top icon
Παρουσιάσεις

Rally Dakar: O Nani Roma πιο ψηλά από όλους

Πρώτη νίκη με αυτοκίνητο για τον Nani Roma, τρίτη συνεχόμενη για τα Mini ALL4 Racing, τέταρτη για τον καλλιτέχνη της μοτοσικλέτας Marc Coma.

Πρώτη νίκη με αυτοκίνητο στο rally Dakar για τον Nani Roma, τρίτη συνεχόμενη για τα Mini ALL4 Racing, τέταρτη για τον καλλιτέχνη της μοτοσικλέτας Marc Coma. Ο Roma είχε κερδίσει το 2004 των αγώνα των μοτοσικλετών, στην Αφρική, με KTM LC4 660R. Η κατάσταση στο φημισμένο rally-raid εξομαλύνθηκε την τελευταία ημέρα του αγώνα και οι Roma-Perin πήραν αυτό που έπρεπε να πάρουν, όντας επικεφαλής στην κατηγορία των αυτοκινήτων εδώ και μια εβδομάδα, ίσως και παραπάνω. Οι Peterhansel-Cottret έμειναν για λίγο περισσότερα από πέντε λεπτά στη δεύτερη θέση και το βάθρο έκλεισε με τους Al Attiyah-Cruz στα 56 λεπτά πίσω από τους πρώτους.

1-2-3 λοιπόν για την Μini και ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί διαφορετικά, αφού η ομάδα ήταν πολύ ισχυρή και καλά προετοιμασμένη. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσαν οι De Villiers-Vitzewitz, κάνοντας εξαιρετικό αγώνα με ένα Toyota Hilux από άλλο πλανήτη. Ακόμη δυό Mini τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση, ενώ στην όγδοη βρέθηκε η έκπληξη της πρώτης ημέρας του αγώνα, το κινεζικό Haval της Great Wall με πλήρωμα τους Γάλλους Lavieille-Garcin.

Στον αγώνα των μοτοσικλετών ο Marc Coma (KTM) έφθασε στο καρέ των επιτυχιών στο rally Daker, βάζοντας οριστικά το όνομά του μεταξύ των πολύ μεγάλων στην ιστορία του αγώνα. Είχε αποσπαστεί δύο ώρες από τον δεύτερο από προχθές, όμως η νίκη του δεν ήταν εύκολη, αφού ο Bort Barreda (Honda) αποδείχθηκε για πολλές ημέρες εξαιρετικός αντίπαλος ώσπου να ατυχήσει και να υποχωρήσει στην έβδομη θέση.

Στα φορτηγά οι De Rooy-Colsoul-Rodewald (Iveco) κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά από τα οχτώ λεπτά στα τρία, αυτό όμως δε στάθηκε αρκετό για να στερήσουν τη νίκη από το Kamaz των Karginov-Mokeev-Devyatkin. 10 νίκες σε 14 χρόνια μετράνε τα Kamaz (και πώς να χάσουν, όταν το πεδίο της προπόνησής τους είναι οι αφιλόξενες και σκληρότατες απέραντες εκτάσεις της Σιβηρίας;). Το συγκεκριμένο πλήρωμα πάντως, κέρδισε για πρώτη φορά το δημοφιλέστατο rally-raid. Στα quads τα πράγματα ήταν εύκολα για τον Χιλιανό Casale (Yamaha) και η νίκη τού φώναζε από μακριά. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν αξίζουν εύσημα για τον Πολωνό Sonik (Yamaha), που ήταν σταθερότατος σε απόδοση από το πρώτο λεπτό του αγώνα και ολοκλήρωσε δεύτερος, με διαφορά τεσσάρων και παραπάνω ωρών από τον τρίτο.

Ένα ακόμη Dakar, λοιπόν, έφτασε στο τέλος του. Και του χρόνου παιδιά, με την ευχή να δούμε εκτός από πολύ σημαντικούς οδηγούς και κάποια εργοστάσια να συμμετέχουν με κάθε επισημότητα, ώστε η αίγλη του αγώνα να παραμείνει ψηλά (σ.σ.: και με ένα καλύτερο site για τον αγώνα, πάλι μας βγάλατε την πίστη με το υπάρχον).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ