top icon
Αγώνες

WRC: Συνέχεια στις φήμες…

Με τις περισσότερες θέσεις στις ομάδες που θα δούμε στο WRC τη νέα χρονιά να παραμένουν κενές, οι φήμες καλά κρατούν για το ποιος θα οδηγεί που τη νέα χρονιά.

Με εξαίρεση τη VW, καμία από τις ομάδες που θα ακολουθήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τη νέα χρονιά δεν έχει επιβεβαιώσει τους οδηγούς που θα έχει στις τάξεις της. Η γερμανική ομάδα θα έχει τους Sebastien Ogier, Jari Matti Latvala και Andreas Mikkelsen στις τάξεις της, διατηρώντας την πιο ισχυρή σύνθεση στο θεσμό. Η μοναδική ομάδα που έχει γνωστοποιήσει μέρος των προθέσεων της είναι η Hyundai Motorsport, η οποία και απέκτησε το πιο “καυτό” όνομα στην αγορά, τον Thierry Neuville. Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η κορεάτικη ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα ο Juho Hanninen θα οδηγήσει το δεύτερο εργοστασιακό i20 WRC, αλλά σε επιλεκτικούς αγώνες, αρχής γενομένης από το Ράλλυ Σουηδίας. Η Hyundai θα προτιμήσει να έχει ένα σταθερό οδηγό στο πρώτο αυτοκίνητο και στο δεύτερο θα εναλλάσσονται διάφοροι… “σπεσιαλίστες” ανάλογα με τον αγώνα. Έτσι, το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε έντονη η φημολογία ότι στο Μόντε Κάρλο και στους ασφάλτινους αγώνες του θεσμού, στο i20 WRC θα βρεθεί ο μετρ του είδους Dani Sordo. Ο Ισπανός είχε βρεθεί σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε δοκιμές της Hyundai, και όπως αναφέρουν στα μέσα Δεκεμβρίου θα επισημοποιηθεί η παρουσία του στην κορεάτικη ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός μένουν οι Bryan Bouffier και Chris Atkinson, οι οποίοι και είχαν ρόλο δοκιμαστή τους τελευταίους μήνες στην ομάδα.

Και αν ο Dani Sordo καταλήξει στη Hyundai, τι γίνεται με τη Citroen; Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας Yves Matton, δήλωσε ότι η σύνθεση των Γάλλων θα γίνει γνωστή στις 16 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι στη λίστα του έχει πέντε, και ίσως περισσότερους οδηγούς, για να οδηγήσουν τα DS3 τη νέα χρονιά. Ο μοναδικός σίγουρος είναι ο… χορηγός της ομάδας από το Abdu Dhabi, o Κhalid Al Qassimi. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοικτά. Ο Mikko Hirvonen, όσο δεν ανακοινώνεται από την M-Sport (αφού οι φήμες έχουν σίγουρη την επιστροφή του) παραμένει μία επιλογή. Τα ονόματα που ακούγονται πιο έντονα, πλέον, είναι αυτά των Mads Ostberg, Kris Meeke, Robert Kubica και Francois Duval! Ο νεαρός Βέλγος είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε μία σειρά δοκιμών της Citroen, να οδηγήσει το DS3 και εν συνεχεία να παρθεί απόφαση αναφορικά μεταξύ τη συνεργασία των δύο πλευρών. Πάντως, κάποιοι θεωρούν ότι ο Ostberg θα είναι σίγουρα ο ένας από τους οδηγούς, αν και ο Νορβηγός πραγματοποίησε δοκιμές εν όψει Μόντε Κάρλο με τη Ford!

Ακόμα πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα στην M-Sport, αφού ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της ομάδας τη νέα χρονιά στο θεσμό! Μπορεί η συμφωνία με το Κατάρ (το οποίο και αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της ομάδας) να μοιάζει δεδομένη, αλλά ακόμα δεν είναι επιβεβαιωμένη. Κάτι που ανέφερε και ο Νasser Al Attiyah στο Ράλλυ του Ντουμπάι που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο οδηγός από το Κατάρ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας του και η M-Sport είναι πού κοντά σε συμφωνία για συνέχεια του προγράμματος στο WRC, και πως ο Malcolm Wilson βρισκόταν στο Ντουμπάι τις τελευταίες μέρες για να διευθετηθούν οι όποιες λεπτομέρειες. Μάλιστα, ο Al Attiyah ανέφερε ότι σε περίπτωση που η συνεργασία με το Κατάρ συνεχιστεί, ο ίδιος θα λάβει μέρος σε πέντε αγώνες και στους υπόλοιπους θα αγωνιστεί με το αυτοκίνητο της ομάδας, ο νεαρός ταλαντούχος Elfyn Evans! Οι τελευταίες φήμες, πάντως, θέλουν την M-Sport εκτός από τον Hirvonen, να έχει συμφωνήσει και με τον Robert Kubica! Mάλιστα, πηγές από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι η M-Sport ζήτησε ειδική άδεια από την FIA για να ομολογκάρει επιλογέα κιβωτίου στο τιμόνι (πεταλούδα όπως στα παλιότερα WRCars) εν όψει 2014. Σημειώστε, ότι αυτόν ακριβώς τον επιλογέα χρησιμοποιούσε ο Kubica στο Citroen DS3 RRC φέτος…

Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα τις επόμενες ημέρες, αφού σύντομα κλείνουν οι εγγραφές στη FIA για τις ομάδες που θα ακολουθήσουν το Πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, ενώ η τελευταία ημερομηνία για τις συμμετοχές στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, είναι στις 13 Δεκεμβρίου. Λίγο υπομονή, λοιπό, αφού οι αλλαγές θα είναι πολλές στις τάξεις των ομάδων εν όψει 2014!_Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ