top icon
Επικαιρότητα

Toyota: Teaser από το μυστηριώδες X prologue

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία υπό μορφή teaser αναφορικά με το νέο X prologue, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Με τη φράση “X Prologue – “a small” preview of what’s next” να συνοδεύει μια όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτική φωτογραφία, η Toyota έδωσε μια πρώτη ένδειξη για το νέο, αλλά συνάμα μυστηριώδες, X prologue, που θα αποκαλυφθεί επισήμως την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου.

Αν και τα χαρακτηριστικά του X prologue δεν έχουν γίνει γνωστά, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ότι πιθανότατα θα πρόκειται για ηλεκτρικό concept, που θα αποτελέσει τον πρόλογο της επερχόμενης γκάμας πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota.

Στη φωτογραφία, όπου το μαύρο χρώμα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος, ξεχωρίζει ένα στενόμακρο φωτιστικό σώμα με τεχνολογία LED, το οποίο πλαισιώνει το κλειστό εμπρός μέρος. Αυτό, σε συνδυασμό με το σχετικά κοντό καπό, δείχνει πως πιθανότατα, το X prologue είναι ηλεκτρικό όχημα. Επιπλέον, η λέξη “small” στη λεζάντα, πιθανώς να προδίδει το μέγεθος του X prologue.

Πέρυσι, η Toyota επιβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό SUV με μέγεθος αντίστοιχο με εκείνο του RAV4, δίνοντας έμφαση στην αγορά της Ευρώπης. Το συγκεκριμένο μοντέλο, θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται στη νέα, ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA, που εξελίσσεται από κοινού με την Subaru. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, με βάση την οποία η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει 6 BEVs στο εγγύς μέλλον, επιτρέπει την ανάπτυξη οχημάτων με διαφορετικά μήκη και μεταξόνια, μία ή δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρων, διαφορετικές διατάξεις μετάδοσης και ποικιλία όσον αφορά στη χωρητικότητα των μπαταριών.

Όταν γνωστοποιήθηκε η πρόθεση δημιουργίας του εν λόγω ηλεκτρικού SUV, ο επικεφαλής παραγωγής προϊόντων της Toyota Europe, Andrea Calucci, είχε αποκαλύψει πως θα ακολουθήσουν και μικρότερα από πλευράς μεγέθους, ηλεκτρικά οχήματα.

Επιστρέφοντας στο X prologue που θα αποκαλυφθεί στις 17 Μαρτίου, δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για μελέτη-εισαγωγή στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota σχετικά με τα μελλοντικά της ηλεκτροκίνητα οχήματα, ή μια έκδοση concept ενόψει του επερχόμενου ηλεκτρικού της SUV.

Περισσότερα, θα μάθουμε σε μία εβδομάδα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ