top icon
Επικαιρότητα

Volvo S60

Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική πρεμιέρα στη φετινή Γενεύη, αυτή τη φορά από το στρατόπεδο της σουηδικής Volvo.

Ο λόγος, για το εντελώς νέο S60, ένα αυτοκίνητο με το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να επανέλθει –και μάλιστα δυναμικά- στην κλάση των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων προσφέροντας για μια ακόμα φορά αρετές, όπως το κομψό ντιζαίν, η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και –πλέον- η δυναμική οδική συμπεριφορά. Όσον αφορά την τελευταία, οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρείας υποστηρίζουν πως έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο την πλατφόρμα του γνωστού μας Mondeo, ρυθμίζοντας για την περίσταση την ανάρτηση του νέου S60 με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τις απαιτήσεις των απαιτητικών οδηγών.
 
Παράλληλα, έχουν εφοδιάσει το μεσαίο τους μοντέλο με μια πλειάδα εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, που με τη σειρά τους εξασφαλίζουν ταυτόχρονα κορυφαία στάνταρντ ενεργητικής ασφάλειας. Κάτω από το καπό του νέου S60 θα φιλοξενούνται –σε πρώτη φάση τουλάχιστον- δύο βενζινοκινητήρες: ένας 4κύλινδρος 2λιτρος με σύστημα άμεσου ψεκασμού (και υπερτροφοδότη, φυσικά), ο οποίος αποδίδει 203 ίππους και ένας 6κύλινδρος σε σειρά, 3.000 κ.εκ., με τούρμπο επίσης και ισχύ 304 ίππων.
 
Αργότερα, και συγκεκριμένα μετά ένα χρόνο από το επίσημο λανσάρισμα του, τη γκάμα θα συμπληρώσουν τρεις 4κύλινδροι βενζινοκινητήρες, δύο στα 1,6 λίτρα με 150(Τ3) και 180 ίππους (Τ4) και ένας στα 2,0 λίτρα (Τ5) με 240 ίππους.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ