top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται η έκδοση Gran Coupe για την BMW M2

Η γερμανική εταιρεία ακολουθεί τα μονοπάτια που χάραξε ο ανταγωνισμός.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, τις Mercedes-AMG CLA 45 και Audi RS3 Saloon, η νέα BMW M2 Gran Coupe θα διατηρεί την ίδια βασική αρχιτεκτονική με την κουπέ, με τον κινητήρα να βρίσκεται εγκατεστημένος κατά το διαμήκη άξονα και την κίνηση να μεταδίδεται κατ’ αποκλειστικότητα στους πίσω τροχούς. Σχεδιαστικά, η συνταγή θα είναι η αναμενόμενη, καθώς από το μέσον του αμαξώματος και πίσω τα πάντα θα είναι διαφορετικά, με τις δύο επιπλέον πόρτες, την πιο «ψηλή» οροφή και την λιγότερο χυτή ουρά να έχουν τον πρώτο λόγο. Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, το μεταξόνιο της νέας BMW M2 Gran Coupe θα είναι μεγαλύτερο από τα 2,69 μ. της Μ2 Coupe και μικρότερο από τα 2,81 μ. της Σειράς 3.

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση του αυτοκινήτου αναμένεται διαφοροποιημένη υιοθετώντας στοιχεία που θα δούμε στον αντικαταστάτη της Σειράς 2 που θα παρουσιαστεί μέσα το 2020. Από εκεί και πέρα, στα μηχανικά μέρη θα εξακολουθεί να ξεχωρίζει ο straight-six 6κύλινδρος κινητήρας των Βαυαρών, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο «6άρι» κιβώτιο, είτε μ’ ένα «διπλόδισκο» με 7 σχέσεις.

Η νέα Σειρά 2 Gran Coupe θα προσφέρεται και σε πιο «γήινες» εκδόσεις. Η 218i Gran Coupe θα κινείται από τον 3κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα των Βαυαρών, ενώ οι 220i και 225i Grand Coupe από έναν 2λιτρο με τέσσερις κυλίνδρους. Η μεγαλύτερη 235i Grand Coupe θα «φορά» τον 3λιτρο κινητήρα της εταιρείας, ενώ οι πετρελαιοκίνητες 218d, 220d και 225d ένα 2λιτρο σύνολο με απόδοση κοντά στους 150, 190 και 225 ίππους, αντίστοιχα. Σε αντίθεση με την κορυφαία Μ2, οι ως άνω εκδόσεις της Σειράς 2 Gran Coupe, πέραν του χειροκίνητου κιβωτίου, θα προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ