X
Blog

Μένουμε ενωμένοι

Μόνο έτσι θα πάει μπροστά η προσπάθεια των αγωνιζομένων που στηρίζονται τουλάχιστον από τρία σημαντικά σωματεία στον αγώνα τους, ώστε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου.

Εικόνες από τα παλιά θύμιζε η συνάντηση, χθες Κυριακή, των εμπλεκομένων στο χώρο των αγώνων. Στη ΔΕΘ, σε premium αίθουσα με πληρότητα 100%, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία των Σωματείων ΑΟΘ, ΛΑΒ και ΕΛΕΤΑ, παρευρέθησαν και οι τρεις από τους πέντε οδηγούς αγώνων που εκπροσωπούν τους «435» οι οποίοι έχουν ψηφίσει αποχή, ως αντίδραση σε αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των επιτροπών της.

Η ιστορία είναι γνωστή στη ΓΣ της Ομοσπονδίας, με ΔΣ όπου συμμετέχουν(;) και εκπρόσωποι(;) των οδηγών μέσω των συνδέσμων τους, αποφασίστηκε αναπροσαρμογή παραβόλων και αλλαγές σε τεχνικούς κανονισμούς, ερήμην των αγωνιζομένων-αθλητών. Με τρόπο, μάλιστα, που προδίδει αλαζονεία, ό,τι δε συνάδει με το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές στο χώρο που υπηρετείς είναι και οι χορηγοί σου.

Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και συνεργάτες του δέχτηκαν το ρόλο των «πέντε» και προέκυψε συνάντηση άνευ αποτελέσματος, αφού ουδείς μπορεί να θεωρήσει σοβαρή την απόφαση της μείωσης των αυξήσεων κατά το ήμισυ, όπως και τη μετακίνηση κάποιων αποφάσεων σε επόμενο χρόνο.

Είναι σαφές ότι κανείς στην ΟΜΑΕ, στις επιτροπές της και στους συνδέσμους -είτε σε αμηχανία, είτε εγκλωβισμένοι για διαφορετικούς λόγους- αντιλαμβάνεται ότι οι αγωνιζόμενοι απαιτούν το σεβασμό που χάθηκε μέσα στα χρονοντούλαπα της ΕΛΠΑ, με γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι άκουγαν, και στο τέλος συχνά συν-αποφασίζαμε. Οι οδηγοί αγώνων, εμείς, που δημιουργήσαμε την Ομοσπονδία για καλύτερες ημέρες, ό,τι εξελίσσεται σε εφιάλτη, ευθύνη πρώην συναθλητών μας που τη διοικούν, σε συνεργασία με διάφορους εκλεγμένους ή διορισμένους. Είτε της προσκολλήσεως είτε του εσόδου, με κοινό παρονομαστή την καρέκλα και τα άλλοθι σε ποικιλία.

Το σίγουρο, χωρίς όραμα και με τη διεκπεραίωση τρόπο ζωής. Οι οδηγοί, λοιπόν, σοφά συντονισμένοι όπως έχουμε ξαναγράψει, ζητούν την επιστροφή στους κανόνες του 2021 και τη δυνατότητα διαβούλευσης ώστε να προκύψουν κανονισμοί τριετίας.

Απίστευτο όσο και αδιανόητο

Δίπλα τους δεν είναι οι παραδοσιακά αντιπολιτευόμενες δυνάμεις των διοικήσεων Μιχελακάκη, σήμερα και Ψαρράκου, όπως ήταν οι εκπρόσωποι σωματείων στην Κάτω Κηφισιά και στον Πύργο, που ξεπέρασαν τις αρχές τους ώστε να οργανώσουν αγώνες που κρίνονται απαραίτητοι για την επιβίωση των σωματείων τους, σε βάρος των αποφάσεων των οδηγών μελών τους.

Δίπλα στους ενεργούς οδηγούς που απέχουν σε εντυπωσιακό ποσοστό, τοποθετήθηκαν από την πρώτη στιγμή τα Σωματεία ΑΟΘ, ΕΛΕΤΑ και ΛΑΒ, με τρόπο για σεμινάριο και, αν υπήρχε ποιότητα και γνώση, θα έπρεπε να αισθάνονται πολύ άσχημα όλοι οι συμμετέχοντες στα ΔΣ των συνδέσμων των οδηγών, τα οποία αποδεικνύονται κατώτερα της περίστασης.

Σήμερα, παρά τον τυπικό τους ρόλο, έργο του νόμου Αυγενάκη και, με την ευκαιρία, σε συνδυασμό με ό,τι ακούστηκε σε συνδέσεις διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της ιστορικής αυτής συνάντησης, ήρθε και η ώρα της παρέμβασης της πολιτείας. Αποδεδειγμένα γενναιόδωρη προς το ελληνικό motorsport, πέρα από την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC, και θα πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να μην εκτεθούν· κυρίως η διοίκηση της Ομοσπονδίας, σε θέματα που αφορούν την οικονομική της διαχείριση, όπου προκύπτει πλημμύρα από υπόνοιες τις οποίες ουδείς έχει το θάρρος να ξεκαθαρίσει. Προστατεύοντας έτσι και τους αρμόδιους που τη διοικούν και θεωρούν ότι κατηγορούνται άδικα, αλλά και όσους στην κρατική μηχανή. Όπως στη ΓΓΑ, που οφείλουν να την ελέγχουν.

Χθες, Κυριακή πρωί, λίγα μέτρα από τον Λευκό Πύργο, ακούστηκε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο κ. Τάκης Κουτσίκος. Βετεράνος οδηγός, από τους ευεργέτες του χώρου και πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου της ΟΜΑΕ (εκλεγμένος!) στην παρέμβασή του στην Πανελλήνια (άτυπη) ΓΣ των ελληνικών αγώνων. Με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει, παραδέχτηκε ότι δεν κατέχει τα περί λογιστηρίου. Στη συνέχεια, σχολίασε με θάρρος -και μπράβο του- ότι η κακοδιαχείριση χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΟΜΑΕ. Δήλωση που διαψεύδει όσους άδικα τον θεωρούμε φιλικά προσκείμενο στη διοίκηση, ενώ δικαιώνει όσους υπονοούν, κατηγορούν και μάλιστα έχουν προχωρήσει σε έλεγχο με ορκωτούς λογιστές, αλλά δεν εξαντλούν τη νόμιμη οδό. Εκτίμησή μας ότι είναι υποχρέωσή τους να κατατεθούν τα αποτελέσματα στα αρμόδια όργανα, και μακάρι να αποδειχθεί και η εντιμότητα όσων ζουν υπό την πίεση μιας κακής οικονομικής διαχείρισης, πιθανόν και λόγω συνθηκών…

Το μέλος της εξελεγκτικής ακολούθησαν στο πάνελ και διαδικτυακά σημαντικοί αθλητές του χώρου, που ακούστηκαν με ενδιαφέρον. Κοινός παρονομαστής όλων όσοι τοποθετήθηκαν ήταν ο σεβασμός στο χώρο και στους πρωταγωνιστές του, ό,τι επιτέλους έχει εξελιχθεί σε υπόθεση όλων με εμπειρία και αυτή την ευαισθησία που μας ενώνει, ξεπερνώντας την όποια αντιπαλότητα με το γκάζι.

Για την εκδήλωση, δε θα καταγράψουμε ονόματα και θέσεις, όλες βγαλμένες από τις αυθόρμητες αντιδράσεις που χαρακτηρίζουν πρωταθλητές και της ψυχής, εκτός μπάκετ.

Σημειώνουμε την παρουσία του έγκριτου νομικού κ. Γιώργου Ματσίγκου και τον άψογο συντονισμό από τον Γ.Γ. του ΑΟΘ, τον αγωνιζόμενο γιατρό, Σίμο Θεοφανίδη, ενώ το ρεσιτάλ του «Σομπρέρο» Σάββα Μαυροματίδη, μοιράζοντας το χρόνο επικοινωνίας με ασίστ Τζον Κόρφας, ήταν έκπληξη μόνο για νεοφερμένους.

Έκπληξη θα ήταν για τον αείμνηστο Αντώνη Παρταλιό, σε σχέση με την αποχή, η συμπεριφορά φίλων του, συμμάχων του στην κατά Μιχελακάκη εποχή. Η εκδήλωση στη ΔΕΘ, δικαίωση και για τους απόντες, Παρταλιό, Ψηφίδη και Τάκη Νάκη με πάθος για τα κοινά, με τον Γάκη Καλεμτζάκη να «παρακολουθεί» ψύχραιμος και υπεράνω, έτοιμος για μια ατάκα-τίτλο σε ένα ακόμα βιβλίο του Ομίλου των Πρωταθλητών, άλλοτε και τώρα. Τα σέβη μου, «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!