top icon
Επικαιρότητα

Τέμπη: Mέχρι το Πάσχα

Ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας έκανε την εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα μπορούν να ξανανοίξουν τα Τέμπη.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας έκανε την εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα μπορούν να ξανανοίξουν τα Τέμπη, δηλώνοντας πως «Πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα θα μπορεί ο δρόμος να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία αν ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες» και διευκρίνισε ότι αναμένεται η πρόταση της εταιρείας παραχώρησης, η οποία θα αξιολογηθεί από τα τρία εμπλεκόμενα υπουργεία και θα δοθεί η έγκριση να ξεκινήσουν τα έργα. 
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, σε πρόταση που υπέβαλε στις 15 Ιανουαρίου στο υπουργείο η κοινοπραξία, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι θα απαιτηθεί χρόνος 16 εβδομάδων για να ξανανοίξουν τα Τέμπη.
«Εμείς όμως θεωρούμε ότι είναι εφικτός ο στόχος να ξανανοίξει ο δρόμος μέχρι το Πάσχα και να γίνουν παράλληλα με το άνοιγμα του δρόμου όλες οι απαραίτητες εργασίες στερέωσης και ασφάλειας των βράχων», προσέθεσε ο κ. υπουργός. Σύμφωνα με όσα είπε και η εταιρεία παραχώρησης συμφωνεί να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες, ενώ από τη σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται ότι τις εργασίες αποκατάστασης θα τις εκτελέσει η κοινοπραξία. Εκεί που υπάρχει ακόμη διάσταση απόψεων, είναι στο ποιος θα καταβάλλει το κόστος.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ