top icon
Αγώνες

35ο Ράλλυ Κρήτης: Νικητές οι Κύρκος-Πολυζώης

Με νίκη των Λάμπρου Κύρκου–Γιώργου Πολυζώη, ολοκληρώθηκε το 35ο Rally Κρήτης. Το πλήρωμα από την Αθήνα, οδήγησε εκπληκτικά το Mitsubishi Lancer Evo9 πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 6 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα.

Με νίκη των Λάμπρου Κύρκου – Γιώργου Πολυζώη, ολοκληρώθηκε το 35ο Rally Κρήτης. Το πλήρωμα από την Αθήνα, οδήγησε εκπληκτικά το Mitsubishi Lancer Evo9 πραγματοποιώντας τον ταχύτερο χρόνο και στις 6 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Παράλληλα, με τη νίκη τους αυτή οι Κύρκος – Πολυζώης εξασφάλισαν και τυπικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του θεσμού. Συνολικά, ο ασφάλτινος αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο πολύ καλός καιρός επέτρεψε στους θεατές να δώσουν βροντερό παρόν και στους αγωνιζόμενους να ανταποκριθούν, προσφέροντας τον καλύτερό τους εαυτό πέρα από σκοπιμότητες και στρατηγικές. Στο 35ο Rally Κρήτης πήραν εκκίνηση 37 πληρώματα και ολοκλήρωσαν τον αγώνα 29.

Πέρα από τους Κύρκο – Πολυζώη που έτρεχαν σε «δικό τους» αγώνα, για τις άλλες δύο θέσεις του άτυπου βάθρου της γενικής κατάταξης έγινε κυριολεκτικά σφαγή. Τουλάχιστον εφτά πληρώματα από την πρώτη ειδική και για όλη τη διάρκεια του αγώνα πάλευαν στα δευτερόλεπτα διεκδικώντας τη διάκριση, με την τύχη να χαμογελά στο τέλος στους Νίκο Καρπάνο – Δημήτρη Καρπάνο (Mitsubishi Lancer Evo10).

Στη 3η θέση της Γενικής και πρώτοι στην F2 ακολούθησαν οι άνθρωποι του αγώνα, Γιάννης Κακεπάκης – Μάριος Τσαούσογλου, που οδήγησαν εκπληκτικά το Citroen SaxoVTS της κλάσης A6, ενώ 4οι τερμάτισαν οι νικητές της Α8 Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέκος Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza Kit Car) και την 5άδα έκλεισαν οι πρωταθλητές του 2012 Γρηγόρης Νιώρας – Κώστας Κακαλής (Subaru Impreza STi), οποίοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν και στην άσφαλτο, μια επιφάνεια που δεν αγαπούν ιδιαίτερα.


Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι Ξενοφών Νικολόπουλος – Αλέξανδρος Τσιάπας (Mitsubishi Lancer Evo 6) που εγκατέλειψαν στην 4η ειδική από μηχανική βλάβη, ενώ ήταν στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Από μηχανική βλάβη επίσης, στην 1η κιόλας Ειδική Διαδρομή, εγκατέλειψαν οι Μανόλης Πιτσάκης – Σπύρος Μπαρδάκης, στην πρώτη τους εμφάνιση με το Hyundai Accent WRC που πολλοί ήθελαν να δουν σε δράση.

Διοργανωτής του αγώνα ήταν ο Α. Ο. Κρήτης, που έτυχε της αμέριστης βοήθειας της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) – Τμήμα Αθλητισμού. Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία «SuperCretaGas – Σταύρος Κουμουλάς», ενώ σημαντική ήταν για άλλη μία φορά η υποστήριξη της «ANEK-SUPERFAST», καθώς και του ομίλου «ΚΡΗΤΗ TV».

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΥΡΚΟΣ: «Συγχαρητήρια για την οργάνωση. Είχε πολύ κόσμο στις ειδικές που είναι πολύ θετικό για όλους. Συμμετείχαμε και πέρυσι στον αγώνα κάνοντας μια απλή αναγνώριση της διαδρομής, και έτσι φέτος που ξαναβρεθήκαμε εδώ οι χρόνοι μας ήταν πολύ καλύτεροι. Όλα πήγαν καλά, εξασφαλίσαμε και τον τίτλο εδώ στη Κρήτη και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι. Νομίζω, πως το Ράλι Κρήτης αξίζει να παραμείνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού έχει όλες τις προοπτικές, αλλά και τον κόσμο που βοηθάει, είτε από την πλευρά της οργάνωσης, είτε ως θεατής».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΠΑΝΟΣ: «Μας πήγαν όλα πολύ καλά και καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας στο Κύπελλο ασφάλτου που ακολουθούμε φέτος. Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός και σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν προβλήματα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ήταν πολλοί στις ειδικές και εύχομαι και του χρόνου να γίνει ένας αγώνας εξίσου καλός και να καταφέρουμε να ξανάρθουμε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΕΠΑΚΗΣ: «Είχε πάρα πολύ καλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, με πολύ δυνατά αυτοκίνητα, τα οποία δύσκολα πιάνονται από ένα αυτοκίνητο σαν το δικό μας. Κάναμε το καλύτερο δυνατό και φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα».

Παρών στον αγώνα ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), κ. Μανώλης Χαλιβελάκης, ο οποίος δήλωσε: «Πήγαν όλα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας υπέροχος αγώνας τόσο από οργανωτικής πλευράς όσο και από πλευράς συναγωνισμού. Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η γενική του αγώνα και οι κλάσεις. Ήταν μια διοργάνωση για συγχαρητήρια. Πρόθεσή μας είναι το Ράλλυ Κρήτης να είναι και του χρόνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από εκεί και μετά πρέπει να λυθούν ορισμένα μικρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις τοπικές αρχές για να μπορούμε να έχουμε μια άψογη διοργάνωση σε κάθε της πτυχή». Επόμενος και τελευταίος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και το Κύπελλο Ασφάλτου το 34ο Ράλλυ Παλάδιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αττική το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ