top icon
Επικαιρότητα

Aκόμη 300 λεωφορεία με leasing στην Αθήνα

Τα 300 νέα λεωφορεία με leasing θα αρχίσουν σταδιακά δρομολόγια στην Αθήνα το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σαράντα ή και πενήντα από αυτά τα λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα. Τα 300 συνολικά λεωφορεία θα έχουν ενισχύσει το στόλο, στις 16 γραμμές όπου έχουν εκδηλωθεί τα σοβαρότερα προβλήματα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλεσε στις 23 Μαρτίου την πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου, που είχε προσωρινά ακινητοποιήσει το διαγωνισμό. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήταν έτοιμο από το Νοέμβριο να προσθέσει στο στόλο της ελληνικής πρωτεύουσας 300 λεωφορεία με τη διαδικασία του leasing, ωστόσο υπήρξε μία ασάφεια σχετικά με τα παράθυρα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγουν τα παράθυρα σε κανένα από τα νέα οχήματα, ενώ υπενθύμισε ότι το Υπουργείο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που θα προμηθευτεί συστήματα καθαρισμού για τους συρμούς του Μετρό και τα λεωφορεία, μόλις τα συστήματα αυτά πάρουν πιστοποίηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και εφόσον αποδειχτεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Διαθέσιμοι είναι πλέον και οι νέοι οδηγοί, καθώς προχώρησαν οι προσλήψεις στην Οδικές Συγκοινωνίες με πολύ γρήγορο ρυθμό. Από 850 λεωφορεία τον Ιούλιο του 2019, στις ημέρες μας κυκλοφορούν στην Αθήνα περισσότερα από 1.250 (αύξηση 50%). Τους τελευταίους δέκα μήνες τα κεφάλαια για ανταλλακτικά στα λεωφορεία έχουν αυξηθεί κατά 200% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, για να επισκευαστούν και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο με ασφάλεια όσο περισσότερα οχήματα γίνεται.

Στο μεταξύ ήδη 200 λεωφορεία από την συνεργασία με τα ΚΤΕΛ έχουν ενισχύσει το στόλο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ