X
Blog

70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις

Σωστά βαπτίστηκε επετειακό το Acropolis Rally του 2023, και ο «Στρατισίνο» αναρωτιέται πότε θα ανακοινωθεί το πώς…

Με εμπιστοσύνη, αλλά, σε συνδυασμό με τις εκλογές το Μάιο, εκκρεμεί το κρυφό πακέτο -αν υφίσταται- για την προβολή του επετειακού αγώνα, όπως και για την επικοινωνία της ιστορίας του. Προκύπτει μάλιστα και αρνητική διάθεση όταν η ενημέρωση είναι του τύπου: «όταν είναι ανακοινώσιμο θα μάθετε».

Αφού επιστρέψουμε λοιπόν την απόρριψη με έντονα τα στοιχεία της αχαριστίας, που άλλωστε επαναλαμβάνονται, αναρωτιόμαστε τουλάχιστον πόσο βλαβερά εγωιστικό είναι όλο αυτό.

Γεγονός πως στην επιτροπή Motorsport GR, στοιχεία ιστορίας θα βρεις μόνο στο DNA της κ. Ανίτας Πασαλή. Η Anita και του WRC και, αν κρίνουμε από την εικόνα της σε fake βράβευση, δε διασκεδάζει πλέον στο ΟΑΚΑ. Σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης και το 2003 η κ. Πασαλή, τότε που η ΕΛΠΑ υποστήριξε υποδειγματικά την ιστορία της, άμεσα συνδεδεμένη με τα 50 χρόνια του αγώνα. Τελετάρχης η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, που δίδαξε ελληνική φιλοξενία και δημιούργησε προϋποθέσεις για επικοινωνία υψηλού επιπέδου.

Σήμερα;

Ήρεμα ρωτάω και επειδή το 2023 το παιχνίδι παίζεται ομαδικά και με εμπιστοσύνη στον κ. Νίκο Κερερέ, που διδάσκει το «δημιουργώ ομάδα και συνθέτω και διαφορετικές νοοτροπίες».

Αναρωτιέται λοιπόν ο ανήσυχος με την αποδεδειγμένα καλή πρόθεση: πού είναι κρυμμένοι αυτοί οι μάγοι με τα δώρα που με σεβασμό στην ιστορία μας θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις και για την επόμενη ημέρα; Για το ΡΑ, και όχι μόνο, αφού έτσι προβάλλεις Ελλάδα σε άλλο επίπεδο και, επιτέλους, δίνεις φως στους ελληνικούς αγώνες.

Στον πνεύμονα του ελληνικού motorsport, εκεί όπου ζουν και επιχειρούν οι υποστηρικτές σου. Εκεί όπου πολλοί νέοι αναμένουν τη στήριξη της πολιτείας για την ανάδειξη του ταλέντου τους. Νέοι χωρίς την οικονομική άνεση για την αγορά θέσης στο grid της Δ΄ Εθνικής και καρέκλα σε τηλεοπτική παραγωγή.

Έτσι θα διαχειριστείς με τακτ, χωρίς φωνές, αλλά με τον ωραίο τρόπο και την υπέρβαση σε σχέση με ό,τι συγκλονιστικό έφτιαξες. Πλέον με κίνδυνο να περιοριστεί, αν αποδειχθεί ανεπαρκές το πλάνο, και υπερισχύσει η μυστικοπάθεια και η εσωστρέφεια, που φαίνεται πως λειτουργούν ως μεταδοτικός ιός στο ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση

Αδιανόητο και υπερβολή και ως σκέψη να συνδυάζονται τα 70 χρόνια του ΡΑ με τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα αδικήσω τον Αυγενάκη, που παραδέχομαι, αν συμπληρώσω και σε σχέση με το ποιος υπουργός θα πάρει το χαρτοφυλάκιο των Sport την επόμενη ημέρα.

Απεύχεσαι κάθε αλλαγή, όμως ποτέ δεν ξέρεις, και σκέπτεσαι ότι είναι σημαντικό να λάμπει η όψη του νομίσματος με έργο. Υπεράνω του εκλογικού αποτελέσματος. Άλλωστε, έτσι «καταδικάζεις» ώστε να στηριχθεί το project ζωής και να μην εκτεθεί η διάδοχη κατάσταση. Ακόμα και με θλιβερό για τον τόπο εκλογικό αποτέλεσμα, και ο νοών νοείτω.

Επιχειρώ ή πολιτεύομαι, σαφέστατα συνδέονται με στρατηγική, όταν η εθνική επέτειος σε όποιο επίπεδο επιβάλλει εξωστρέφεια που δεν προκύπτει, και φαίνεται πως ακόμα μία φορά η επιτυχία, αντί να σκοτώνει συμπλέγματα και ανασφάλειες, τις αναδεικνύει.

Σε πρώτο πρόσωπο

Με την ευκαιρία των 70 ετών, παρακάλεσα να μη γίνει αναφορά στον «Στρατισίνο» και στη μικρή μου διαδρομή. Άλλωστε, από τους δημιουργούς κρίθηκε, τουλάχιστον σε επίπεδο εκτός μπάκετ, με την απόρριψη-απαξίωση στη δημιουργία της επιτροπής Motorsport. Είναι το λιγότερο, προστατεύοντας και την αξιοπρέπεια των συνεργατών μου.

Για το Hall of Fame, κρίθηκα από τον κόσμο και απαξιώθηκα από τους αρμοδίους. Φτάνει.

Ξέρετε, το χώμα και η σκόνη πληγώνουν, ενώ οι πέτρες τραυματίζουν και, όσο μεγαλώνουμε, αυξάνεται η ευαισθησία μας προς κάθε κατεύθυνση.

Καλή συνέχεια, λοιπόν, και εκτός Ε.Δ._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!