top icon
Επικαιρότητα

Αlfa Romeo Giulietta

Ο νέος εκπρόσωπος της Αlfa Romeo στη μικρομεσαία κατηγορία διαθέτει σχεδιαστικές επιρροές από τη «ΜiTo», ενώ υιοθετεί κι άλλα στιλιστικά στοιχεία από την «8C Competizione».

Το νέο μοντέλο των Ιταλών βασίζεται στην ολοκαίνουργια Compact πλατφόρμα του Γκρούπ. Αυτή η νέα πλατφόρμα προορίζεται για τα μοντέλα της κατηγορίας C και άνω, αφού χάρη στην πρόβλεψη που έχει γίνει θα μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά μήκη μεταξονίου (με τις κατάλληλες αλλαγές στο κεντρικό της τμήμα). Πλαισιώνεται από τα επανασχεδιασμένα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και μία εντελώς καινούργια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω (που μεταξύ άλλων επιτρέπει και την ανεξάρτητη ρύθμιση του κάμπερ και της σύγκλισης των τροχών), ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για την μελλοντική τοποθέτηση συστήματος τετρακίνησης.
 
Bασικός κινητήρας, είναι ο «T-Jet» των 1.4 λίτρων. Στην περίπτωση της Giulietta, αυτός θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 120 και 170 ίππους. Σύντομα το αυτοκίνητο θα εφοδιαστεί και με τον επίσης υπερτροφοδοτούμενο «1750 TBi», απόδοσης 235 ίππων.
 
Σε ότι αφορά το σύστημα διεύθυνσης αυτό διαθέτει πλέον ηλεκτρική υποβοήθηση και όλα τα εξαρτήματα έχουν ενσωματωθεί απευθείας επάνω στο κέλυφος της κρεμαγιέρας, αντί για την κολώνα του τιμονιού, κάτι το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει πλεονεκτήματα σε επίπεδο αίσθησης, αλλά και παθητικής ασφάλειας. Σε αυτό το τελευταίο καθοριστική είναι και η συμβολή μιας τρίτης ζώνης ελεγχόμενης παραμόρφωσης στο εμπρός μέρος και σε συνδιασμό με ένα πλήρες και στάνταρ πακέτο αερόσακων, επιτρέπει στους ανθρώπους της εταιρίας να αισιοδοξούν ότι θα αποσπάσουν την ανώτατη διάκριση, στις ακόμα πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Όλα αυτά μάλιστα την στιγμή που έχει ακολουθηθεί μία πολύ προσεκτική στρατηγική διαχείρησης και εκμετάλλευσης υλικών όπως υψηλής αντοχής χάλυβας, αλουμίνιο και μαγνήσιο, προκειμένου να επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στο βάρος.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ