top icon
Επικαιρότητα

Ντεμπούτο για τον υβριδικό V8 κινητήρα της Ferrari το 2019

Οι φήμες επιβεβαιώνονται και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη του cavallino rampante.

Στην αρχή ήταν η εγκατάλειψη των ατμοσφαιρικών κινητήρων και ο (αναγκαστικός;) εναγκαλισμός με τους υπερτροφοδοτούμενους, έπειτα η αναγγελία ότι μέσα στα προσεχή χρόνια η Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV και σήμερα η επίσημη διαβεβαίωση δια στόματος Sergio Marchionne ότι μέσα στο 2019 θα δούμε να κάνει την παρθενική της εμφάνιση μια υβριδική Ferrari με 8ύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα.

Το… προχωρημένο του εγχειρήματος των Ιταλών έρχεται να αποδείξει η πρόσφατη δήλωση του ισχυρού άνδρα της εταιρείας, Sergio Marchionne, σε εκπροσώπους του βρετανικού ειδικού Τύπου:

«Μια υβριδική V8 Ferrari έρχεται το 2019. Ήδη τα πρωτότυπα εξέλιξης βρίσκονται στους δρόμους».

O ιταλο-καναδός μάνατζερ μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αποκαλύπτοντας (εν μέρει) το τεχνολογικό προφίλ της εν λόγω μονάδας, λέγοντας τα εξής:

«Έπρεπε να γίνει πιο παραδοσιακή [από εκείνη της LaFerrari] προκειμένου να εκπληρώσει διαφορετικό ρόλο».

­Διαβάστε επίσης: Εκτός από SUV η Ferrari ετοιμάζει και ηλεκτρικό suprcar

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η νέα υβριδική Ferrari δεν θα διαθέτει το σύστημα KERS της «εξεζητημένης» LaFerrari, αλλά μια διάταξη με συμβατικές μπαταρίες. Εκτός απροόπτου, ασφαλώς.

Σε ποιο όμως μοντέλο θα δούμε να κάνει το ντεμπούτο του το υβριδικό αυτό σύστημα; Προς το παρόν, ο λαλίστατος Marchionne δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά του. Εντούτοις, αρκούντως ασφαλές θα ήταν να εικάσουμε πως η νέα υβριδική αυτή διάταξη θα βρει εφαρμογή σε μια νέα έκδοση της GTC4Lusso T, η οποία ήδη φορά τον V8 κινητήρα της 488 GTB,  ή ενδεχομένως στην πρωτότυπη εκδοχή του νέου SUV των «κόκκινων».

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο Sergio Marchionne μίλησε και για τη γενικότερη τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά:

«Θα αγκαλιάσουμε την ηλεκτροκίνηση. Θα αποτελέσει άλλωστε το στήριγμα του χαρτοφυλακίου των μοντέλων μας».

Ας μην ξεχνάμε πως στόχος της Ferrari είναι να ξεπεράσει σε ετήσια βάση τις πωλήσεις των 10.000 μονάδων, κάτι που αυτομάτως θα την βγάλει από το καθεστώς… προστασίας στο οποίο αυτή τη στιγμή υπόκειται –όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές με περιορισμένο όγκο παραγωγής- σε σχέση με το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων των μοντέλων της._X.A.

Διαβάστε επίσης: H Ferrari αυξάνει την ετήσια παραγωγή της στις 9.000 μονάδες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ