top icon
Επικαιρότητα

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera

Η παρουσίαση της πιο «καυτής» Gallardo όλων των εποχών αποτέλεσε την πλέον αναμενόμενη κίνηση στο στρατόπεδο των Ιταλών, στη φετινή Έκθεση της Γενεύης.

Η Superleggera, όπως άλλωστε και η προκάτοχος της, είναι ελαφρύτερη κατά 70 κιλά σε σχέση με την «560-4», ενσωματώνοντας τόσο στις εσωτερικές όσο και στις εξωτερικές της επιφάνειες, ελαφρύτερα και κατ’ επέκταση πιο σπορτίφ στην όψη υλικά, όπως είναι το κέβλαρ. Το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο, εκτός από ανθρακονήματα, με αλκαντάρα τόσο στο τιμόνι, όσο και σε όλο το μήκος και πλάτος του ταμπλό. Εξωτερικά, νέος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, αλλά και η διαμόρφωση του πίσω διαχύτη, καθώς επίσης οι τροχοί και η… προκλητική, όσο και προαιρετική, πίσω αεροτομή.
 
Στα μηχανικά μέρη, ο γνωστός V10 των 5,2 λίτρων αποδίδει για την περίσταση 10 επιπλέον ίππους, αγγίζοντας, όπως μαρτυρά και το όνομα του μοντέλου, τους 570. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, αν και πολλοί είναι αυτοί που… ορέγονται μια Superleggera με κίνηση στους πίσω τροχούς, όπως συνέβη με την συλλεκτική έκδοση «Valentino Balboni». Από εκεί και πέρα, η 570-4 Superleggera διαθέτει ακόμα πιο σφικτές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και νέα ρύθμιση στα ποικίλα ηλεκτρονικά «βοηθήματα», με τονίζουν ακόμα περισσότερο τον άγριο χαρακτήρα της κατασκευής.
 
Σύμφωνα με την Lamborghini, η πιο καυτή Gallardo όλων των εποχών είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 και 10,2 δλ. αντίστοιχα εξασφαλίζοντας μια τελική ταχύτητα της τάξης των 325 χλμ./ώρα. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ