top icon
Επικαιρότητα

Fiat Chrysler Automobiles: Σχέδια για το μέλλον…

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανακοινώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, σχετικά με την πολιτική των εταιρειών που την απαρτίζουν και τα νέα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιαστούν.

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανακοινώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, σχετικά με την πολιτική των εταιρειών που την απαρτίζουν και τα νέα μοντέλα που πρόκειται να παρουσιαστούν. Τα παραπάνω συνέβησαν στο Auburn Hills του Detroit, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της FCA Σέρτζιο Μαρκιόνε και οι στενότεροι συνεργάτες του.

 

Ξεκινώντας από την Αlfa Romeo, θα απολαύσει ένα καθεστώς μερικής αυτονομίας από τον Όμιλο, όπως συμβαίνει με τη Ferrari. To δυναμικό της της θα ενισχυθεί με οκτώ νέα μοντέλα έως το 2018. Το μεσαίο sedan όπως όλα δείχνουν θα ονομάζεται Giulia και θα βασίζεται σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα της Chrysler. Ανάμεσα στα μοντέλα θα υπάρχουν δύο crossover, αλλά και το πισωκίνητο roadster (για τη συνεργασία με τη Mazda στην ανάπτυξη του τελευταίου, δε δόθηκαν πληροφορίες). Σε ό,τι αφορά στη Ferrari, εξετάζεται το ενδεχόμενο της εισόδου της εταιρείας και σε άλλες εμπορικές κατηγορίες.


Στη
ν έτερη πολυτελή εταιρεία της FCA, της Maserati, θα διατηρηθούν οι Ghibli, Quattroporte και GranTurismo, αλλά όχι και η GranCabrio. Στην παραγωγή θα μπουν το SUV Levante και το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το πρόσφατα παρουσιασθέν πρωτότυπο Alfieri (coupe και cabrio). Η Fiat τον Οκτώβριο στο Παρίσι θα παρουσιάσει το 500X. Το μικρό crossover θα έχει μήκος 4,2 μέτρα, ενώ θα παράγεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Το νέο Panda θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία το 2018.

 

Σχετικά με τις εταιρείες της Chrysler ανακοινώθηκε πως θα διαχωριστεί από εμπορικής πλευράς η εικόνα των μοντέλων της Chrysler, από εκείνα της Dodge. Επίσης, αποσαφηνίστηκε πως θα διακοπεί η παραγωγή των Dodge Grand Caravan and Avenger. Το 2016 η Chrysler θα παρουσιάσει το μικρομεσαίο sedan 100, ενώ το 300 θα ανανεωθεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε. H παραγωγή των Jeep Patriot και Compass θα σταματήσει το 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα θα παρουσιαστεί το Grand Wagoneer, που θα είναι ένα μεγάλο πολυτελές SUV με τρεις σειρές καθισμάτων.


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ