top icon
Blog

Εν οίκω…

Τέτοιες ημέρες συμπληρώνουμε τρεις εξαιρετικούς μήνες με τη Νίκη Εκδοτική ως ιδιοκτήτες της Alpha Editions, και είναι σαφές: Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά…

Κλειδί σε αυτό το δύσκολο αρχικό διάστημα, «στρατηγός», ο Κώστας Λαζαρίδης. Στέλεχος παλιάς κοπής, με ατελείωτα χιλιόμετρα σε όλα τα εδάφη. Εμπνέει προς κάθε κατεύθυνση την εμπιστοσύνη που απαιτεί κάθε σοβαρό εγχείρημα.

Με αφορμή…

…το τρίμηνο στην οδό Γράμμου, όπου πλέον τα ορθόδοξα γραφεία του περιοδικού, και ταξιδεύεις και στο παρελθόν, ώστε να εκτιμάς το σήμερα και να αισιοδοξείς για το αύριο.

Νέοι, υπέροχοι άνθρωποι εδώ, εξαιρετικοί επαγγελματίες, έντιμοι δουλευταράδες, όπως βέβαια και η ομάδα μας, ήρθαν για να μείνουν. Αξιοποιώντας και το εξαιρετικό κλίμα με φίνο γυναικείο άρωμα που αντέχει.

Σε κάθε περίπτωση

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά και συνειδητοποιείς πως έτρεξαν περίπου οκτώ χρόνια στην Alpha Editions, έχοντας ζήσει δύο φάσεις· σαν νόμισμα με δύο όψεις. Με αμυντική, ατσάλινη επικάλυψη από τη μία πλευρά, και της δημιουργικής στη συνέχεια. Από τότε, το 2018, που η εταιρεία απέκτησε Διεύθυνση.

H Δήμητρα Κρίθαρη!

Comandante της Αlpha Editions, με sub-Comandante την Πηνελόπη Μουλά. Θηλυκός Νταρτανιάν, αν προτιμάτε. Η κ. Μουλά με την ομάδα της, που λειτουργούν όλοι για όλους, έχει την ευθύνη για το περιβόητο έσοδο, ώστε η επένδυση των ιδιοκτητών να έχει ενδιαφέρον με το «καλημέρα», και βέβαια να αντέξει στο χρόνο.

Η Δήμητρα, η κ. Κρίθαρη, έχει ρόλο πολλών ταχυτήτων. Στη διαχείρισή τους με έξυπνο, πολύ σοφιστικέ κιβώτιο τύπου S tronic, που προσαρμόζεται ώστε να είναι συνεπής σε κάθε αναμέτρηση. Η Δ.Κ., της «μεγάλης των Αττικών σχολής», όντας marketing oriented σε κάθε διαδικασία, συντονίζει μεθοδικά και προσθέτει τις πινελιές της με μαεστρία και αποφασιστικότητα. Η ίδια έχει τέχνη στη διαχείριση και δύσκολων ανθρώπων με κακές συνήθειες, ενώ ξέρει να διακρίνει το ταλέντο, συνήθως θαμμένο σε μια βολεμένη ή πονεμένη καθημερινότητα.

Δε διατάζει, δεν ειρωνεύεται, αφού αρνείται να συγκρουστεί με την αγωγή της, δεν προδίδει την κλάση της, δεν εκρήγνυται και καταθέτει υπομονή, ώστε να αξιοποιεί τους συνεργάτες της. Μόνο η ευθύνη της ως General Manager πλέον τη χωρίζει με τους επικεφαλής, συνεργάτες της σε κάθε τομέα και για κάθε project, που άλλωστε είναι δικό της έργο.

Το «ευχαριστώ» είναι ψηλά στο λεξιλόγιό της, ενώ στη στραβή ουδείς μόνος και εκτεθειμένος. Ποτέ δε φταίει κάποιος άλλος. Κερδίζουμε όλοι μαζί, ενώ και έτσι χάνουμε. Ομάδα. Σπάνιο. Από την εμπειρία μου, μοναδικό. Αντίστοιχα, έχει την αίσθηση των αριθμών, έχοντας παρακολουθήσει το σχετικό μεταπτυχιακό στις Αττικές. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, άλλωστε, διδαχτήκαμε την προσήλωση στην τήρηση του προκαθορισμένου μπάτζετ, ενώ είναι αριστούχος στην ενημέρωση των principal. Διδάσκει άλλωστε το σεβασμό που οφείλει ο εργαζόμενος σε όποιον τον αμείβει. Γνωρίζει ότι στο τέλος ο επιχειρηματίας έχει τη συνολική ευθύνη.

Θυμάμαι…

Στις Τεχνικές, ο Κ.Κ. έψαχνε και ποτέ δε βρήκε έναν αντίστοιχο συνεργάτη. Όπως άλλωστε μέχρι κάποιο σημείο και λόγω διαφορετικής εποχής, ήταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Κορλέτης στις Εκδόσεις Λυμπέρη, και όπως ίσως θα βρεις ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, εμπορικούς διευθυντές στην αγορά. Με ταλέντο στο να εμπνέουν, στο να δημιουργούν όραμα, και με τρόπο ώστε να μην αφήνουν τα μικρά στραβά να εξελιχθούν σε αστοχίες με κόστος. Ο τρόπος τους βάλσαμο και στη διαχείριση κάθε κρίσης.

Τυχεροί…

… όσοι στο αεροπλάνο-Αlpha Editions, ένα σύγχρονο πλέον τζετ σε πτήση με προοπτική. Στο κόκπιτ δύο εξαιρετικά εκπαιδευμένες νέες κυρίες με στυλ, άποψη, χαρακτήρα και μηδενικό ύφος. Συνεννοούνται με νεύμα και με απόλυτο σεβασμό στους απόλυτα ξεκάθαρους ρόλους τους. Μεταξύ τους και προς κάθε συνεργάτη.

Σε καθημερινή πτήση 12 ώρες για 7 ημέρες, σε αναγκάζουν να ακολουθήσεις με τον όμορφο τρόπο, μακριά από τον ξεπερασμένο τσαμπουκά, που κάποτε ήταν συνδεδεμένος με το ποιος πληρώνει.

Είμαστε τυχεροί που κάτι τέτοιο δεν το εισπράξαμε ποτέ στην επαγγελματική μας και στην αγωνιστική μας διαδρομή, τυχεροί και σήμερα. Ειδικά οι συνεργάτες μας, που, όντας νεότεροι με οικογένειες πλέον, έχουν και όραμα εκτός από πλάνο για την επιβίωση.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν, με γεγονός πως «όλα γίνονται για το καλό».

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ «Στρατισίνο»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ