top icon
Αγώνες

WRC: Meeke και Ostberg στη Citroen!

Πλήρης ανανέωση για την Citroen, η οποία τη νέα χρονιά θα έχει στις τάξεις τις τους Kris Meeke και mads Ostberg για να ηγηθούν της προσπάθειας της στο WRC.

Μετά από αρκετούς μήνες φημών, και δεκάδες ονόματα, η Citroen Racing ανακοίνωσε το δίδυμο των οδηγών της για τη νέα χρονιά. Αυτό θα το αποτελέσουν οι Kris Meeke και Mads Ostberg, τους οποίους βεβαίως θα πλασιώσει σε κάποιους αγώνες και ο Khalid Al Qassimi. Για τον Βρετανό ήταν κάτι που έδειχνε δεδομένο τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικότερα από τη στιγμή που η αποχώρηση του Mikko Hirvonen έμοιαζε σίγουρη. Ο Meeke γίνεται με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος Βρετανός που γίνεται εργοστασιακός οδηγός μετά από μία δεκαετία, γεγονός που έχει προκαλέσει στους συμπατριώτες του λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton, είναι αισιόδοξος και θεωρεί ότι μπορεί να χτίσει η ομάδα επάνω στους δύο νεαρούς και ταλαντούχους οδηγούς. “Η σύνθεση μας για το 2014 είναι αντίστοιχη με τους στόχους μας. Ο Kris Meeke και ο Mads Ostberg επέλεξαν τελείως διαφορετικό τρόπο να αναρριχηθούν στην καριέρα τους, αλλά και οι δύο έχουν ότι απαιτείται για να γίνουν κορυφαίοι οδηγοί στο WRC. Αφού διανύσουμε μία περίοδο όπου θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας, θεωρώ ότι ο στόχος μας θα είναι να βελτιωθούν και να γίνουν στο μέλλον πραγματικοί διεκδικητές της νίκης”, είπε ο Γάλλος μανάτζερ.

O Meeke από την πλευρά του, ο οποίος συνολικά στην καριέρα του έχει μόλις 10 εμφανίσεις με WRCar, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού μία πλήρης χρονιά με μία εργοστασιακή ομάδα ήταν το όνειρο της ζωής του. “Είναι μία απίστευτη ευκαιρία! Τα τελευταία χρόνια ήμουν πάντα κοντά στην Citroen. Είμαι πολύ τυχερός που θα μπορέσω να δουλέψω με μία ομάδα που έχει τόσο μεγάλη εμπειρία και τίτλους. Μπορεί να έχω λάβει μέρος μόλις σε δέκα αγώνες με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, αλλά νομίζω ότι έχω τις δυνατότητες. Απλά χρειάζομαι εμπειρία. Το Citroen DS3 WRC είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο και θα χρησιμοποιήσω τις γνώσεις της ομάδας για να βελτιωθώ ο ίδιος. Το γνωρίζω ότι θα πρέπει να κάνω υπομονή στο πρώτο μισό της χρονιάς, και να μάθω τους αγώνες που δεν έχω λάβει μέρος ποτέ στο παρελθόν”, είπε ο Meeke.

Από την άλλη πλευρά, η συμφωνία με τον Ostberg προκάλεσε μεν αίσθηση, αλλά το όνομα του Νορβηγού είχε ακουστεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες για τη γαλλική ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος της Citroen Racing”, είπε ο 26χρονος και συνέχισε: “Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να αποκτήσουμε επιτέλους μία εργοστασιακή θέση. Μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθούσαμε την Citreon να κερδίζει, είναι σήμερα ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Μπορεί να μην γνωρίζω την ομάδα και να μην έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο ακόμα, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω την αξία των ανθρώπων της Citroen και του DS3 WRC. Φυσικά, με την έλευση μου στη Citroen στόχος μου είναι να σημειώσω καλά αποτελέσματα και να προσπαθήσω να κερδίσω αγώνες! Γνωρίζω ότι το επίπεδο στο WRC είναι πολύ υψηλό, αλλά θέλω να είμαι ανταγωνιστικός”.

Σήμερα, ανακοινώνει και επίσημα τους οδηγούς της και παρουσιάζει την ομάδα της για το 2014 η Hyndai, με τον Dani Sordo να αναμένεται να πλαισιώσει τους Neuville και Hanninen. Όλες αυτές οι εξελίξεις, σημαίνουν ότι όπως όλα δείχνουν στην M-Sport θα καταλήξουν οι Mikko Hirvonen και Robert Kubica, σε ένα δίδυμο που επίσης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!_Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ