top icon
Αγώνες

GP Aυστραλίας: Νικητής ο Νίκο Ρόσμπεργκ

Tα προγνωστικά σχετικά με το ποιά εταιρεία θα κερδίσει τον πρώτο αγώνα επιβεβαιώθηκαν και η Mercedes δια χειρός Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν εκείνη που είδε πρώτη τη σημαία του τερματισμού.

Tα προγνωστικά σχετικά με το ποιά εταιρεία θα κερδίσει τον πρώτο αγώνα της Αυστραλίας επιβεβαιώθηκαν και η Mercedes δια χειρός Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν εκείνη που είδε πρώτη τη σημαία του τερματισμού.

Κι αν για τον πολιτογραφημένο Γερμανό, γιό του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1982, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον team-mate του: Ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε μόλις στον δεύτερο γύρο, με πρόβλημα στον κινητήρα, μειώνοντας κατά τι τη χαρά της γερμανικής εταιρείας για το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Δύο γύρους αργότερα συνέβη το ίδιο και με τον εν ενεργεία τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, καθώς δε βρέθηκε ακόμη το γιατρικό για τη δική του RB10.

Στον αντίποδα, για τον Ντανιέλ Ρικιάρντο το καταπληκτικό Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε, με επισφράγισμα το πλασάρισμά του στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του GP Aυστραλίας. Τα πράγματα πήγαν τέλεια και για τον ρούκι της McLaren, τον Κέβιν Μάγκνουσεν, αφού ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στη Formula 1. O πιλότος της βρετανικής ομάδας δεν ήταν ο μόνος ρούκι που βαθμολογήθηκε στον πρώτο του αγώνα, καθώς το ίδιο συνέβη και με τον 19χρονο Ρώσο Δανιήλ Κβίατ της Toro Rosso. Σε αντίθεση με την πρώην Μinardi, που και τα δύο της μονοθέσια τερμάτισαν στους βαθμούς, για τη Lotus το εφιαλτικό τριήμερο συνεχίστηκε: Ο Μαλντονάντο εγκατέλειψε στον 29ο γύρο και ο Γκροσζάν στον 43ο, ο πρώτος με πρόβλημα στο turbo.

GP AYΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΟΙ 10 ΠΡΩΤΟΙ

1 Ρόσμπεργκ Mercedes
2 Ρικιάρντο
Red Bull

3 Μάγκνουσεν
McLaren

4 Μπάτον
McLaren

5 Αλόνσο
Ferrari

6 Μπότας
Williams

7 Χούλκενμπεργκ
Force India

8 Ράικονεν
Ferrari

9 Βερνιέ
Toro Rosso

10 Κβίατ
Toro Rosso

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ