top icon
Πωλήσεις

Αudi S1: Aπό 35.950 ευρώ

Ανακοινώθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία της Audi οι τιμές πώλησης του S1 με τον δίλιτρο κινητήρα των 231 ίππων, οι οποίες ξεκινούν από τα 35.950 ευρώ.

Ανακοινώθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία της Audi οι τιμές πώλησης του S1 με τον δίλιτρο κινητήρα των 231 ίππων, οι οποίες ξεκινούν από τα 35.950 ευρώ. Η κορυφαία σε ισχύ έκδοση του Α1 θα προσφέρεται στη χώρα μας με τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα (οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για το τρίθυρο είναι 162 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ενώ για το πεντάθυρο ανέρχονται σε 166 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο).

AUDI S1
ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

S1 2.0 TFSI 3d: 35.950 ευρώ
S1 2.0 TFSI Sportback: 36.650 ευρώ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ S1
Πρακτικά πρόκειται για μια μικρογραφία του S3 από το οποίο έχει δανειστεί το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας και των μηχανικών μερών του S1. Το πρόβλημα βέβαια είχε να κάνει αφενός με την προσαρμογή όλων των δεδομένων στο μικρότερο αμάξωμα του Α1 και αφετέρου με το γεγονός πως η υιοθέτηση της γνωστής τετρακίνησης Haldex με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη σήμαινε μια σημαντική αλλαγή στην πίσω ανάρτηση όπου την θέση του ημιάκαμπτου άξονα έχει πάρει η διάταξη πολλαπλών συνδέσμων με αντίστοιχες σημαντικές αλλαγές σε μέρη του αμαξώματος αλλά και στο ρεζερβουάρ ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για το επιπλέον πίσω διαφορικό αλλά και για την έδραση της νέας ανάρτησης. Διαφορετική γεωμετρία έχει και η εμπρός ανάρτηση ενώ μεταξύ άλλων το S1 έχει αναβαθμισμένη κρεμαγιέρα αλλά και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ στο βασικό του εξοπλισμό.

Την κίνησή του S1 αναλαμβάνει ο δίλιτρος TFSi στην έκδοση που τον βρίσκουμε και στο Golf GTi Performance, με οριακά πιο μεγάλη ισχύ που φθάνει τους 231 ίππους και τα 37,7 χλγμ. ροπής ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις όπως τα 5,8 δλ. για τα 0-100χλμ./ώρα και τα 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Τέλος οι μηχανικές αναβαθμίσεις συμπληρώνονται από τα μεγαλύτερα φρένα διαμέτρου 310/272 χιλ. εμπρός/πίσω με τις αντίστοιχα ευμεγέθεις δαγκάνες που εμπρός φιλοξενούν το λογότυπο S1.

Εξωτερικά το S1 διακρίνεται από τον μεγάλο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στα κάτω άκρα, τους καθρέπτες σε απόχρωση αλουμινίου, την πίσω αεροτομή, το μαύρο φιλέτο ανάμεσα στα πίσω φώτα και τον πίσω προφυλακτήρα με τον διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Αντίστοιχα στο εσωτερικό η γνώριμη εικόνα του Α1 συμπληρώνεται από αλουμινένιες λεπτομέρειες σε χειριστήρια και διακόπτες, τον μεταλλικό επιλογέα, το παχύ τιμόνι και τον πίνακα με τα λογότυπα S1. Επιπλέον το extra οπτικό πακέτο Quattro προσθέτει στα παραπάνω, εξωτερικά λογότυπα Quattro στα πλαϊνά και κόκινη απόχρωση στα φρύδια των εμπρός φωτιστικών σωμάτων ενώ στο εσωτερικό η πλάτη των καθισμάτων και τα πλαϊνά της κεντρική κονσόλας ακολουθούν την χρωματική επιλογή του αμαξώματος.


 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ