Κia, με σύγχρονη τοποθέτηση για σεμινάριο, έργο του Σπύρου Χατζηπάνη. Μάνατζερ που διαχειρίζεται εξαιρετικά τη δύσκολη άσκηση του «προωθώ τη μάρκα με σοβαρό μάρκετινγκ και πουλάω ό,τι είναι διαθέσιμο σε κατηγορίες-φωτιά». Ατού το ανανεωμένο σε βάθος XCeed, ήδη στο δίκτυό τους, στη συνολικά αξιόπιστη Βελμάρ, που διδάσκει και επικοινωνία, ενώ έρχεται καταιγίδα. Το EV6 GT, που όταν το φθινόπωρο αφιχθεί με καπέλο χρόνου (καθυστέρηση), θα παρασύρει και τον ανοιχτόμυαλο petrolhead.

Σε σχέση με τους φανατικούς της e-λειτουργίας, δοκιμάζουμε τις επόμενες ημέρες ανανεωμένο, ισχυρότερο Ionic 5 με κίνηση παντού, ενώ στο τεύχος 4T Απριλίου θα διαβάσετε για την εκδοχή του με τον κωδικό «6».

Η Hyundai σε αυτό το επίπεδο-πονοκέφαλος ακόμα και για τις Mercedes και Audi, στα αυτοκίνητα με την ηλεκτρική φόρτιση ως μοναδική επιλογή… Στα ηλεκτρικά, που έχουν τη δική τους premium κατάταξη.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

Περί plugin

Εδώ θα λυθούν εκκρεμότητες άμεσα, και μάλιστα το επόμενο δίμηνο. Τις επόμενες ημέρες, στο καλύτερο CSUV της αγοράς, στην BMW X1, θα προστεθεί η plugin έκδοση, και αν η διαθεσιμότητα είναι σε υψηλό επίπεδο, στη leasing αγορά θα διαταραχθούν οι ισορροπίες. Σε σχέση με την GLA, αλλά και με το Q3, όπως και με το XC40, αλλά και το «3008», που κρύβει με μαεστρία τα χρόνια του.

Αντίστοιχα, σε αυτή την ειδική αγορά με τα προνόμια κατατάσσεται πλέον και το «408», με το δοκιμασμένο στο «308» μηχανικό σύνολο τύπου plugin, αλλά και καλά δουλεμένη εμπορική πολιτική που τοποθετεί πολύ ψηλά την Peugeot. Σε πωλήσεις πέρα από κάθε προσδοκία και τη Citroen, αλλά και την Opel. Πρωταθλητής τον Ιανουάριο με αξιοποίηση του Corsa και του Astra, με την ουσιαστική «υπενθύμιση» του Mokka να προσφέρεται για σεμινάρια στρατηγικής. Στο μεταξύ, έρχονται ηλεκτρικά «308» και Astra με ερωτηματικό που αφορά στη διαθεσιμότητά τους.

Αναμονή, αφίξεις, αλλά συχνά η διαφορά στην ελληνική αγορά προκύπτει και από προτάσεις της επανατοποθέτησης. Είναι η μαγική, η γοητευτική πλευρά της αγοράς μας, συνδεδεμένη με την εμπιστοσύνη του αγοραστή, αλλά και με το πάθος των στελεχών στον εμπορικό τομέα. Γεγονός πως στην PSAGR, τύποι όπως οι Γιώργος Ρέτζιος και ο Αλπός, απελευθερωμένοι manager νέας εποχής, με ντίλερ κλάσης Γκάλλο, Ωμέγα και εκτός έδρας Καρέλλη και Γιαννίρη, κάνουν θαύματα δημιουργώντας τον πρωταγωνιστή κατά περίπτωση.

Ανασυγκρότηση

Με τη Mercedes SL να δεσπόζει στις εγκαταστάσεις της Ισμαήλος, χαρακτηρίζουμε ναυαρχίδα την ηλεκτρική BMW Σειρά 7, που ήδη κοσμεί τις σελίδες του Μαρτίου.

Σε σχέση με τις ενδιαφέρουσες για τα πλήκτρα μας αφίξεις, τις προσεχείς εβδομάδες:

To Μάρτιο

Αντιθέσεις, με το Ford Raptor, το pickup WRC, να συναντάει στο ράλλυ της αγοράς τη luxury Mercedes Α-Class, ο καθρέφτης και της νέας φιλοσοφίας τους.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

Τον Απρίλιο

Η Corolla! Facelift, με νέα σειρά κινητήρων… Ακολουθούν οι επιφανειακά ανανεωμένες Giulia και Stelvio, αν και οι Ιταλοί πάντα παρεμβαίνουν και στην ουσία. Όπως στην Tonale με την plugin εκδοχή της να αναμένεται στο τέλος του μήνα. Άμεσα στο site και τον Μάιο σε . Την ξεχωρίζουμε.

Τον Μάιο στρώνεις το χαλί για το COTY. Το Jeep Avenger e, ολοκαίνουργιο, όπως χαρακτηρίζουν το αυτονόητο συνάδελφοι και συνεργάτες ακολουθώντας τους PR.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

Τον Ιούνιο συμπληρώνεται το πρώτο εξάμηνο, επιβεβαιώνεται η άφιξη της BMW XΜ, που δεν είναι έτσι απλά ένα ακόμα δείγμα γραφής τους, στο παιχνίδι των επιδόσεων που συνδυάζονται με χαμηλούς ρύπους και κορυφαία ασφάλεια. Μείνετε συντονισμένοι…

Η αναστάτωση από το νέο Hyundai Kona, που πιθανόν θα προλάβει να επηρεάσει και τα αποτελέσματα στο ράλλυ των πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

Η λαχτάρα

Χωρίς ημερομηνίες, και ονειρευόμαστε ακούσματα και πατήματα με το Audi RS 3, και βέβαια με τη νέα ΒΜW Μ2…

Χωρίς απρόοπτα, σε συνδυασμό με τον πόλεμο και τις εκλογές, που λογικά θα επηρεαστούν από την τραγωδία, προβλέπεται μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Γεγονός πως αντίστοιχες θα είναι οι αφίξεις και στο δεύτερο εξάμηνο, οπότε θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σε σχέση με το COTY 2024._ Σ. Χ.

ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ