Μετά τη συνάντηση αθλητών η οποία διοργανώθηκε στο Royal Olympic Hotel, η πενταμελής επιτροπή και ο ΣΟΑΑ θα ακολουθήσουν κοινή πορεία, με στόχο το καλό των Ελληνικών αγώνων.
Στον φιλόξενο χώρο του Royal Olympic Hotel, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου συνάντηση αθλητών ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τους Ελληνικούς αγώνες το τελευταίο διάστημα. Λυπηρό ήταν το γεγονός πως για ακόμη μία φορά δεν παρευρέθηκε κάποιο μέλος της ΟΜΑΕ.
Πολλοί αγωνιζόμενοι αλλά και απλοί φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας βρέθηκαν στη συνάντηση αθλητών καθώς δείχνουν έμπρακτα την ανησυχία τους για το αγαπημένο τους άθλημα, ενώ μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Youtube μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολούθησαν την εν λόγω συνάντηση.
Ο Στράτος Φωτεινέλης ο οποίος συντόνιζε τη συνάντηση των αθλητών, ευχαρίστησε αρχικά τον Γιάννη Παπαδημητρίου για την προσφορά του χώρου ώστε να διεξαχθεί η συνάντηση, τους παρευρισκόμενους αλλά και μερίδα του Ειδικού Τύπου που βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.
Πρώτος πήρε τον λόγο ο Χρήστος Αυγερόπουλος, διαβάζοντας ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής η οποία εκπροσωπεί 400+ αθλητές. Αφού αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στα προβλήματα που ταλανίζουν το Ελληνικό Motorsport, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απάθεια που έχει δείξει η ΟΜΑΕ, για τα όσα συμβαίνουν. Κλείνοντας είπε πως χρειάζεται να νοικοκυρευτούν οι Ελληνικοί Αγώνες για να πάρουν μπροστά και πάλι οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λυμπέρης Παπάζογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιστορικό Αυτοκίνητο, καθώς είναι κάτι το οποίο γνωρίζει άριστα. Τόνισε για ακόμη μία φορά πως δεν υπάρχει επιτροπή Ιστορικών στην ΟΜΑΕ, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για την κατηγορία κάποιων αυτοκινήτων η οποία έχει ενταχθεί στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, και ενδέχεται να “διώξει” κάποια ιστορικά-κλασικά αυτοκίνητα από τον αγώνα. Κλείνοντας είπε πως κάποτε το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις αποτελούσε το “Άγιο Δισκοπότηρο” του ιστορικού-κλασικού αυτοκινήτου στη χώρα μας, ενώ τώρα αποτελεί πηγή εσόδων της ΟΜΑΕ και τίποτα άλλο.
Ο Διονύσης Γιαννούλης πήρε τον λόγο στη συνέχεια διαβάζοντας επιστολή η οποία εξηγούσε αναλυτικά για το πως ξεκίνησε όλος αυτός ο “πόλεμος” και πως έχουμε φτάσει στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα της αποχής των αγωνιζόμενων.
Τελευταίος από τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής πήρε τον λόγο ο Τάκης Καμπύλης, ο οποίος εν συντομία κατέληξε πως η ΟΜΑΕ έχει φτάσει τον “κόμπο στο χτένι” και υπάρχει μία θλιβερή κατάσταση στον χώρο του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που ποτέ δεν περιμένε να συμβεί.
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση αθλητών πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως ο Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός μπορεί να αναπτυχθεί αρκεί να υπάρχει κάποιο σχέδιο. Αναφέρθηκε στην δική του προσπάθεια το 2019 να βοηθήσει τον χώρο αλλά κατέληξε πως τα θέλω του ήταν αντίθετα με αυτά που η ΟΜΑΕ ζητούσε. Ο ίδιος στη συνέχεια είπε πως υπάρχουν τεχνικοί κανονισμοί οι οποίοι μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να εξελιχθούν οι αγώνες και πως δεν έχουμε τη δυνατότητα να χάνουμε συμμετοχές από καμία διοργάνωση, καθώς αγώνες με 20-30 συμμετοχές σε άλλη χώρα δεν θα είχαν διεξαχθεί.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, λέγοντας αρχικά πως οι θέσεις της πενταμελούς επιτροπής δεν οδηγούν πουθενά καθώς δεν υπάρχει ατζέντα. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις με τον Λυμπέρη Παπάζογλου αλλά οι τόνοι έπεσαν με την παρέμβαση των υπολοίπων. Για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε πως ο ΣΟΑΑ στον οποίο και προεδρεύει έχει πολλάκις προσπαθήσει να βοηθήσει το άθλημα όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά δήλωσε πως η προσπάθεια των πέντε δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα. Κλείνοντας τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει καμία καρέκλα και πως αργά η γρήγορα θα λήξει αυτή η αποχή.
Ο Γιώργος Αναπολιωτάκης στη συνέχεια δήλωσε πως δεν είμαστε συνδικαλιστές αλλά οδηγοί αγώνων και πως πρέπει όλοι οι οδηγοί να είναι μια γροθιά, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του Νίκου Πετρόπουλου, ο οποίος είπε πως πρέπει να πάμε μπροστά και όχι η Ελλάδα να αποτελεί απλά ένας χώρος test για της εργοστασιακές ομάδες πριν το Ράλλυ Ακρόπολις.
Οι Λεωνίδας Κύρκος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωσαν πως τάσσονται υπέρ της επιτροπής και πως θα πρέπει όλοι να ασχοληθούν με τα Αθλητικά Σωματεία τους, διότι αποτελούν την φωνή τους στην ΟΜΑΕ, ενώ ο Διονύσης Σπανός δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ατζέντα για να πάμε παρακάτω.
Ο Γιάννης Ζούνης ανέφερε πως πρέπει να καταλάβουμε πως ο Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός είναι ένας μικρόκοσμος και για αυτό φταίνε πρωτίστως οι αθλητές καθώς δεν έχουν καταφέρει να έχουν “φωνή” στην ΟΜΑΕ μέσα από τα Αθλητικά Σωματεία τους.
Ο Αλέξανδρος Ρουστέμης δήλωσε πως λυπάται για όσα συμβαίνουν και πως η πενταμελής επιτροπή δεν έχει καταφέρει τίποτα παρά μόνο να καταστρέψει το άθλημα, ενώ ο Σωτήρης Μαλακτάρης αναφέρθηκε σε τεχνικούς κανονισμούς για τις Αναβάσεις δηλώνοντας αντίθετος με τις προτάσεις της επιτροπής των πέντε.
Ο Γιώργος Καϊτατζής εμφανώς λυπημένος έκανε έκλυση σε όλους για να βρεθεί μία λύση, ενώ ο Νικόλας Χρυσάφης είπε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα και πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να λυθούν διότι χαμένοι είναι όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα.
Η Ισμήνη Φαμπιάτου, μπορεί να απέχει από τους αγώνες φροντίζει όμως να ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν. Η ίδια τόνισε πως πρέπει οι οδηγοί να το πάρουν πάνω τους, καθώς έχουν την δύναμη και είναι αυτοί που θα έπρεπε να έχουν τον τελευταίο λόγο για όσα γίνονται και όχι απλά να τα μαθαίνουν τελευταίοι.
Η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα, αναφέρθηκε εν συντομία στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω μη παρουσίας των αθλητών στα σωματεία τους αλλά και πως κανείς τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά ώστε να βρεθεί μία λύση. Τόνισε πως αν υπήρχαν καλοί αγώνες η ίδια δεν θα ήταν μάρτυρας σε δικαστήρια για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς στον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος.
Ο Βασίλης Αναγωνστόπουλος ρώτησε άπαντες τι κάνουμε σε περίπτωση που η ΟΜΑΕ, πάρει πίσω αυτά που έχει προτείνει και πει έχουμε αγώνες, ο Διονύσης Γιαννούλης του απάντησε πως τον πρώτο λόγο έχει ο ΣΟΑΑ και όχι η πενταμελής επιτροπή.
Κλείνοντας την συνάντηση των αθλητών, τον λόγο πήραν και πάλι τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής τονίζοντας πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια κίνηση ώστε το άθλημα να πάει μπροστά και να υπάρξει μέλλον και πως γράφεται ιστορία σήμερα στο Royal Olympic Hotel. Προς έκπληξη όλων ο Μάριος Ηλιόπουλος ως πρόεδρος του ΣΟΑΑ, πήρε και πάλι τον λόγο δηλώνοντας πως ακόμη και τώρα μπορεί να βρεθεί μια λύση-γέφυρα και πως πρέπει όλοι να πάμε μαζί ως γροθιά δείχνοντας πως την ύστατη αυτή ώρα, οι αθλητές μπορούν να ελπίζουν για μία συγκεντρωτική προσπάθεια. Ο Στράτος Φωτεινέλης από το βήμα πρότεινε μία κοινή συνάντηση μεταξύ ΣΟΑΑ και πενταμελούς επιτροπής με το κοινό να χειροκροτεί την πρόταση του αυτή._Γ. Τ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: IDPapas