top icon
Αγώνες

4ος αγώνας GTCC, δεξιοτεχνία drift, Κόρινθος: Αποτελέσματα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μιας και μια μικρή συννεφιά δεν πτόησε θεατές και αγωνιζόμενους, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο ο 4ος γύρος του επάθλου GTCC, στην παραλία του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μιας και μια μικρή συννεφιά δεν πτόησε θεατές και αγωνιζόμενους, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο ο 4ος γύρος του επάθλου GTCC, στην παραλία του Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο. Σε μία διαδρομή που είχε χρησιμοποιηθεί σαν Super ειδική στο φετινό Rally Acropolis, όλοι οι οδηγοί δώσανε από πολύ νωρίς το παρών για να κάνουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και να μάθουμε την διαδρομή η οποία ήταν άγνωστη για όλους. Το πρόγραμμα τηρήθηκε όπως είχε αναγγελθεί και από τις 12.00 έως τις 14.00 όλοι οι οδηγοί του GTCC κάνανε αναγνώριση της διαδρομής, ενώ έμεινε και λίγος χρόνος για δοκιμές Drift, δίνοντας ένα ακόμα δείγμα στους πρωινούς θεατές για το τι θα ακολουθούσε το βράδυ.

 

Στις 17.00 ακριβώς όπως και είχε προγραμματιστεί ξεκίνησε το πρώτο session του GTCC. H διαδρομή σύμφωνα με τους οδηγούς ήταν αρκετά κλειστή αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα μιας δεν ευνοούσε την πολύ μεγάλη ιπποδύναμη, αλλά χρειαζότανε ένα πολύ καλά στημένο αυτοκίνητο και άψογη χωρίς περιττά οδήγηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τσιώνης Σπύρος με ένα Subaru vivio 600 κυβικών και 65 αλόγων, και ο οποίος ακολουθεί φέτος όλο το θεσμό και ο οποίος κατάφερε τον δεύτερο χρόνο σε όλα τα 1600 και τον τρίτο χρόνο στην OPEN.

 

Στις 20.00 ξεκίνησε το δεύτερο session το οποίο αν και έγινε (σύμφωνα με απόφαση του Αγωνοδίκη, μετά από πρόταση του Αλυτάρχη, λόγω χρόνου) μόνο με 2 γύρους, έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Και αυτό γιατί σε κάποιες κατηγορίες (R1-R2, R3, R4) αρκούσαν αυτοί οι 2 γύροι για να αλλάξει χέρια όχι μόνο η πρώτη θέση, αλλά και ολόκληρη η νικήτρια τριάδα. Το πιο εντυπωσιακό όμως στον αγώνα δεν ήταν ούτε οι επιδόσεις των 40 αγωνιζομένων (και ζητούμε και πάλι συγνώμη για τις συμμετοχές που “κόψαμε”) του GTCC, ούτε τα εντυπωσιακά περάσματα των 15 οδηγών drift που ακολούθησαν αλλά ο κόσμος που πραγματικά πλημμύρισε το χώρο (με θεατές σε όλα τα μπαλκόνια και τις ταράτσες) και ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις τις αστυνομίας ξεπέρασε τις 6000. Ταυτόχρονα τις 12000 ξεπέρναγαν οι θεατές στην 7άωρη live μετάδοση του αγώνα, από το Sportal TV το οποίο το ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για την στήριξη που δίνει στο θεσμό του GTCC.

 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ημέρα και τον τόπο του 5ου και τελικού αγώνα του GTCC που θα είναι αντάξιος του θεσμού και μεγάλη επιθυμία όλων των αγωνιζομένων.

 

Αναλυτικά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ