top icon
Αγώνες

WRC: Δεν μετανιώνει ο Mikko!

Ο Mikko Hirvonen, μετά τις πρώτες του δοκιμές με την M-Sport εν όψει Μόντε Κάρλο, δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τη μετακίνηση του και τα δύο χρόνια που πέρασε στην Citroen.

Μετά από δύο χρόνια στην Citroen, ο Mikko Hirvonen επέστρεψε “σπίτι” του και ουσιαστικά στην ομάδα που τον ανέδειξε, την M-Sport. Ο Φινλανδός οδηγός, πέρασε δύο χρόνια στη γαλλική ομάδα, τερματίζοντας δεύτερος στο Πρωτάθλημα το 2012, αλλά έχοντας απογοητευτική παρουσία το 2013. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν εμφανίζεται μετανιωμένος για την επιλογή του, θεωρώντας ότι αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικές στην επιστροφή του στην M-Sport και στο τιμόνι του Ford Fiesta RS WRC. “Δεν θα έλεγα ποτέ ότι αυτά τα δύο χρόνια ήταν χάσιμο χρόνου”, είπε ο Mikko και συνέχισε: “Η πρώτη χρονιά ήταν φανταστική, αφού τερμάτισα δεύτερος στο Πρωτάθλημα, ενώ κατακτήσαμε ως ομάδα και τους δύο τίτλους, ενώ στους περισσότερους αγώνες κάναμε το 1-2. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε άλλη ομάδα εκτός της Ford, και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκομίσω εμπειρίες, αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται μία ομάδα. Ήταν πολύ χρήσιμες εμπειρίες.”

Όμως, δεν ήταν όλα ρόδινα στη Citroen, ειδικά το 2013, με τον Mikko να κατακρίνει το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα αποφάσισε την περσινή χρονιά να σταματήσει την εξέλιξη του DS3 WRC. “Δεν ξέρω αν έγιναν λάθη με τη Citroen. Από μία πλευρά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι η VW με την είσοδο της ήταν ένα βήμα μπροστά μας και δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Από την πλευρά μου έκανα και εγώ κάποια λάθη και βρεθήκαμε εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αυτό που θεωρώ ότι ήταν δεν ήταν καλό, ήταν το γεγονός ότι από τη στιγμή που χάσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τους τίτλους σταματήσαμε τις δοκιμές και την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Αυτό ήταν σημαντικό λάθος και ουσιαστικά μου έδωσε την αίσθηση ότι οι αγώνες Ράλλυ δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα της Citroen. Αυτό με οδήγησε στη σκέψη πως ήταν δύο όμορφα χρόνια, έμαθα πολλά δίπλα στους Γάλλους και γνώρισα μερικούς πολύ καλούς ανθρώπους, αλλά πλέον το μέλλον μου δεν θα μπορούσε να είναι εδώ”. Ο Hirvonen έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης με το Ford Fiesta RS WRC, ενώ αύριο στην αυλαία της έκθεσης του Autosport International αναμένεται να δούμε και τα νέα χρώματα της M-Sport για το 2014._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ