top icon
Επικαιρότητα

Audi: έτοιμη για τις 24 ώρες του Le Mans

Τα πάντα δείχνουν έτοιμα για μια δυναμική παρουσία της Audi στον διάσημο αγώνα αντοχής και ταχύτητας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 του προσεχούς Ιουνίου.

Τα πάντα δείχνουν έτοιμα για μια δυναμική παρουσία της Audi στον διάσημο αγώνα αντοχής και ταχύτητας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 του προσεχούς Ιουνίου.
 
To αγωνιστικό μονοθέσιο του 2010, που αποτελεί την εξέλιξη του περσινού R15 TDi, φέρει μια πλειάδα αλλαγών, κυρίως στον τομέα της αεροδυναμικής, καθώς, χάρη στους νέους κανονισμούς, που περιορίζουν την πίεση υπερπλήρωσης του τούρμπο στην κατηγορία των πετρελαιοκίνητων μονοθεσίων, η ανάγκη για μειωμένη αντίσταση του τελευταίου αλλά και βελτίωση του αντίστοιχου συντελεστή οπισθέλκουσας, ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες. Ωστόσο, χάρη στις εκτεταμένες και βήμα προς βήμα βελτιώσεις των μηχανικών, ο γνωστός V10 των 5,5 λίτρων αποδίδει στη νεότερη και πιο… αυστηρή σε προδιαγραφές εκδοχή του, περισσότερους από 600 ίππους. Ήδη, το μονοθέσιο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για δοκιμές εξέλιξης, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν, πριν τον αγώνα στις αρχές του καλοκαιριού, στη Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα στον 8ωρο αγώνα στη γαλλική πίστα Le Castellet στις 11 Απριλίου, αλλά και στον αντίστοιχο 10ώρο στο Σπα του Βελγίου, στις 8 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με τον Wolfgang Ullrich, που είναι ο επικεφαλής της Audi Motorsport, οι αγώνες αυτής της μορφής αποτελούν για τον Γερμανό κατασκευαστή την καλύτερη εναλλακτική απέναντι στο πρωτάθλημα της F1, καθώς προάγουν τις τεχνολογικές καινοτομίες που είναι πιο κοντά στα καθημερινά αυτοκίνητα παραγωγής. Συγχρόνως, όπως ο ίδιος τονίζει, πέραν της ταχύτητας και της αξιοπιστίας ασφαλώς, σε αυτούς τους αγώνες η παράμετρος της οικονομίας καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας, κάτι που βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση σήμερα και στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. _Χ.Α.  
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ