top icon
Επικαιρότητα

Peugeot 408 Sedan

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της κινεζικής πρωτεύουσας πραγματοποιεί την πρεμιέρα του ένα τετράθυρο μοντέλο, που απευθύνεται κυρίως στην αγορά της μεγάλης ασιατικής χώρας.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της κινεζικής πρωτεύουσας πραγματοποιεί την πρεμιέρα του ένα τετράθυρο μοντέλο, που απευθύνεται κυρίως στην αγορά της μεγάλης ασιατικής χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Dongfeng-PSA το μοντέλο, που είναι κτισμένο στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 της PSA, αντλεί ερεθίσματα από το βραβευμένο 308. Η πρόβλεψη γι αυτό είναι να τροφοδοτείται πέραν του ΤΗΡ των 1.6 λίτρων και με τον ατμοσφαιρικό του ιδίου κυβισμού (117 ίπποι), αλλά και με έναν επίσης ατμοσφαιρικό των 1.8 λίτρων (140 ίπποι).

ΕΜΡ2

Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη στο Citroen C4 Picasso και το Peugeot 308. Φέρει την ονομασία EMP2 (Efficient Modular Platform 2) και είναι η βάση για την ανάπτυξη των νέων μικρομεσαίων και μεσαίων μοντέλων του ομίλου PSA Peugeot Citroen. Χαρακτηριστικό της είναι η ποικιλία των εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμινίου και σύνθετων υλικών. Επίσης, το βάρος της είναι μειωμένο κατά 70 κιλά, σε σύγκριση με την προκάτοχό της. Η ευελιξία της επιτρέπει την ανάπτυξη πολλών μορφών αμαξωμάτων (sedan, wagon, coupe, crossover). Η νέα πλατφόρμα μπορεί ακόμη να είναι συμβατή με περισσότερη ευκολία σε νέες τεχνολογίες (όπως για παράδειγμα, εξοικονόμησης καυσίμου).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ