top icon
Περιβάλλον

Έρχονται 120 σταθμοί φόρτισης στην Αττική

Στην εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

 

Όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΕΔΔΗΕ κ. Χατζηαργυρίου με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ και το ΕΜΠ θα διεξάγουν κοινή μελέτη που θα καθορίσει τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ. Θα προσδιοριστούν 120 τελικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική και όχι 30 όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. Ο χρόνος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος δεν ορίστηκε, ούτε το πότε οι σταθμοί θα παραδοθούν προς χρήση.

Από την πλευρά μας, θα σχολιάσουμε πως αυτό είναι το δεύτερο στάδιο ενθάρρυνσης για την αγορά και τη χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το πρώτο (και το βασικότερο) είναι πως όταν ως κράτος βάζεις 24% ΦΠΑ στα οχήματα μηδενικών ρύπων (και όχι 3%, όπως οι χώρες που πραγματικά θέλουν να θεσπίσουν κίνητρα για την κυκλοφορία ηλεκτρικών μοντέλων), ρίχνοντας και ένα φόρο πολυτελείας από πάνω, δεν βοηθάς την κατάσταση. Το ενδεχόμενο να βρεθούμε μελλοντικά σε μια σουρεάλ πραγματικότητα, δηλαδή οι σταθμοί φόρτισης να είναι περισσότεροι από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αττική, είναι υπαρκτό…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ