top icon
Επικαιρότητα

Περικοπές στα κρατικά οχήματα

Περικοπή υπουργικών οχημάτων, μείωση στο μισό των κρατικών δαπανών για αυτά αλλά και ανανέωση του στόλου τους, προκειμένου να μην επιβαρύνουν τόσο την ατμόσφαιρα.

Ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων στοιχίζει κάθε χρόνο στο κράτος 350 εκατ. ευρώ! Τα υπουργικά αυτοκίνητα, που ο αριθμός τους υπολογίζεται περίπου στα 250, κοστίζει στο Δημόσιο 1 εκατ. ευρώ ετησίως.
 
Εξυπακούεται πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι πολυτελή, μεγάλου κυβισμού και υπερβολικά ρυπογόνα. Το φοβερό, όμως, στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός πως αυτά τα πολυτελή οχήματα παρουσιάζουν συχνότατες βλάβες κάθε χρόνο! Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει κοντά στα 400.000 ευρώ ετησίως για ανταλλακτικά, περίπου 150.000 ευρώ σε εργασίες συνεργείων και κοντά στα 170.000 ευρώ σε βενζίνη.
 
Τα ποσά αυτά, για όσους έχουν στοιχειώδη γνώση του αντικειμένου, κρίνονται το λιγότερο υπερβολικά… Πέραν, όμως, του οικονομικού σκέλους, ο όγκος των κρατικών οχημάτων, όπως απέδειξε και έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, μολύνει υπερβολικά την ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
 
Συγκεκριμένα, από τις 6,5 εκατ. μετακινήσεις οχημάτων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην Αθήνα οι 2,6 εκατ. αφορούν κρατικά αυτοκίνητα! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, λοιπόν, αποφάσισε την περικοπή των υπουργικών οχημάτων, τη μείωση κατά το ήμισυ των κρατικών δαπανών για αυτά αλλά και την ανανέωση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων, προκειμένου να μην επιβαρύνουν τόσο την ατμόσφαιρα.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ