top icon
Επικαιρότητα

H παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της Mercedes έφτασε τις 50.000.000 μονάδες

Ύστερα από 75 συναπτά έτη, η παραγωγή αυτοκινήτων της Mercedes φτάνει στο σημαντικό ορόσημο των 50 εκατ. μονάδων.

Όπως ανακοίνωσε η Mercedes, το σημαντικό αυτό κατασκευαστικό ορόσημο συμπίπτει με την έξοδο του πρώτου αντιτύπου της νέας Mercedes-Maybach S-Class από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Favtory 56 – εκεί όπου κατασκευάζεται σήμερα και η «απλή» S-Class, και στο εγγύς μέλλον η ηλεκτρική EQS.

Mercedes

Διαβάστε επίσης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Mercedes-Maybach S-Class

«Η Mercedes-Benz ήταν πάντα συνώνυμη με την πολυτέλεια. Γι ‘αυτό είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την πολύ ξεχωριστή επέτειο: τα πενήντα εκατομμύρια οχήματα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και ένα εξαιρετικό επίτευγμα για εμάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους των εγκαταστάσεών μας σε όλο τον κόσμο για τη δουλειά και αφοσίωση τους», δήλωσε ο Jörg Burzer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG και υπεύθυνος των τμημάτων Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Mercedes

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας εστιάζει πλέον στην εφαρμογή της νέας στρατηγικής της Mercedes-Benz στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Μέχρι το 2022, συνολικά 6 νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της οικογένειας Mercedes-EQ θα έχουν ενσωματωθεί στη γραμμή παραγωγής διαφόρων εργοστασίων της εταιρείας ανά τον κόσμο. Ως αποτέλεσμα, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes θα συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας της εταιρείας, με τις μπαταρίες για τα οχήματα της σειράς Mercedes-EQ να παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2022 όλα τα εργοστάσια της εταιρείας θα είναι ουδέτερα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ