top icon
Επικαιρότητα

Τα νέα μέτρα επηρεάζουν και το αυτοκίνητo

Mετά τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής ανακοίνωσε το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ανακοίνωσε το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους «φίλους» μας… θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση. Ας δούμε, λοιπόν, ποια από αυτά τα μέτρα αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου.
 
Αύξηση του ΦΠΑ από το 4,5% στο 5%, από το 9% στο 10%, και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο, από το 19% στο 21%.
 
Αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα: Η βενζίνη επιβαρύνεται με 8 λεπτά το λίτρο και με 3 λεπτά το πετρέλαιο κίνησης.

Επιβολή ειδικού φόρου σε ακριβά αυτοκίνητα, με τιμή αγοράς δηλαδή πάνω από 35.000 ευρώ.

 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα κατατέθηκε στην Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι αύριο θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μεθαύριο αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος.
 
Περισσότερα νέα θα έχουμε στη συνέχεια, ύστερα και από τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να δώσει λεπτομέρειες σε σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις._Μ. Σαλ.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ