top icon
Επικαιρότητα

Απόσυρσης νεώτερα

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιχειρείται να ισχύσουν τα μέτρα περί απόσυρσης, προκειμένου η εκλογική περίοδος να μη καθυστερήσει την εφαρμογή τους.

Η πορεία της χώρας προς εκλογές την 4η Οκτωβρίου «πάγωσε» τις όποιες εξελίξεις, μετά τις εξαγγελίες των νέων περιβαλλοντολογικών μέτρων (απόσυρση και τέλη κυκλοφορίας προσαρμοσμένα στην παλαιότητα των αυτοκινήτων και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα), που έμειναν μετέωρες.
 
Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε τα προαναφερθέντα μέτρα, μαζί με κάποιες άλλες σημαντικές αποφάσεις που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, μέσα σε 40 ημέρες πρέπει να περάσει για ψήφιση από τη Βουλή. Όμως οι χρονικές προθεσμίες είναι πολύ περιορισμένες, ενώ ήδη η αντιπολίτευση έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της και έχει χαρακτηρίσει τα μέτρα «αποσπασματικά».
 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ισχύουν και θα πληρωθούν κανονικά εφέτος τα ποσά του Ετήσιου Ειδικού Φόρου, που ισχύουν για αυτοκίνητα με χωρητικότητα κινητήρα άνω των δύο λίτρων.
 
Η «επιπλοκή» της απόσυρσης είναι ένα ακόμη από τα «περίεργα» επεισόδια της φετινής χρονιάς στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος αιφνιδιάζεται γι ακόμη μια φορά από την έλλειψη σταθερής φορολογικής αντιμετώπισης και πολιτικής. Οι πρώτες αντιδράσεις από τους εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν ήδη διατυπωθεί, καθώς οι τελευταίοι είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται για απόσυρση και τώρα θα αναγκαστούν να αλλάξουν άρδην –προσωρινά, αλλά για πόσο;- τα χρονοδιαγράμματα και τα προγράμματά τους.
 
Χρονιά-έκπληξη το 2009 για το χώρο του αυτοκινήτου, με διαρκείς εναλλαγές «ζεστού-κρύου», που θυμίζει έντονα το 1979, οπότε και είχαν συμβεί –με μεγαλύτερη ένταση όμως- ανάλογα επεισόδια.     
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ