top icon
Παρουσιάσεις

Rally Dakar: 8η ημέρα

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή του αγώνα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών, όσο και των φορτηγών, με τον Stephane Pererhansel να μειώνει τη διαφορά του από την κορυφή.

Η όγδοη ημέρα του αγώνα (Salta-Uyuni-Calama) δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και οι πρωτοπόροι κράτησαν τις θέσεις τους στη γενική κατάταξη, στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα. Νικητές της ημέρας στα συτοκίνητα αναδείχθηκαν οι Al Attiyah-Cruz (Mini ALL4 Racing), που βρίσκονται στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Στην πρώτη θέση παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι Roma-Perin (Mini ALL4 Racing), με τους Peterhansel-Corttret (Mini ALL4 Racing) να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης μειώνοντας τη διαφορά τους από το πλήρωμα που βρίσκεται επικεφαλής στα 23 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση με 48 και πλέον λεπτά διαφορά αγωνίζεται το Toyota του De Villiers. Παρά το ότι οι διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων θεωρούνται αρκετά ασφαλείς θεωρητικά, η φυσιογνωμία του αγώνα είναι τόσο ιδιαίτερη, που τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από κάποιο απρόοπτο.

Στις μοτοσικλέτες ο Marc Coma (ΚΤΜ) παραμένει επικεφαλής, με τον Bort Barreda (Honda) να ακολουθεί από τη δεύτερη θέση με 38 λεπτά διαφορά. Πάντως, νικητής της ημέρας στα δίτροχα ήταν ο Cyril Despres, που παρά το γεγονός ότι είναι μακριά από την κορυφή (στην ένατη θέση με 2 ώρες και 24 λεπτά απόσταση από τον πρώτο της γενικής κατάταξης) κατάφερε για μια ακόμη φορά να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Αντίστοιχα, νικητές της ημέρας στον αγώνα των φορτηγών αναδείχθηκαν οι δεύτεροι της προσωρινής κατάταξης (Kamaz), μειώνοντας κατά πέντε λεπτά τη διαφορά τους από το επικεφαλής Iveco. Στα quads o Χιλιανός Casale (Υamaha) έχει επιβάλλει το ρυθμό του, ωστόσο ο Ουρουγουανός Lafuente (Yamaha) δεν παραιτείται και τον ακολουθεί στα 21 λεπτά.

Η ένατη ημέρα του φημισμένου rally-raid περιλαμβάνει το κομμάτι Calama-Iquique, με 422 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

 

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

 

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

 

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ QUADS

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ