top icon
Blog

Ανδρέας Ι. Ανδρικόπουλος: Αγωνιζόμενος; Αγωνιστής!

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών, και μάλιστα στη Λαμία, στην πρωτεύουσα του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Ανδρέας Ι. Ανδρικόπουλος, ένας ωραίος τύπος, 40άρης, με άποψη συνδεδεμένη με το βαρύ του DNA.

Ο Ανδρέας του Γιάννη Ανδρικόπουλου, ο σωστός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, που δε συστήνεται με το πατρώνυμό του, αλλά σε κερδίζει με τη συμπεριφορά του. Ο πατέρας του αείμνηστος, ένας σπουδαίος εντός και εκτός μπάκετ, η αδελφή του, η κ. Ιωάννα Ανδρικοπούλου, σημαντική, με ωραίο, καθαρό μυαλό και στυλ χωρίς ύφος.

Ο Ανδρέας, που παραμένει ανήσυχος, όπως ήταν και πιτσιρικάς, όντας και δημιουργικός -στο παρελθόν ο Mr Carbon Off Lamia- και με άλλες δραστηριότητες, έχει τη δική του διαδρομή. Ακολουθώντας τον έντιμο δρόμο του πατέρα του, με διαφοροποίηση στις ειδικές διαδρομές, τις οποίες διαχρονικά αντιμετωπίζει περισσότερο ως χόμπι που πρέπει να γίνεται σωστά, μακριά από το άγχος του πρωταθλητισμού. Άλλωστε, είναι παθιασμένος υποστηρικτής του Πάνου Χατζητσοπάνη, πατέρα των ανιψιών του, εκτιμάει και σέβεται τον φίλο του Χρυσόστομο Καρέλλη, ενώ να θυμίσουμε το πόσο θετικά και με ενθουσιασμό αντέδρασε όταν κέρδισε το Πρωτάθλημα ο Πανουργιάς Πανουργιάς. Ο Π.Π., που διεκδικεί την εκλογή του στην Περιφέρεια, δίπλα στον περιφερειάρχη, κ. Φάνη Σπανό, με αποδεδειγμένη ευαισθησία για το Motorsport. Νέοι, ωραίοι άνθρωποι, δυνατή παρέα άσων, χορτάτοι και πέρα από τα μπάκετ, με αυστηρό περιορισμό σε συμπλέγματα που μας χαρακτηρίζουν ως αγωνιζόμενους.

Νέος άνθρωπος ο Ανδρέας, με καθαρό μυαλό και ξεκάθαρες θέσεις, τιμάει τις ρίζες του, σέβεται, αντιμετωπίζει με πάθος το Motorsport, τόσο ως οικογενειακή συνήθεια όσο και ως μέλος της μεγάλης της ΑΛΑΛ σχολής. Με σημαντικούς ρόλους ευθύνης και στις δραστηριότητες της Motorsport Greece, όπου απαιτείται αποτέλεσμα, με χαμηλούς τόνους ουσίας και τακτ. Ό,τι τον χαρακτηρίζει…

Ανδρικόπουλος

«Δύναμη Ανάπτυξης για τη Λαμία»

O Συνδυασμός του Πανουργιά Παπαϊωάννου, που διεκδικεί το Δήμο της Λαμίας, και αναρωτιόμαστε αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, που θα κάνει πρωταθλητισμό στις 8 Οκτωβρίου, γνωρίζει ότι για εμάς του GR-Motorsport η αγαπημένη μας πόλη ονομάζεται και «Φινλαμία». Ονομασία λόγω Φινλανδίας και του Πάνου Σ. Χατζητσοπάνη, συνδεδεμένη με το ανεπανάληπτο στυλ του οδηγώντας πάνω από τα όρια, σε συνδυασμό με το DNA της πόλης, που επαληθεύεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, και όχι μόνο. Πρόκειται για την πρωτεύουσα των χωμάτινων ράλλυ η Λαμία-Φινλαμία με κυβέρνηση την ΑΛΑΛ, που τιμάει την ιστορία μας, και είναι απίστευτο το ελεγχόμενο πάθος των νέων ανθρώπων εκεί, να απογειώσουν την πόλη, ώστε να μείνουν οι νέοι και να δημιουργούν κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια ο Ανδρέας, που γεννήθηκε το 1984 στους Κομποτάδες, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Στη Λαμία σπούδασε, αρχικά στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Λαμίας, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Λάρισας, στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Σήμερα οι επαγγελματικές του δραστηριότητες συνδέονται αποκλειστικά με τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ένας σύγχρονος Αγρότης, με το «Α» κεφαλαίο. Στα κοινά, και ειδικότερα στην πολιτική ζωή του τόπου, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης ξεκίνησε σε ηλικία 27 ετών ως πρόεδρος της Τ.Κ. Κομποτάδων την περίοδο 2011-2014, και μετέπειτα ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων το 2014-2019.

Ανδρικόπουλος

Λαμία και Ράλλυ Ακρόπολις

Παραθέτουμε σχόλιό του που αφορά το πώς η Λαμία και η ευρύτερη περιοχή έχουν υποδεχθεί το ΡΑ.

«Εντύπωση δημιουργεί η αποδοχή του αγώνα από την τοπική κοινωνία, με γεγονός ότι κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη. Στα χωριά, μόλις αναφέρεις ότι είσαι εκεί για το Ράλλυ, λάμπουν από χαρά. Αποτελεί ζωή το Ράλλυ Ακρόπολις για τον τόπο. Είναι μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής μας και των ανθρώπων της. Απαιτείται όμως να το κεφαλαιοποιήσουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ως κοινωνία. Είναι τεράστιος ο αριθμός των επισκεπτών, και χρειάζονται παράλληλες δράσεις ώστε το αποτύπωμα του αγώνα να μη φεύγει μαζί με τη σκόνη του. Δημιουργείται παλμός και προκύπτει αισιοδοξία στην περιοχή. Είναι τρομερή ευκαιρία ώστε να γίνουν δράσεις που θα αφορούν και στην οδική ασφάλεια.

»Στη Λαμία έχουμε την κουλτούρα των αγώνων και πολύ εύκολα μπορούμε να προσεγγίσουμε τον κόσμο, είτε ασχολείται είτε όχι με τους αγώνες, ώστε να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί. Οι αγώνες δεν είναι μόνο ταχύτητα. Οι αγώνες είναι πρωτίστως αξιοπιστία, συνδεδεμένη και με την ασφάλεια όλων. Για να κερδίσεις, πρέπει να φτάσεις στον τερματισμό!

»Τα νέα παιδιά που επιλέγουν να γίνουν μηχανικοί αυτοκινήτων πρέπει να έχουν ρόλο στο service για τον αγώνα. Είναι εντυπωσιακά τα μέτρα ασφαλείας σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, με προσοχή στη λεπτομέρεια για την προετοιμασία του. Εντυπωσιάζει η πειθαρχία, η συνεργασία και η λειτουργία της ομάδας που εργάζεται στο αυτοκίνητο. Να δώσουμε το ερέθισμα στους νέους να γίνουν καλύτεροι μηχανικοί, να ψάξουν και να διαβάσουν για την εξέλιξη στους αγώνες, ό,τι μεταφέρεται στα καθημερινά αυτοκίνητα. Να μάθουν την αγγλική γλώσσα ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πάθος τους, αφού η εμπλοκή τους δεν είναι μόνο επάγγελμα… Τρόπος που μας κάνει και ποιοτικότερους ανθρώπους. Σε συνεργείο μεγάλωσα και απέκτησα γνώσεις, ώστε να μπορώ να λύνω τεχνικά προβλήματα, αφού διαβάζοντας έμαθα να καλύπτω αδυναμίες, καθώς δε σπούδασα μηχανικός. Είχα μάθει να αξιοποιώ την έτοιμη γνώση, που συνδέει τους αγώνες με την κοινωνία».

Ανδρικόπουλος

Μέσω ΑΛΑΛ

«Έγινε προσπάθεια για τη δημιουργία πίστας στην περιοχή. Το Σωματείο μας είναι φορέας που αγαπά τους αγώνες αλλά και την περιοχή συνολικά. Εξαιρετικές οι διοργανώσεις, υψηλού επιπέδου η ποιότητα των ανθρώπων που εμπλέκονται στην οργάνωση. Είναι στόχος και της δικής μας “ομάδας”, και σαφώς του “team manager”, κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, εφόσον εκλεγούμε, να γίνουν σοβαρές προσπάθειες για να το πετύχουμε. Πέρα από το ότι θα δημιουργηθεί ένα “σπίτι” για αυτούς που αγαπούν την οδήγηση, μια πίστα σύγχρονων προδιαγραφών θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή συνολικά.

»Μεγάλη χαρά μού προκάλεσε λίγες μέρες μετά το Ράλλυ Ακρόπολις ένα δημοσίευμα σε τοπικό ειδησεογραφικό site μιας συμπολίτισσάς μας για τη δημιουργία Μουσείου Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι μουσειολόγος στο επάγγελμα και διατύπωσε μια πρόταση για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα μουσείο χρησιμοποιώντας τους τρόπους παρουσίασης της θεματολογίας της σύγχρονης μουσειολογίας, κάτι πιο πέρα από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Αξία για εμένα έχει ότι ένας μουσειολόγος ενεργοποιήθηκε από το Ράλλυ και είχε μια πρόταση ανάπτυξης για τον τόπο του. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στον τόπο μας. Σημαντικό να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να καταθέτουν ανοιχτά τις προτάσεις τους. Κάποιοι φεύγουν από τον τόπο μας, αυτοί που μένουμε έχουμε την υποχρέωση ώστε με υγιή σκέψη και όραμα να θέσουμε στόχους και να τους πετύχουμε. Τότε θα επιστρέψουν και όσοι έφυγαν και μας λείπουν.

»Η Λαμία και οι άνθρωποί της σε γεμίζουν συναισθήματα, και δεν την αποχωρίζεσαι».

Να ευχηθούμε καλό αγώνα… _ Σ. Χ.

Ανδρικόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ανδρικόπουλος
  • Ανδρικόπουλος
  • Ανδρικόπουλος
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ