top icon
Αγώνες

Εκκίνηση για το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Με λαμπερό τρόπο, έτσι όπως του αρμόζει, εκκίνησε το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το απόγευμα της Πέμπτης κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Με λαμπερό τρόπο, έτσι όπως του αρμόζει, εκκίνησε το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το απόγευμα της Πέμπτης κάτω από τον Ιερό Βράχο.

 

Ο κόσμος έδωσε και πάλι το δυναμικά παρών, όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο, για να δει από κοντά τα αυτοκίνητα-πρωταγωνιστές του παρελθόντος. Μερικά από αυτά, όπως για παράδειγμα η Lancia 037, παραμένουν επιβλητικά και προκαλούν το δέος όπως κάποτε. Δύο από αυτά τα ιστορικά για τον θεσμό των ράλλυ αγωνιστικά βρίσκονται θα λάβουν μέρος στην αναβίωση του εθνικού μας αγώνα, ενώ την πανηγυρική εκκίνηση κόσμησαν και άλλες κλασικές μορφές των παλαιών ημερών, όπως οι Porsche 911 και τα Ford Escort MK1. Τα βλέμματα και τον θαυμασμό απέσπασαν επίσης τα Peugeot 504 V6 Coupe, που θα είναι στους πλοηγούς του αγώνα.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί φέτος σε ειδικές διαδρομές κλασικές για το WRC, όπως οι Βωξίτες, οι Καρούτες, το Δροσοσχώρι και η Παύλιανη. Θα έχει κέντρο του τη γραφική παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας, ενώ φυσικά θα ολοκληρώνεται και πάλι στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο τον Παρθενώνα.

Η σημαντικότερη διαφορά σε σύγκριση με τον αγώνα του 2013 είναι η επιστροφή της κατηγορίας Sporting και μάλιστα δυναμικά, με 49 συμμετοχές, από τις οποίες οι 17 είναι διεθνείς. Η κατηγορία Regularity συγεκντρώνει συνολικά 67 συμμετοχές. Ο αγώνας της κατηγορίας Sporting, περιλαμβάνει συνολικά 11 Ειδικές διαδρομές (7 σε άσφαλτο και 4 σε χώμα), ενώ στην κατηγορία Regularity οι Ειδικές διαδρομές θα είναι 18 και οι χρονομετρήσεις περισσότερες από 35.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και μάλιστα ως διπλός αγώνας βαθμολογείται ξεχωριστά το ασφάλτινο και το χωμάτινο σκέλος του, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όπως είναι γνωστό, ο αγώνας ανήκει εδώ και χρόνια στην ελίτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και των δύο κατηγοριών. Ειδικά φέτος μάλιστα ο αγώνας της κατηγορίας Sporting είναι ο σημαντικότερος από τους 14 αγώνες του Πρωταθλήματος, αφού όχι μόνο έχει συντελεστή 3, αλλά στην ουσία 2×3, αφού κάθε ημέρα του βαθμολογείται ξεχωριστά: πρόκειται για δύο αγώνες σε ένα, αφού υπολογίζεται με συντελεστή 3, τόσο το ασφάλτινο σκέλος, όσο και το χωμάτινο.

Η πραγματική δράση αρχίζει την Παρασκευή με το ασφάλτινο σκέλος, το οποίο και περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές σε δύο ημέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν δύο φορές από την ειδική διαδρομή Αμφίκλεια (13,97 χλμ.), η οποία και θα αποτελέσει ουσιαστικά το ορεκτικό για την επόμενη μέρα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ