top icon
Διάφορα

O Fisichella στη Ferrari

H Force India αποδέσμευσε τον Giancarlo Fisichella από το συμβόλαιό του και ο 36χρονος Ιταλός θα οδηγεί για τη Ferrari από το Ιταλικό Grand Prix.

Έπειτα από τον τραυματισμό του Felipe Massa στην Ουγγαρία, η Ferrari τον είχε αντικαταστήσει για δυο αγώνες με τον δοκιμαστή της, Luca Badoer, του οποίου ωστόσο η απόδοση ήταν απογοητευτική. Συνεπώς, η ομάδα έψαξε να βρει άλλη λύση.

Η Force India ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις με τη Ferrari για την παραχώρηση του Fisichella ξεκίνησαν τις τελευταίες 24 ώρες, μόλις δηλαδή έγινε σαφές ότι ο Massa δε θα είναι δυνατό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της ινδικής ομάδας, Vijay Mallya, δήλωσε ότι ο Fisichella τον προσέγγισε εχθές με την ομάδα μάνατζμεντ που διαχειρίζεται την καριέρα του, με την πρόταση της Ferrari. Όπως δήλωσε ο Mallya, για οποιονδήποτε Ιταλό οδηγό, το να αγωνιστεί για τη Ferrari αποτελεί όνειρο και πιστεύει ότι κανείς δε θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο σε τέτοιες ευκαιρίες. Επίσης, όπως δήλωσε ο Mallya, αυτή η συμφωνία διασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον του Fisichella στη Ferrari. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, η συμφωνία να περιλαμβάνει και τη δέσμευση του Ιταλού στη Scuderia τα επόμενα χρόνια, ως οδηγό δοκιμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Force India χρωστάει ακόμα χρήματα στη Ferrari (περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ) από την συμφωνία προμήθειας των ιταλικών κινητήρων που τερματίστηκε πέρυσι. Εντούτοις, ο Mallya τόνισε ότι αυτό το ζήτημα δε διαδραμάτισε ρόλο στη συμφωνία παραχώρησης του Fisichella στη Ferrari, καθώς δεν υπήρξε κάποιος οικονομικός συμβιβασμός.

Ο Mallya ευχαρίστησε τον Fisichella για τη συμβολή του στην ομάδα της Force India τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ευχόμενος ότι καλύτερο για το μέλλον. Ο Ινδός πιστεύει ότι η απώλεια αυτή δε θα επηρεάσει την απόδοση της ομάδας του και πιστεύει ότι η πολύ καλή εμφάνιση του Βελγίου θα επαναληφθεί και στην Ιταλία, λόγω των παρόμοιων χαρακτηριστικών που παρουσιάζουν οι δυο πίστες.

Η Force India δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Fisichella, ωστόσο το πιθανότερο είναι τη θέση του να πάρει ο οδηγός δοκιμών της ομάδας, ο 29χρονος επίσης Ιταλός, Vitantonio Liuzzi, ο οποίος έχει να αγωνιστεί από το 2007 (πρώην οδηγός των Red Bull και Toro Rosso).

O Fisichella ευχαρίστησε τον Mallya που του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής, τονίζοντας τη γενναιοδωρία του πρώην, πλέον, αφεντικού του. Ο Ιταλός επίσης, ευελπιστεί να συνέβαλε στην ανάπτυξη της Force India, έχοντας σημειώσει το καλύτερο αποτέλεσμά της στο προηγούμενο Grand Prix, με την κατάκτηση της pole position και της δεύτερη θέσης στο Βέλγιο.

Η Ferrari από την πλευρά της, πιστεύει ότι ο Fisichella θα έχει τη δυνατότητα να σημειώσει πολύτιμους για το πρωτάθλημα κατασκευαστών βαθμούς στους εναπομείναντες αγώνες της σεζόν.

Επίσης, η ιταλική ομάδα ευχαρίστησε τον Luca Badoer, τονίζοντας τη δυσκολία των συνθηκών τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ιταλός, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να δείξει την πραγματική του αξία._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ