top icon
Επικαιρότητα

Προβλήματα λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Προβλήματα στις μετακινήσεις τους συναντούν οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Μπλόκα έχουν στηθεί στο Κάστρο Βοιωτίας και την Αλαμάνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς με τη βοήθεια της Τροχαίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα μπλόκα των αγροτών σε συνδυασμό με την παράκαμψη στα Τέμπη εξαιτίας της κατολίσθησης έχουν αυξήσει κατά πολύ το χρόνο της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός Σερρών-Καβάλαςστον κόμβο των Κερδυλλίων από το μπλόκο των αγροτών. Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται από τους παράπλευρους δρόμους της παλαιάς Εθνικής Οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης.
Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έχουν παραταχθεί περισσότερα από 180 τρακτέρ. Περίπου πενήντα παρατεταγμένα τρακτέρ ελαιοπαραγωγών βρίσκονται στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
Τρακτέρ συγκεντρώθηκαν ακόμη στη διασταύρωση Βογατσικού Καστοριάς στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, καθώς και στα τελωνεία Δοϊράνης Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, αντίστοιχα. Στον Έβροοι αγρότες ξεκίνησαν προσυγκεντρώσεις στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων και στην περιοχή Κορνοφωλιά (Σουφλί), ενώ την Κυριακή θα αποφασίσουν εάν θα προβούν σε αποκλεισμούς.

Στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής θα συγκεντρωθούν την Κυριακή οι αγρότες των Πρεσπών. Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από τη Δευτέρα, με σημείο συνάντησης τον κόμβο της Νίκαιας Καρδίτσας, οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Λάρισας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ