top icon
Επικαιρότητα

Rally Dakar 2014

H Cooper Tire Ευρώπης συμμετείχε στο πιο σκληρό ράλλυ στον κόσμο και εκπροσωπήθηκε από την ομάδα Fojmotorshport CooperTire με οδηγό τον πρεσβευτή της στα ελαστικά Cooper 4×4, Xavier Foj και συνοδηγό τον Nacho Santamaria.

H Cooper Tire Ευρώπης συμμετείχε στο πιο σκληρό ράλλυ στον κόσμο και εκπροσωπήθηκε από την ομάδα Fojmotorshport CooperTire με οδηγό τον πρεσβευτή της στα ελαστικά Cooper 4×4, Xavier Foj και συνοδηγό τον Nacho Santamaria.

O πολυνίκης έμπειρος οδηγός Xavier Foj με 24 συμμετοχές στο ράλλυ Dakar χρησιμοποιεί τα ελαστικά Cooper Discoverer S/T MAXX από το 2012 ενώ προηγουμένως αγωνιζόταν με τα Discoverer STT. Από την στιγμή που επέλεξε τα S/T MAXX, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική απόδοση στα αμμώδη εδάφη, κατέκτησε για δύο συνεχόμενα χρόνια τον τίτλο ,τόσο το 2012 όσο και το 2013. Το 2014, διεκδίκησε ακόμα μια επιτυχία στο ράλλυ Dakar με ένα Toyota Land Cruiser 150.

Το ΡΑΛΛΥ DAKAR 2014 ξεκίνησε από την πόλη Rosario στην Αργεντινή στις 5 Ιανουαρίου, και τερμάτισε στην La SerenaValparaiso μετά από 13 ιδιαίτερα δύσκολες ειδικές διαδρομές που δικαιολογούν την φήμη του ράλλυ Dakar σαν του πιο σκληρού ράλλυ στον κόσμο.

Στις σκληρές ειδικές η ομάδα Fojmotorshport CooperTire αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα στο αυτοκίνητο. Κατάφεραν τελικά να τις ξεπεράσουν και συνέχισαν τον αγώνα διεκδικώντας πρώτες θέσεις στην κατηγορία Τ2. Σε αρκετές διαδρομές κατείχαν την δεύτερη θέση. Στην τελευταία διαδρομή La SderenaValparaiso, ο Xavier Foj έχασε πολύτιμο χρόνο όταν σταμάτησε 5 χλμ πριν τον τερματισμό για να βοηθήσει τον Frederic Chavigny, που είχε σοβαρό ατύχημα και έπρεπε να διακομισθεί με ελικόπτερο.

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, τα τεχνικά προβλήματα και την καθυστέρηση στην τελευταία διαδρομή, ο θρυλικός Xavi Foj και ο πλοηγός Nacho Santamaria μπόρεσαν να κατακτήσουν την 3η θέση Overall στη κατηγορία T2 και να ανέβουν και πάλι στο βάθρο των νικητών.

Ο Xavi συνοψίζοντας τις εμπειρίες που αποκόμισε δήλωσε: « Ηταν ένα πολύ δύσκολο Dakar. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, όμως τα χιλιόμετρα ήταν περισσότερα κάθε μέρα και δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση. Δεν έχω δει τόσα ανώμαλα εδάφη ξανά όσο στην κούρσα αυτής της χρονιάς. Ήταν σκληρή για τα οχήματα και τους προκάλεσε πολλές ζημιές.

Τελειώνοντας συγχάρηκε την ομάδα Autobody, για την διοργάνωση ενός τέλειου αγώνα καθώς και όλους τους σπόνσορες του και ειδικά την Cooper Tires για τα υπέροχα ελαστικά που τον προμήθευσαν και τον οδήγησαν στη νίκη.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ