top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Continental GT Speed

Η μεγαλύτερη ισχύς και οι επιλεκτικές επεμβάσεις σε καίρια σημεία των μηχανολογικών μερών συνθέτουν το οδηγοκεντρικό προφίλ της έκδοσης Speed της νέας Bentley Continental GT.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία, πρόκειται για το μοντέλο παραγωγής «με τον πιο δυναμικό χαρακτήρα στα 101 χρόνια της ιστορίας της μάρκας» και συνάμα η απόλυτη πρόταση στην κατηγορία των Grand Tourer οχημάτων.

Bentley Continental GT Speed

Σε σχέση με την… απλή Continental GT, o 6λιτρος twin-turbo W12 κινητήρας της έκδοσης Speed με την χαρακτηριστική, ελέω VW Group, διακριτική ονομασία «TSI» και το σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων του σε κατάσταση χαμηλού φορτίου, αποδίδει πλέον 659 ίππους, ήτοι 24 επιπλέον, διατηρώντας παράλληλα στα ίδια επίπεδα τη μέγιστη ροπή των 900 Nm. Σύμφωνα με την Bentley, οι παραπάνω τιμές εξασφαλίζουν στη νέα Bentley Continental GT Speed επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,6 δλ. και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 335 χλμ./ώρα.

Bentley Continental GT Speed

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 8 για την περίσταση σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα Sport οι αλλαγές προς τα πάνω και κάτω πραγματοποιούνται πιο αργά και πιο γρήγορα αντίστοιχα, διαδικασία που ενισχύει έτι περαιτέρω την προσλαμβάνουσα αίσθηση σε συνδυασμό με την «ενισχυμένη» ηχητική απόδοση από το σύστημα εξαγωγής.

Bentley Continental GT Speed

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με κεραμικούς δίσκους και 10πίστονες εμπρός δαγκάνες, ενώ την ίδια στιγμή υιοθετεί το αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης της Flying Spur. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία τετραδιεύθυνσης, με τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός στις υψηλές ταχύτητες κα στην αντίθεση στις χαμηλές, για περισσότερη ευελιξία. Νέο είναι και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, το οποίο έχει εγκατασταθεί στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Bentley Continental GT Speed

Από εκεί και πέρα, η έκδοση Speed ξεχωρίζει και σε οπτικό επίπεδο, διαθέτοντας μια εμφανώς πιο σκουρόχρωμη γρίλια στο εμπρός μέρος, ειδικής σχεδίασης ποδιές στο πλάι και νέας αισθητικής ζάντες με διάμετρο 22 ίντσες. Στο εσωτερικό, οι επεμβάσεις είναι λιγότερο διακριτές καθώς περιορίζονται στο σχήμα των καθισμάτων καθώς και στην εκτενή χρήση alcantara.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ