top icon
Επικαιρότητα

Νέο VW Sharan

Καθώς ήταν γνωστό ότι η VW θα παρουσίαζε στη Γενεύη τα Touareg και Amarok, η έκπληξη ήρθε από την μεριά των MPV, με την εμφάνιση της τρίτης γενιάς του Sharan.

Καθώς ήταν γνωστό ότι η VW θα παρουσίαζε στη Γενεύη τα Touareg και Amarok, η έκπληξη ήρθε από την μεριά των MPV, με την εμφάνιση της τρίτης γενιάς του Sharan.
 
Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, μας και οι ομοιότητες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά περιορίζονται στα σκιάδια. Αν και η γερμανική εταιρεία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την άχρωμη σχεδίαση των πολυμορφικών μοντέλων της (βλέπε Touran), αυτή την φορά η εταιρεία έβαλε τα δυνατά της, μας και το νέο Sharan είναι το πρώτο MPV μοντέλο της εταιρείας στο οποίο έχει βάλει το … πενάκι τουο Βάλτερ ντά Σίλβα (υπεύθυνος σχεδίασης του ομίλου), αλλά και ο Κλάους Μπίσχοφ (υπεύθυνος σχεδίασης της VW) και το αποτέλεσμα ακολουθεί τα εταιρικά πρότυπα που έχουν θεσπιστεί από τα Golf και Polo. Το στοιχείο πάντως που κλέβει τις εντυπώσεις είναι οι συρόμενες πίσω πόρτες, κάτι που φαίνεται ότι τείνει να καθιερωθεί στα πιο μεγάλα MPV.
 
Η πολυχρηστικότητα εξασφαλίζεται από την νέα και πιό πρακτική γενιά του συστήματος EasyFold, όπου τα καθίσματα δεν χρειάζονται πλέον να αφαιρεθούν για να δημιουργηθεί ένας απόλυτα επίπεδος χώρος φόρτωσης. Ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πενταθέσιες, εξαθέσιες ή επταθέσιες εκδόσεις, ενώ ανάλογα με την περίσταση ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 771 λίτρα έως 2.297 λίτρα. Σε αυτό συνεισφέρουν και οι μεγαλύτερες διαστάσεις, όπου το μήκος φθάνει τα 4,85μ., το πλάτος τα 1,9 μ., το μεταξόνιο τα 2,92 μ. και μόνον το ύψος μειώθηκε ελαφρώς στα 1,72 μ.
 
Την γκάμα των κινητήρων θα πλαισιώνουν δύο σύνολα βενζίνης TSI 150 και 200 ίππων καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες TDI 140 και 170 ίππων. Τα σύνολα με απόδοση έως και 170ίππων θα συνοδεύονται από συστήματα start/stop και ανάκτησης της ενέργειας πέδησης, ενώ στα υπόλοιπα μηxανικά μέρη θα πρέπει να σημειώσουμε την ύπαρξη τετρακίνητων εκδόσεων (2.0 TDI) και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (DCC). Oι παραγγελίες ξεκινούν από τα τέλη Μαρτίου, ενώ η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ