top icon
Επικαιρότητα

Ανανεωμένο Nissan Juke

Στην 84η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζεται στο κοινό το ανανεωμένο Nissan Juke.

Mε τις εξωτερικές αλλαγές να εστιάζονται κυρίως στις λεπτομέρειες της μάσκας και στα φωτιστικά σώματα, παρουσιάζεται στην 84η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το ανανεωμένο Nissan Juke. Όπως είναι γνωστό, βασίζεται στην πλατφόρμα των μικρών μοντέλων της συμμαχίας Renault-Nissan και συνδυάζει στοιχεία από σπορ μοντέλα και από SUV σε συσκευασία κλασικού μικρού. Πηγή έμπνευσής του, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ήταν το concept Qazana.


Η ανάρτηση περιλαμβάνει γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω, με τις τετρακίνητες εκδόσεις να παίρνουν πολλαπλούς συνδέσμους στο πίσω μέρος, μια επιλογή σχεδόν σαν του Qashqai υπό κλίμακα, όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία. Η δε τετρακίνηση ανήκει στην οικογένεια All Mode 4×4-i και μπορεί να κλειδώσει την αναλογία ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.


Η τετρακίνηση της Nissan σε αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει και σύστημα ανακατανομής της ροπής ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα, αφού, μέσω ηλεκτρικών συμπλεκτών, μπορεί να αυξήσει τη δύναμη που φτάνει στον πίσω εξωτερικό τροχό. Έτσι, το 50% της συνολικής διαθέσιμης ροπής του κινητήρα μπορεί να φτάσει σε έναν από τους δύο πίσω τροχούς. Kινητήρες του αυτοκινήτου θα είναι ο 1.6, o 1.5 dCi diesel, ο 1.6i Turbo των 190 ίππων και ο 1.2 DIG-T.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ